Check Out


Assalamualaikum w.b.t

Orang lain bukan main happy senyum melebar sampai telinga bila lepas check out. Yela. Biasa lepas check out masing-masing akan balik kampung bercuti. Aku? Aku lain pula jadinya. Check out dengan menunjukkan muka ketat dan penuh dengan kesedihan. Aku tak balik kampung pun.

 

Aku buat short-sem. Mesti korang nak cakap aku rajin kan. Aku buat short-sem pun sebab subjek Pilihan Bebas satu pun aku tak ambik. So, balasannya ambiklah kau short-sem ini.

CHECK OUT   Inilah antara barang-barang, kain baju, buku majalah yang aku berjaya kumpul sepanjang tahun dua di sini. Pening juga aku nak mengemasnya.

 

CHECK OUT Gila gemuk kan bantal aku? Sebab aku sumbat 3 bantal dalam tu. Kerja mudah kan. Mujur aku ada banyak goodie bag. Boleh sumbat barang dalam goodie bag je tak payah susah-susah cari kotak. :p

 

CHECK OUT Antara pewangi yang aku letak dalam bilik. Bukan perempuan je mementingkan bilik yang wangi taw. Lelaki juga. Ambi Pur nie tahan satu semester kot. Aku sembur time ada orang nak datang bilik aku je. Sebab tu bila orang datang bilik aku dia pasti nak datang lagi. Ambi Pur inilah rahsianya.

 

CHECK OUT Bukan sahaja jasmani, rohani pun kena jaga barulah boleh jadi pelajar berjaya cemerlang, gemilang dan terbilang. Selawat ini janganlah hanya dijadikan hiasan dekat notis board konon supaya nanti hantu takut masuk bilik. Haruslah dibaca juga barulah malaikat pun suka nak masuk bilik. Syaitan pula tak suka nak masuk bilik kau. Tahu?

 

P/s : Terima kasih tak terhingga kepada mereka yang selalu datang bilik aku teman aku yang duduk sebelah hutan ni, yang selalu datang menghabiskan makanan dalam bilik aku kalau korang yang tak habiskan memang takkan habis pun makanan tu dan mereka yang ambil berat sakit demam dan makan minum aku. Terima kasih banyak-banyak.

9 Komen untuk "Check Out"

kemain berselerak blik..siap ambi pur lgi..haha

p/s: jom join bloglist aku

post yang menarik,..salam ziarah :)

good luck good luck.sebelh utan? huu~ prnh nmpk antoo x? ^.^

nasiblah kena short-sem. ape nak buat dah kita pelajar.haha

bilik dak laki mmg gtu ek??? hihihi =P

bro,bila cium wangi ambi pur ni..rasa nak tdo je kat blog ni.wangi~

#sy bukan kerja kat ganu bro,bukan juga rumah kat sana..tapi sy selalu lepak sana ikut kawan..

bro,bila cium wangi ambi pur ni..rasa nak tdo je kat blog ni.wangi~

#sy bukan kerja kat ganu bro,bukan juga rumah kat sana..tapi sy selalu lepak sana ikut kawan..

ehemm ! hahaha

amboi . selerakkkk . selamat pulang ke kampung . ehhhh silap . selamat menghadapi short-sem . hiks :p

Back To Top