Puisi Ini Tentang Zaman Persekolahan Kami

Assalamualaikum w.b.t

Belek2 note book zaman sekolah, tibe HH terhenti apabila terbaca sajak  puisi di bawah. Ni nak cakap sajak x macam sajak sangat. Puisi boleh kot. Puisi ni cikgu HH yang reka. Sesungguhnya puisi ini membawa seribu erti sebab tulah ia masih ada dalam simpanan HH. Lebih bererti jikalau HH letak puisi ini dalam blog HH supaya ia tak akan ditelan dek zaman.

“sedih rasanya meninggalkan zaman persekolahan.

Di librarylah kita bersama mencipta kebahagiaan hingga menjadi kenangan terindah.

Di kerusi rotan itulah Ada dan Mekna duduk membelek-belek majalah.

Di meja ustazahlah Kiroh sedang makan biskut bersama air teh.

Kusyuk melihat Muhsin study di meja kosong tepi meja ayahanda.

Keriuhan terasa bila Amir dan Pjo(Hafizhafizol) bergusti di celah-celah rak buku

Nor pula asyik berasmara dengan pakwenya di meja komputer

Nun jauh di bilik redaksi Din dan Yasri sedang solat Zohor bersama-sama

Terngiang-ngiang di telinga mendengar suara Zek dan Koni menyanyi di bilik tayang

Namun semua itu hanyalah kengangan kita bersama”

_ ARM UNITED_

_SPM, 2007_

Mesti korang tertanya tanya kan kenapa lokasi kejadian di Perpustakaan. HH dan  member HH librarian. So kami selalu lepak kat lebri lepas kelas. Sehinggalah kami menjadi begitu intim   rapat dengan guru penasihat PSS kami sehingga terlahir puisi indah ini.

P/s : Sila jangan menyampah dengan entri ini sebab ia mengandungi unsur tacink dan imbas kembali yang tak keterlaluan sangat kan. SIla LIKE dan KOMEN jika anda suka akan puisi ciptaan Cg HH nie. Kih3 *gelaksopan

14 komen

owh.tacinkkkggnye..sobsob..

fuh...zaman sekolah mmg the best...dulu time skolah tak sabar nak habis skolah...skrg rasa mcm nk masuk sklh balik..hehe

-Yok mampir diluk = gay dan bisex juga manusia biasa...jangan dihina...beri peluang mereka untuk berubah...

Tibe2, aku pun rndu classmates aku dulu. Tapi takde la berpuisi cmnie, ktorg ada gambar je..sob3..takleh nak tacink2..haha

part nor tuh terasa cam kite lakk.. hahahahaha

huhuhu..disini lah lynn mnulis komen...huk3

suka bergusti ye HH ni :D

:)

buat la puisi sendiri bro.. :)

wahh! ni mesti budak genius nih sbb slalu p library

hahaha~

rindunya zaman skool, sob sob

ngaku cepat ! nie puisi cikgu HH ke puisi HH ? haha

owhh geng librian..keje bergusti celah rak buku ye! haha
*nice laa so sweet :)

I like the valuable info you provіde in youг aгticles.
I'll bookmark your blog and check again here frequently. I'm quite
certain I'll learn many new stuff right here! Good luck for the next!

Check out my homepage ... http://Www.dallasseocompany1.com

Wonԁerful ρoѕt but I ωaѕ ωonԁегing if yοu сould
write a litte more оn this topic? І'd be very thankful if you could elaborate a little bit further. Cheers!

Here is my web-site page1rankingdallas.com


EmoticonEmoticon