Cantiknya Taman Saujana Hijau di Putrajaya

 

Firstime ke Taman Saujana Hijau di Presint 11 Putrajaya pada tahun lepas dengan si Hafeez, owner twentyfivepolaroids. Amende la Apijol ni stay di Putrajaya dah lama tapi tahun lepas baru pergi Taman Saujana Hijau. I can say that Taman Saujana Hijau merupakan taman yang paling cantik di Putrajaya. Memang suka betul view di Taman Saujana Hijau. Selepas lawatan pertama ke Taman Saujana Hijau, haruslah kena ada lawatan ke 2 3 4 5 dan seterusnya kan hehe.

 

 

Gambar bawah ini time Putrajaya dilanda jerebu yang teruk pada tahun lepas. So, view di Taman Saujana Hijau pun tak berapa clear dan cantik sangat. Nampak kelam & suram. Tapi still ada orang datang jogging dan beriadah dekat sini. Ada juga beberapa pasangan pengantin tengah outdoor photoshoot.

 

 

taman saujana hijau putrajaya_5

 

 

Kemudian, kitorang datang lagi ke Taman Saujana Hijau dengan 1 matlamat dan tujuan, nak jogging. Masa tu keadaan jerebu pun dah tak serious sangat. Sempatlah posing sakan dekat sana sambil berjogging. Kau tengok la outfit jogging aku. Dah macam nak pergi mall tengok wayang pun ade. Tapi aku memang betul-betul jogging pun time tu ye. Memang best jogging sini. Pusing bukit, naik turun bukit. Laju je peluh keluar. Lepasnie kena beli pakaian yang sesuai untuk jogging. Especially kasut tuuu \0/

 

 

taman saujana hijau putrajaya_1

 

 

Gambar bawah ini gambar latest yang diambil di Taman Saujana Hijau. Bawa Fazri, Mekda dengan Aini melawat Taman Saujana Hijau. Bungkus makanan beli di Food court Presint 11 kemudian datang ke sini berkelah dekat pondok di Taman Saujana Hijau. Best jugak.

 

 

taman saujana hijau putrajaya

 

 

Banyak pondok beristirehat disediakan di Taman Saujana Hijau. Tak payah berebut dengan pengunjung lain siap cop pondok itu kami punya okey. Pondok dahlah cantik dilitupi pokok menjalar. Harap pengunjung menjaga kebersihan pondok di Taman Saujana Hijau. Buang sampah di tong sampah yang disediakan. Jangan melakukan vandalisme. Takpayah nak geram sangat dekat pondok sebab cantik kan kemudian kau baling batu kena atap pondok. Kejamnya.

 

 

taman saujana hijau putrajaya_3

 

 

Lama jugak lepak di Taman Saujana Hijau sampai hari nak hujan. Cepat-cepat berlari masuk kereta. Gambar bawah ni gambar last sebelum masing-masing berlari ke kereta haha. Memang awan waktu tu gelap gila. Tak lama lepas tu hujan turun dengan lebat. Mujur sempat masuk kereta \0/

 

 

Jpeg

 

 

Antara aktiviti yang boleh dilakukan di Taman Saujana Hijau selain jogging ialah outdoor photoshoot. Kalau datang ke sini, memang tak sah kalau tak terserempak dengan pasangan pengantin & model yang melakukan outdoor photoshoot. Ada juga yang buat surprise birthday and macam-macam aktiviti lagilah siap bawa tikar, belon and bakul semua tu. Pandai korang cari port cantik kan.

 

 

Antara kemudahan yang disediakan di sini ialah toilet, pondok beristirehat, bangku simen etc. Kalau pergi waktu petang, memang susah nak dapat parking. Kena parking jauh sikit then berjalanlah korang ke Taman Saujana Hijau.

 

So, tunggu apa lagi jomlah kita jogging di Taman Saujana Hijau guys!

22 Komen untuk "Cantiknya Taman Saujana Hijau di Putrajaya"

hari tu dah plan nak pg sini, tapi tak berkesempatan atas sebab2 yg tak dapat dielakkan. Kat precint 11 rupanya, igtkan kat precint 3

CANTIK!!!!!!!!!!!!!
Sememangnya sesuai untuk photoshooot kahwin la picnic la huhuw!

Nice. tak tahu plak dekat putrajaya ade tempat camni.bawak aku plak lepas nih..haha

menarik juga tempat ni ya. buat anak2 berlari2

insyaAllah nanti nak bawa anak2 ke sini

Boleh lah plan next picnic dekat sini. Huhi !

Awak doh ahh ngajuk.. kite g jalan neh kekgi :(

Wahh kat putrajaya ni? Huhu... Bru tau... Cntikk

Boleh ajak suami bawa anak-anak time hujung minggu berjoging best ni

Nextime boleh plan lagi. :)

Yup boleh buat outdoor photoshoot Qila kat sini la nanti :)

In Sya Allah kak. :) nak bergolek guling-guling atas rumput pun boleh hehe

Bolehlah ajak sy join picnic sekali haha

RASANYA MACAM TAK PERNAH SAMPAI LAGI KESINI...NANTI BOLEH USHA..

errr...maap ter"caps-lock"..hihi

Cantiknyaa tempat, jadikan tempat photoshoot pun cantik!

ye awak putrajaya presint 11 . p lah jalan2 sana

hihih anak2 memang suka la berlari2

betul tu, best juga tempat ni sis

cantik..pernh fotoshoot kat sini gak dulu..

hey.. check this epic travelog .... http://uwantuget.sharethisstory.net/my-661510-8324

Back To Top