Hafiz Hafizol | Bukan Sekadar Rupa

Hafiz Hafizol | Bukan Sekadar Rupa

Blog mengenai tempat-tempat menarik ketika bercuti, pengalaman percutian yang best, tempat makan best, kedai makan yang popular, resepi masakan yang mudah, tips untuk lelaki dan sebagainya.

Hafiz Hafizol | Bukan Sekadar Rupa

25 July 2020

2 Hari 1 Malam di Hill Top Room The Taaras Redang

2 Hari 1 Malam di Hill Top Room The Taaras Redang

Assalamualaikum. Harini nak share dengan korang pengalaman aku bercuti selama 2 hari 1 malam di The Taaras Pulau Redang. Since The Taar...

19 July 2020

Makan Malam di Kafe Tamanku, Presint 18 Putrajaya

Makan Malam di Kafe Tamanku, Presint 18 Putrajaya

Assalamualaikum, Lama dah tak share pasal makan-makan kan? After musim PKP, baru berkesempatan makan di luar. Itupun masih mengamalkan ...

28 June 2020

Resepi Masak Kuah Lodeh Yang Sedap (Lontong)

Resepi Masak Kuah Lodeh Yang Sedap (Lontong)

Kuah Lodeh bukan masakan yang popular di Terengganu so aku tak berapa familiar sangat dengan kuah lodeh sehinggalah kakak ipar aku yang ber...

1 June 2020

Resepi Masak Asam Pedas Ikan Siakap

Resepi Masak Asam Pedas Ikan Siakap

Sejujurnya aku bukanlah penggemar masakan asam pedas. Start mula belajar makan ikan masak asam pedas masa start bekerja after habis belajar....

29 May 2020

Kenangan Raya di Musim Covid-19 (PKPB)

Kenangan Raya di Musim Covid-19 (PKPB)

Assalamualaikum semua. Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin buat semua pembaca blog aku. Raya tahun ini agak lain daripad...