Hafiz Hafizol | Bukan Sekadar Rupa

Hafiz Hafizol | Bukan Sekadar Rupa

Blog mengenai tempat-tempat menarik ketika bercuti, pengalaman percutian yang best, tempat makan best, kedai makan yang popular, resepi masakan yang mudah, tips untuk lelaki dan sebagainya.

Hafiz Hafizol | Bukan Sekadar Rupa

Showing posts with label resepi. Show all posts
Showing posts with label resepi. Show all posts

28 June 2020

Resepi Masak Kuah Lodeh Yang Sedap (Lontong)

Resepi Masak Kuah Lodeh Yang Sedap (Lontong)

Kuah Lodeh bukan masakan yang popular di Terengganu so aku tak berapa familiar sangat dengan kuah lodeh sehinggalah kakak ipar aku yang ber...

1 June 2020

Resepi Masak Asam Pedas Ikan Siakap

Resepi Masak Asam Pedas Ikan Siakap

Sejujurnya aku bukanlah penggemar masakan asam pedas. Start mula belajar makan ikan masak asam pedas masa start bekerja after habis belajar....

23 April 2020

Resepi Sambal Tempe Rangup

Resepi Sambal Tempe Rangup

Sejujurnya, aku bukanlah peminat tegar tempe sambal. Pernah cuba makan tempe sambal, tapi tak sedap. Tinggal membazir macam tu je dalam pin...

11 April 2020

Cara Membuat Sambal Belacan Paling Simple Tapi Mengancam

Cara Membuat Sambal Belacan Paling Simple Tapi Mengancam

Amboi tajuk entry haruslah nampak hebat ye walaupun nak tulis cara membuat sambal belacan je pun. Barulah lekat dekat 1st page Google sampai...

31 March 2020

Resepi Spageti Sedap & Special Meriah Dengan Bahan

Resepi Spageti Sedap & Special Meriah Dengan Bahan

Harini nak berkongsi dengan korang semua mengenai resepi spageti yang aku belajar sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini. Re...