Sunscreen Popular di Drugstore yang Bagus Untuk Muka

Harini aku nak berkongsi dengan korang mengenai daily sunscreen yang bagus untuk kulit muka korang. Korang sendiri mesti sudah sedia maklum bukan mengenai kepentingan sunscreen terhadap kulit muka? 


Penggunaan sunscreen dalam kehidupan seharian korang sangat penting terutama mereka yang sering terdedah dengan sinaran cahaya matahari yang boleh merosakkan kulit, dan mempercepatkan proses penuaan. Dengan pemakaian sunsreen, masalah kulit yang disebabkan oleh cahaya matahari dapat dikurangkan & dielakkan. 


9 Sunscreen Popular Yang Bagus Untuk Korang


Sunscreen yang mengandungi SPF50 merupakan sunscreen yang sesuai bagi menghalang cahaya matahari dari merosakkan kulit korang. Penggunaan sunscreen yang konsisten setiap hari bagus bagi melengkapkan rutin penjagaan kulit muka korang. 








Korang dah apply pencuci muka yang bagus, moisturizer yang mahal, sayang sekiranya tak lengkapkan amalan penjagaan kulit muka korang dengan pemakaian sunscreen. Lagipula cuaca sekarang tak macam dulu panasnya. Malah korang yang sering terdedah dengan sinaran UV, lagi bagus reapply sunscreen selepas korang bersihkan muka untuk solat Zohor contohnya. 



Sekarang dah banyak produk yang mengeluarkan daily sunscreen yang bagus untuk muka. Korang boleh dapatkan di farmasi, di drugstore atau boleh beli secara online sahaja di Shopee. Nanti aku akan share link untuk memudahkan korang membeli. Biasanya beli di Shopee lagi berbaloi tau sebab Shopee selalu buat potongan harga & free delivery. Memang berbaloi beli. Tak payah keluar rumah untuk ke drugstore kan. 

1. Biore UV Perfect Milk Moisture



produk sunscreen bagus untuk kulit

 


Product Details 

  1. Sunscreen yang ringan & tidak melekit untuk kegunaan harian

  2. Perlindungan dari sinaran UVA & UVB 

  3. Mengandungi SPF 50+ PA+++

  4. Sesuai untuk kulit kering dan tekstur kulit yang tidak sekata

Product Reviews 

  1. Best sangat..sesuai dgn skin..somi suka lg yg ni xda tinggal kesan berminyak
  2. My skin is combi and prone to acne, this is the only sunscreen that suits my skin so well. I’ve always bought them online since it’s cheaper compared to physical store.
  3. Kita ni kena lah pakai spf, uv ray kat luar tu boleh buat muka keriyot keriyot tau!! takkesah gegirl ke boboi, mesti pakai ya!! yang ni utk kulit berminyak mcm saya boleh la pakai, dia kering bila pakai, and ada white cast sikit.


2. Biore UV Aqua Rich Watery Essence 



produk sunscreen bagus untuk kulit




Products Details 

  1. Watery light sunscreen with invisibly powerful UV defense

  2. Mengandungi SPF 50+ PA+++

  3. Refreshingly non-sticky and light on skin despite multiple applications
  4. Infused with hydrating essence of Hyaluronic Acid & Royal Jelly Extract works wonders as a hydrating makeup base.


Product Reviews

  1. Sesuai untuk combination skin.. Dan takde buat muka nampak putih semacam
  2. Sy bli biore uv ni sbb kulit muka sy berjerwat dan suncrenn nii mmg wngi bau dia....cpt meresp ke dlm kulit...xbrminyak...ok laa
  3. My second bottle. This sunscreen suits my skin very well even i have oily skin


3. Watsons Aqua UV Sun Protection 



produk sunscreen bagus untuk kulit




Product Details 

  1. High UV Protection: SPF50, PA+++ against UVA & UVB
  2. Ultra-light texture: Weightless and watery texture that is easily absorbed
  3. Tidak meninggalkan kesan melekit pada kulit
  4. Melembap dan mencerahkan kulit
  5. Bebas dari parabens, colourants, fragrances, alcohol & mineral oils

Product Reviews 

  1. Saya sensetive dgn sunscreen dah try biore sunplay dgn loreal 3 3 pedihkan mata. setakat ni takclog pores dia bagi glowing effect tapi takberminyak sangat . loveee
  2. Mmg best suncreen ni, texture dia watery so mmg sesuai dgn oily skin and dry skin, bahan dia pun semua nice siap ada niacinamide dan hyalunoric acid lagi
  3. Texture wise, i absolutely love it! Cair, not oily and very easy to absorb into your skin. Ingredients pon ok! Will do a patch taste just in case. Yang paling penting no white cast and no fragrence!♥️

4. Bio Essence Sunscreen


produk sunscreen bagus untuk kulit





Product Details 

  1. Mengandungi SPF50+ PA++

  2. Dermatologically tested & hydrating your skin

  3. Sun protection & soothes skin 

  4. Sesuai untuk kulit yang sensitif 

Product Reviews 

  1. For my sensitive skin mmg okey pakai sunscreen ni selalu i beli kt watson so kalini i beli kt shopee sbb ade sale and murah beli time sale😍
  2. Really love this sunscreen..have been using this a lots of bottle and it's working great on my skin. Texture fast absorb, watery, moist on skin and lightweight..no white cast
  3. My mom been using this sunscreen for over 2 years now. Shes loving it. It’s good for her skin! No white cast and hydrating as it claims.
  4. This sunscreen is very hydrating but my oily skin loves it! Didn’t experience any discomfort or breakouts. Dah guna 3 botol and will continue to use this forever. Please jangan discontinue 😭

5. Garnier Sakura White Super UV 



produk sunscreen bagus untuk kulit


Link Shopee : https://shope.ee/99mingbYbg


Product Details 

  1. Diperkaya dengan SPF50+ PA+++

  2. Melindungi kulit dari sinaran UVA/UVB, kulit yang gelap, kerosakan kulit, dark spots & kulit kusam

  3. Mengandungi Vitamin B3 yang bertindak sebagai antioksidan, tidak melekit, tidak berminyak

  4. Pinkish effect 

Product Reviews 

  1. Smells so good and keeps my skin moist. Also helps lighten the dark scars.
  2. My favorite sunscreen. Sesuai digunakn stiap hari, tak de melekit, tak brminyak pun sblom pkai make up. Dan sngat sesuai utk muka yg sensitive
  3. Cepat meresap dan tak buat kulit rasa melekit cumanya kena sapu sikit² baru senang nak ratakan. Bau dia wangi tapi tak menyakitkan hidung
  4. my 4th times of using this sakura white super uv. i really really love it because its texture is lightweight and not leaving any whitecast ❤️ i wish Garnier would have like to sponsor me if 10th times i bought this items again 😜


6. Wardah UV Shield Aqua Fresh Essence 



produk sunscreen bagus untuk kulit



Link Shopee : https://shope.ee/4AO2qaA6Of


Product Details 

  1. Watery Feel

  2. 0% alkohol

  3. Soothing sensation 

  4. SPF 50 PA++++


Product Reviews 

  1. Overall best tak melekit! No whitecast! Cepat serap!
  2. Best sunscreen ni tak melekit and bagi hydrate our skin. Bau pun nice, tekstur cepat resap and tak ada whitecast. Harga pun murah. Cuma kecik ya sesuai dengan harga.
  3. First time nak try sunscreen ni sebab takda alcohol en. Dulu pakai biore kuning ado alcohol. cuba try test brand wardah lak, plus murahhhhhh tapi lepas tolak coin lah hehehehe
  4. Ok sgt pakai jenis x melekit shining muka. Prefer pakai ni dr 3w clinic. Murah jugak dr brand yg lain.


7. Yadah Sunscreen


produk sunscreen bagus untuk kulit





Product Details 

  1. SPF35/PA++
  2. A lightweight and highly moisturizing UVA/UVB sun protector that helps soften your skin with a pleasant matte finish.
  3. Daily wear colourless sunscreen. Non-sticky, non-oily, suitable for sensitive skin.
  4. No makeup remover needed.


Product Reviews 

  1. Cepat absorb dan tidak melekit, mudah di sapu, sesuai dgn skin yg oily n acne mcm saya dan tidak ada whitecast
  2. I think I’ve found the sunscreen I never knew I needed, YADAH is very very lightweight yet hydrating! Fast absorption. It’s not oily & sticky as per claimed, unlike any other sunscreens. Hoping it suits my dry-sensitive skin forever :)
  3. Memang pakai lama dah this sun screen sbb suit with my skin tapi sekarang susah nk cari dah yang besar 😭 walk in pun susah , mostly ada 20ml je..issokay ! still love this ! ♥️

8. Neutrogena Ultra Sheer Dry-Touch



produk sunscreen bagus untuk kulit


Link Shopee : https://shope.ee/1AkRHJt3rB


Product Details 

  1. SPF50+ PA+++
  2. Effective balanced broad-spectrum protection against skin-aging UVA and burning UVB rays
  3. Light fresh scent and is gentle enough for even sensitive skin


Product Reviews 

  1. I just bought this sunscreen because the 3W sunscreen quite heavy and not really absorbed well. But this sunscreen really suitable for all type skin
  2. Tekstur sunscreen ringan, tgh buat patch test. So far ok, meresap dgn cepat. Tak berminyak. Bau wangi. Tube agak besar.
  3. For oily skin like me, this sunscreen suitable for you. It's fast absorb, not sticky after apply.


9. 3W Clinic Sunscreen



produk sunscreen bagus untuk kulit


Link Shopee : https://shope.ee/1q084hhsUC


Product Details 

  1. SPF 50+ / PA+++, UVA, UVB
  2. Minimize skin irritation|
  3. Natural plants extracts
  4. Dual Function: You can use as a make-up base (even up the skin tone without looking like make up)


Product Reviews 

  1. Sunscreennya cepat menyerap dekat kulit dan buat kulit mcm lembab tapi dia tak waterproof jadi kalau kena sentiasa topap pakai
  2. It's absorbed by the skin very well, the smell is super pleasant too. Love how its super affordable too. Will definitely buy more as soon as I'm done with my current purchase!
  3. Sumpah best gila! The best sunblock i've ever found!!! Takda melekit pun and very light. Pastu muka jadi moist ja. Sangat recommended.
  4. Botol yang kedua dan ini first sunscreen paling ngam ngan kulit. Takde whitecast lak tu. Love lovee thanks seller memang yang ori punya. Kotak pon tak kemek


Korang kalau masih tercari-cari produk sunscreen untuk kulit muka korang, boleh cuba 9 produk sunscreen popular yang aku senaraikan di atas okay. Kebanyakan review dari pelanggan berpuas hati dengan produk-produk tersebut dan selalu repeat order. Untuk pembelian, korang just tekan je link Shopee yang aku share dibawah setiap produk. 

Post a Comment

8 Comments

  1. saya guna yang no 9. So far, okey dengan skin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. produk no.9 tu memang famous kan selalu viral hehe

      Delete
  2. Saya guna juga no.9 tu tapi sekarang pakai wardah sebab serasi dengan kulit

    ReplyDelete
  3. Ya, dahulu Tarot juga tidak pakai apa-apa produk sunscreen sehingga kawan istimewa Tarot cerita tentang kesan buruk jika tidak pakai sunscreen. Sampai hari ini, masih pakai biore uv sunscreen. Cuma hunbungan dengan kawan istimewa tu je tak kekal.

    https://tarotthefool.blogspot.com/2022/04/buffet-ramadhan-2022-western-style.html

    ReplyDelete
  4. ammi pakai yang garnier je..murah pun murah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sesuai dengan kulit muka okay je kan murah pun :D

      Delete