10 Hantaran Pengantin Lelaki Yang menarik

Bakal pasangan saya, sila take note ya entry hantaran untuk pengantin lelaki ini sebenarnya hantaran yang aku sendiri teringin haha. Dengan harapan dihari perkahwinan nanti, dapat la jugak beberapa hantaran dari idea ini. Padahal nak kahwin pun entah bila. Calon pun takde. Kita senaraikan dululah idea hantaran untuk Apijol. Nanti tak kalut >.<   

 

10 Hantaran Pengantin Lelaki

 

Hantaran-hantaran ini korang boleh cari di Shopee je okay. Tak payah pergi mall pun takpe. Just order dari rumah sesiap. Bila barang hantaran dah sampai nanti, bolehlah terus menggubah hantaran cantik-cantik.

 

1. Baju Melayu

 

Nak beli baju melayu, make sure beli color yang up-to-date tau (haha demand pulak dia). And make sure aku belum ada color baju tu okay! Cutting baju hendaklah slim fit, kain berkilat, and yang paling penting size M tau. Dulu-dulu boleh la pakai S. Sekarang dah M.

 

idea hantaran untuk lelaki

 

Link Shopee : Primavalet Baju Melayu Zidane

Sedikit Feedback dari Pelanggan

 

“Kain okay cuma kena check betul betul even size tu s tapi boleh jadi lagi kecik dari xs. Overall okay, niceee!”

 

“buy for my brother. nice color, nice material, fast delivery. highly recomended. look forward to buy another design later. thanks seller”

 

“Murah, cantik, exclusively packed in individual box”

 

2. Kasut

 

Seeloknya, belikan kasut casual jela. Boleh pakai time kita jalan-jalan tengok wayang haha. Tapi kalau nak beli kasut formal yang jenis kulit berkilat tu pun okay juga but jangan belikan color hitam tau. Belikan color coklat, design nampak muda,  tapak tak berat, and kalau boleh yang tak bertali. Size 41-42 only.

 

kasut hantaran untuk pengantin lelaki

 

Link Shopee : Louis Cuppers Men Slip

 

Feedback dari Pelanggan

 

“Kasut telah sampai dan diterima dalam keadaan yang baik... Cantik dan cun di kaki”

 

“MANTAP!!! Kualiti tiptop tak de rosak dan well prepared. Puas hati bila dapat kasut ni✨. Thanks seller, akan repeat next order hehehehe. First time beli dah pulun 2 kasut terus, usah takut utk add to cart ya.”

 

“Cantik.. jahitan kemas”

 

Untuk kasut jenis casual, belikan brand Adidas pun dah okay. Murah sikit harganya haha.

 

adidas orginal untuk hantaran lelaki

 

Link Shopee : Adidas Original

 

3. Baju

 

Untuk baju pula, better belikan baju kemeja yang plain color pun okay. Tapi kalau yang ada corak petak-petak kecil pun lagi cun. Color pulak jangan color suram sangat. Belikan color yang ceria sikitlah. –.- Kalau boleh, belikan yang lengan pendek je. Lengan panjang dah banyak.

 

baju kemeja untuk hantaran lelaki

 

Link Shopee : Polo Haus Short Sleeve

 

4. Set Wallet + Belt

 

Biasanya wallet akan didatangkan bersama tali pinggang. Aku lagi prefer wallet yang kecil je sebab senang nak masukkan dalam poket takdelah poket nampak gemuk sangat dengan wallet. And belt pulak tak gemar langsung yang jenis berlubang tu. Wallet & Belt better color hitam or dark brown je.

 

alain delon gift set

 

Link Shopee : Alain Delon Gift Set

 

Feedback dari Pelanggan

 

“Sangat sangat berpuas hati. Barang memang terbaik dan harap harap ayah saya suka barang ni”

 

“Cantik .. sesuai untuk hantaran nanti hehe . Thank you seller .”

 

“Barang ok, beli hadiah untuk birthday suami. Suami suka. Seller punye servis pun bagus, reply chat cepat dan bubble wrap lebih n ade bagi wish card as requested cume takde letak sticker fragile.”

 

“Cantik sangat sangat , memang recommend . kotak pon tak kemek . barang memang cun cun terokkkk bakhangg Silaa beli jangan ragu ragu”

 

5. Perfume

 

Make sure survey dulu tau perfume fav pasangan korang. Macam aku, aku ada banyak juga fav perfume. Antaranya Paco Rabanne, Dunhill Blue, Issey Miyake, Versace Eros,  Acqua Di Gio, etc. Tak payah beli semua pun takpe. Cukuplah beli satu botol pun dah sangat bermakna. T_T

 

barang untuk hantaran lelaki

 

Link Shopee : ORIGINAL Paco Rabanne

 

Feedback dari Pelanggan

 

“Perfume original! Delivery laju gila. Bau dia best, sesuai utk lelaki yg taknak bau keras sgt. Cool and manly je. Saya beli utk hantaran kahwin. Tunang i pun suka. Thankyou seller! Saya beli ya”

 

“memang wangi original! thank youuu ayah saya suka ”

 

“Its legit, batch code was recent which was Jan 2021. Smell and project very well. No crack or dent on item whatsoever.”

 

6. Jam Tangan

 

Kalau nak belikan jam tangan, kalau boleh, belikan jam tangan leather atau resin band. Tak suka sangat jenis besi sebab macam berat pulak tangan kita haha –.- Tapi kalau nak beli juga, beli yang color hitam. JANGAN beli warna gold tu tak berkenan gue. Beli design simple je pun dah okay. Tak kisah yang analog. digital or sport watch. But kalau dapat yang digital yang ada lampu tu pun macam smart gak kan haha. Taknak yang gedabak sangat tau. Sebab tangan kita kecik je.

 

hadiah hantaran untuk lelaki

 

Link Shopee : Casio General AE

 

Feedback dari Pelanggan

 

“Untuk encik somi.. Gembira la dia dpt jam tu..semuanye baik2... Dari produk barang smpai ke penghantaran semuanya bagus... Thanks casio.”

 

“Genuine product from CASIO. Highly recommended to all watch collecter Thanks to CASIO MALAYSIA For your discount during 9.9 sale”

 

“Alhamdulillah dah sampai. Lawa gila. Sapa dok survey memang kena beli. Xyah pikiaq bnyak”

 

7. Sampin

 

Tak lengkap kiranya berbaju melayu tanpa sampin dihari raya kan? So, jom selitkan juga sampin dalam hantaran korang. Make sure material sampin tak terlalu ringan nanti susah nak bentuk. Warna sampin pun memainkan peranan tau. Kalau nak senang, better belikan sampin yang warna hitam. Boleh masuk dengan semua warna baju. Tapi warna hitam macam klise kan? Apa kata beli warna cerah pulak.

 

hadiah hantaran untuk lelaki sampin

 

Link Shopee : Sampin Nikah Signature

 

Feedback dari Pelanggan

 

“So far sampin semua ok, cantik. tak dapat komen lebih2, sebab sampin sampai dkt org lain. Tapi tu yg dia komen. Tq seller”

 

“I ordered for my best friend untuk dia pakai masa hari nikah 18/12 ni. Hope suit with him. Since dia minat sangat dengan corak ni How ever seller memang terbaik, barang less than 24 hours dah sampai.”

 

“Dah sampai ! Sangat cantik & berbaloi beli. Time sale lg n beli kat Shopee dpt coin lagi. Penghantaran sangat laju , sehari order dah sampai . Highly recommended ya ! Nti dia dah pakaii I tag dlm ig “

 

8. Tuala Mandi

 

Kalau nak belikan tuala, make sure tuala tu tebal dan lembut. And yang paling penting besar. Taknak tuala yang sampai lutut je. Kalau sampai paras betis pun dah okay. Barulah tak seksi sangat bila mandi rumah mertua nanti haha. Kalau m,andi rumah kita berdua tak kisah la .tibe. –.-

 

hadiah hantaran lelaki

 

Link Shopee : KING Towel Premium

 

Feedback dari Pelanggan

 

“Kualiti sangat bagus, sama kualiti tuala hotel. Warna pun cantik. Packaging bagus siap ada beg letak tuala ni. Harga sangat murah berbanding [email protected] Fast delivery. Sangat2 puas hati, akan repeat order nanti. Very recommended seller, akan recommend dekat rakan2.. :-) Saya bagi 7stars.”

 

“I love the towels. They are generally thick and absorbent. The quality of the towels are very similar to those provided in hotels. The seller even include a gift of a smaller towel in the package”

 

“Item received in good condition, Well packed inside a box, quality is good, thick and heavy except it is not luxurious soft as i expected, still soft compare to most towels which is readily available in the mall, felt like lint free too. Highly recommended seller.”

 

9. Kain Pelikat

 

Of course kain pelikat Gajah Duduk yang menjadi pilihan. Pilih color yang cantik-cantik sikit okay sesuai dengan umur saya yang masih muda.

 

kain-pelikat-hadiah-untuk-ayah_thumb

 

Link Shopee : Kain Pelikat Gajah Duduk

 

Feedback dari Pelanggan

 

“Design cantik. Material kain pun okay. Selesa dipakai. Suka design pelikat jenis black & white ni. Nampak moden. Puas hati beli. Thank you seller.”

 

“i bought this kain for my  brother bcs he’s more comfortable using kain than shorts at home. even during mco, the seller gave an excellent services. the quality also nice and soft. even random colour, the colour still nice. thank you seller, gonna repeat again hehe”

 

“Cantik pattern ni! Husband pun suka. Kain selesa n sejuk, tapi keras sikit. Kena basuh dulu sebelum pakai. Dapat dlm kotak, rasa mcm exclusive pulak. Kemas packaging nye.”

 

10. Al-Quran

 

Kalau hantaran Al-Quran, lagi bagus kalau bagi Al-Quran yang ada terjemahan. InshaAllah sambil membaca Al-Quran, boleh baca terjemahannya sekali agar lebih menusuk ke hati apabila kita tahu setiap maksud yang dibaca. InshaAllah ya.

 

annur-al-quran-untuk-hadiahkan-dekat

 

Link Shopee : Annur Al Quran

 

Feedback dari Pelanggan

 

“Haaa Alhamdulillah lah, Al Quran dh sampaiiiii, cantikk sangat , mak pun suka, makin semangatttt mak nak mengajiiii, Alhamdulillah pahala berpanjangan”

 

“Alhamdulillah cantik sangat-sangat.. suka tengok alquran siap tajwid lg.lepas ni blh repeat beli”

 

“Cantikkk ❤️❤️ beli dekat mak, mak tringin nak jenis Al Quran macam ni , Thankyouu ❤️ Semoga bisnes makin maju dan dipermudahkan segala urusan, InsyaAllah”

 

Itu sajalah antara hantaran untuk pengantin lelaki yang mungkin awal boleh belikan sebagai hantaran saya okay haha. Nak beli untuk hari pertunangan kita pun boleh. Antara hantaran lain yang korang boleh selit ialah buah-buahan, coklat & kek. Yang nie tak payah beli di Shopee lah. Cari jela dekat supermarket.

Post a Comment

0 Comments