Senarai Supplement NUTRILITE Amway Harga RM100 Kebawah

Assalamualaikum

Hari ini aku nak berkongsi dengan korang mengenai senarai produk supplement Nutrilite yang berharga kurang daripada RM 100. Sedikit info mengenai Nutrilite, Nutrilite ialah jenama suplemen vitamin, mineral dan diet yang menyediakan variasi lengkap untuk pelbagai keperluan kesihatan.

 

Nutrilite berasal dari tumbuhan organik dan semula jadi yang kebanyakannya ditanam di ladangnya sendiri yang disahkan organik. Nutrilite mengandungi pelbagai vitamin dan mineral yang sangat tulen dari seluruh dunia untuk memenuhi tahap kualitinya yang tersendiri.

 

nutrilite health institute center_jpg

 

Nutrilite ialah satu-satunya jenama vitamin dan mineral global yang menanam, memetik dan memproses tumbuhan di ladang-ladang kami sendiri yang disahkan organik dan merupakan produk suplemen diet dan vitamin nombor 1 dari segi jualan di dunia.

Semua produk Nutrilite (termasuk produk gel lembut) disahkan HALAL oleh Majlis Makanan dan Pemakanan Islam Amerika (IFANCA). IFANCA diiktiraf oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM, Pusat Islam) sebagai badan Islam yang mengeluarkan sijil halal bagi daging dan produk yang dieksport ke Malaysia. Selain Malaysia, sijil halal yang dikeluarkan oleh IFANCA juga diiktiraf di negara-negara Islam yang lain.

 

nutrien tumbuhan dalam suplemen nutrilite

 

Untuk entry kali ini, aku nak share mengenai produk Nutrilite yang jenis tablet & capsule(softgels) je tau and yang berharga below than RM 100 only. So, korang yang kekurangan bajet, maybe nak cuba supplement yang harganya kurang dari RM100, korang bolehlah cuba supplement yang disenaraikan dibawah okay.

1. Nutrilite Daily - 60 Tab (N/P : RM60)

 

nutrilite daily multivitamin and mineral supplement

Kelebihan Nutrilite Daily

1. Sebiji tablet sehari memberikan anda 11 vitamin penting (A, B1, B2, niasin, B6, asid folik, B12, C, D, E dan asid pantotenik).

2. Ia juga memberikan 7 mineral penting (kalsium, fosforus, iodin, ferum, magnesium, kuprum dan zink) dan pekatan alfalfa, selada air, pasli, bayam, lobak merah dan ceri aserola Nutrilite™

3. Meningkatkan tahap kesihatan tubuh badan

4. Satu tablet sehari boleh memenuhi keperluan asas pemakanan anda

5. Membantu memelihara keseluruhan kesihatan tubuh badan

 

2. Nutrilite Iron Folic - 120 Tab (N/P : RM61.30)

nutrilite iron folic

 

Kelebihan Nutrilite Iron-Folic

1. Iron Folic ialah produk suplemen zat besi-asid folik yang mengandungi pekatan bayam dan serbuk kulit tiram

2. Sebiji tablet membekalkan 10g ferus fumarat dan ferus glukonat, dua bentuk zat besi yang mudah serasi dan mudah diserap tubuh dan 0.133mg folat.

3. Asid folik ialah nutrien penting yang melaksanakan fungsi yang sangat penting seperti pertumbuhan dan pembentukan sel darah merah.

4. Membantu mengatasi masalah kekurangan iron anaemia atau folic acid

5. Bagus untuk wanita yang merancang untuk hamil atau diawal kehamilan.

3. Nutrilite Cal Mag D Plus - 180 Tab (N/P : RM76.50)

 

NUTRILITE Cal Mag D Plus

 

Kelebihan Nutrilite Cal Mag D Plus

 

1. Cal Mag D Plus ialah produk kesihatan fungsian yang mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D yang menguatkan tulang

2. Diperbuat daripada sumber nutrien semula jadi: rumpai laut terkapur, kalsium karbonat, vitamin D dan magnesium oksida.

3. Calcium membantu dalam pertumbuhan dan kesihatan tulang

4. Vitamin D untuk membantu badan menyerap kalsium

5. Tiga biji tablet membekalkan 600mg kalsium, 250mg magnesium dan 399.6 IU vitamin D.

6. Cal Mag D Plus menggunakan teknologi dan peralatan maju Nutrilite untuk mengekstrak serbuk rumpai laut yang bebas bahan kimia dari dasar lautan Fjord di Bildudalur, Iceland.

4. Nutrilite Bio C Plus All Day Formula - 60 Tab (N/P : RM82.10)

 

nutrilite bio c plus all day formula

Kelebihan Nutrilite Bio C Plus All Day Formula

 

1. Sebiji tablet membekalkan 500mg vitamin C serta nutrien berasaskan tumbuhan daripada ceri aserola dan sitrus bioflavonoid

2. Vitamin C adalah antioksidan yang bermanfaat untuk gigi dan gusi yang sihat.

3. Penyerapan yang baik, kurang pembaziran.

4. Vitamin C bertindak sebagai antioksidan dan memainkan peranan penting dalam meminimumkan kerosakan akibat radikal bebas (atom/molekul yang sangat reaktif dan tidak stabil yang dihasilkan di dalam badan).

5.  Sesuai untuk ahli sukan bagi mengekalkan kesihatan mereka dan mereka yang menjalani gaya hidup yang sibuk (workaholic) dan sukakan sesuatu yang lasak & extreme.

6. Membantu mengekalkan kesihatan tulang, gigi dan gusi.

 

5. Nutrilite Salmon Omega Complex - 60 Softgels (N/P : RM87.50)

 

nutrilite salmon omega complex

 

Kebaikan Nutrilite Salmon Omega Complex

 

1. Setiap gel lembut membekalkan 330.93mg asid lemak perlu omega-3 (193.51mg EPA, 137.42mg DHA) serta vitamin E (30 IU d-alpha Tocopherol)

2. Sebahagian besar sumber omega-3 adalah daripada ikan salmon yang hidup di perairan Norway yang dingin dan bersih manakala sardin pula dari perairan terbuka Lautan Atlantik dan Pasifik

3. Salmon Omega Complex mengandungi vitamin E yang mempunyai fungsi antioksidan untuk mencegah kerosakan sel akibat radikal bebas

 

6. Lecithin-E – 150 tablet (N/P : RM94.40)

 

lecithin E nutrilite


Kebaikan Lecithin-E

 

1. Membekalkan tubuh badan dengan vitamin E.

2. Ia berperisa madu, molases, karob dan walnut maple

3. Menentang kerosakan sel tubuh badan dari pengoksidaan.

4. Sebiji tablet membekalkan 25 IU Vitamin E dan 50mg lecithin.

5. Vitamin E merupakan antioksidan penting yang menentang radikal bebas di dalam badan.

6. Lecithin merupakan pengemulsi semulajadi untuk bahan berlemak dalam badan, membantu mencerna Vitamin E & penyerapan nutrien yang lebih baik.

 

Untuk mendapatkan potongan harga, korang kena daftar jadi ahli dulu tau. Nak beli dengan normal price  seperti harga di atas pun boleh je. Aku dulu malas jadi ahli sebab aku fikir bukan aku selalu beli pun. But bila fikir balik dah banyak kali aku repeat order. Dah jadi macam membazir pulak bayar dengan harga asal padahal kita boleh je berjimat sebenarnya.

 

Kalau korang teringin nak mencuba produk supplement dari NUTRILITE yang disenaraikan di atas, korang WhatsApp je http://www.wasap.my/60145056924 okay. Kita hanya mampu berusaha & berikhtiar untuk mendapatkan kesihatan yang baik, dan mencegah dari sebarang penyakit. Selebihnya kita berserah kepada-Nya okay. Tibe masukkan kata-kata motivasi berilmiah pulak haha.

Post a Comment

0 Comments