Pengalaman di Mad Warrior Madness 2017 di Cyberjaya

Harini nak share dengan korang pasal pengalaman kitorang join Mad Warrior dekat Prima Avenue Cyberjaya. Ini 9hb April lepas punya cerita tapi baru sekarang rasa nak buat entry sebab kebetulan ternampak iklan dekat page Mad Warrior. Iklan pasal Sundown Super Sprint anjuran Mad Warrior yang bakal diadakan pada 12th August 2017 nanti.

 

mad warrior SEASON 1 2017

 

Kitorang dapat harga RM85/person je instead of RM98 rasanya sebab guna voucher yang blogger promote dekat entry diorang. Bagi akulah yang baru nak berjinak-jinak dengan event macam nie, 8 km dengan 40 obstacles (halangan) bukan sesuatu yang mudah. Stamina pulak tak berapa nak kuat sangat. Memandangkan dah register semua, so kita redah & bertawakal sajelah semoga semuanya berjalan dengan lancar. 

 

So, here we go!

Nah, ko tengok la betapa steady-nya kitorang. Siap boleh main rambut cover macho lagi tu bila nampak kamera haha. Gambar-gambar bawah nie aku ambil dekat Facebook Mad Warrior. Phone kitorang tak bawak pun tinggal dekat meja urusetia.

 

gambar peserta mad warrior cyberjaya 2017

 

First obstacle kena merentasi halangan parit berlumpur. Tapi bengongnya kitorang nie, kitorang bukan lompat one by one dekat batas yang disediakan tapi terjun terus dalam lumpur then bersusah payah nak naik balik. Salah cara kahkah. Almost semua orang pun buat macam tu jugak masalahnya. Itu yang kitorang join sama LOL. Kelakar pulak bila ingat balik. Alang-alang dah terjatuh (sebenarnya merelakan diri terjun) kedalam lumpur, kitorang mandi lumpur terus lah kat situ –.-

 

obstacles at mad warrior 2017

 

Then, kena meniarap bawah dawai pulak.

obstacles at mad warrior 2017_1

 

Antara 40 obtacles di Mad Warrior, korang boleh tengok gambar-gambar di bawah. Ada yang mencabar, ada yang biasa-biasa. Boleh ke nak skip halangan? Boleh saje. Depends on korang la tiada paksaan and tak dikenakan denda pun kalau skip halangan. Macam kitorang tak semua 40 obstacles tu kitorang buat. Ada jugak buat tak habis. =D

 

pengalaman join mad warrior cyberjaya 2017

 

Ada jugak dekat certain halangan, korang kena beratur dulu tunggu giliran. Tapi beraturnya tak lama. Sekejap je pasal ramai je yang skip terus ke halangan seterusnya.

 

MAD WARRIOR CYBERJAYA 2017

 

Selain halangan kena panjat memanjat, bergayut etc, halangan mendaki bukit turun bukit pun ada tau. Then kena berjalan lalu ikut padang rumput yang luas & padang yang gersang ditengah terik matahari. Diorang lepaskan kami tadi pun around 11.00am kot. Memang panas dering laa. Yang group pertama la untung. Kitorang group ke 9 kot tak silap. Diorang lepaskan secara berperingkat.

 

pengalaman join mad warrior 2017

 

 

mad warrior madness cyberjaya 2017

 

Antara halangan yang paling mencabar, kena menyeberangi bekas lombong besar yang dipenuhi air warna macam teh ais tu haha. Boleh tengok gambar bawah nie kitorang beramai-ramai redah air yang paras dada siap ada tanah jerlus. Mujur la takde lintah dalam tu. Seram jugak weh. Mungkin kena redah air keruh tu sepanjang 200 meter and above jugak.

 

mad warrior obstacle 2017

 

Gambar bawah nie halangan bila dah nak sampai ke garisan penamat.

 

 

mad warrior 2017 cyberjaya

 

Ini halangan terakhir. Best jugak. Gelongsor dari atas, then jatuh kedalam air. \0/

 

obstacles at mad warrior cyberjaya 2017

 

Ramai yang tunggu giliran nak gelongsor tu.

 

last obstacles at mad warrior 2017

 

Around pukul 1.00pm baru sampai ke garisan penamat. Fuh! Kulit jangan cakap la, sunburn teruk.

 

finisher mad warrior 2017

 

Dapatlah medal & t-shirt satu sebagai kenang-kenangan.

medal tshirt mad warrior season 1 2017

 

 

Overall? As for me yang baru setahun jagung nak join event macam nie memang seronok & berpuas hati dengan 8km + 40 obstacles di Mad Warrior Madness 2017 nie. Cuma maybe pihak pengurusan boleh perbaiki lagi untuk next event. Antara benda yang aku nak highlight, yang aku kurang berkenan ialah, (izinkan saya ye haha)

 

1. Kalau boleh, tambahkan lagi water point as sepanjang 8 km tu, ada hanya 2 water station je sebelum sampai ke garisan penamat. Kebanyakan warrior memang tak bawa mineral water masa running. Macam tak selesa pulak nak merentasi setiap halangan pastu duk pegang air mineral pulak. Dahaga bila nak jumpa water station tu Ya Rabbi memang azab sangat. Dengan terik matahari lagi.

 

2. Sediakan pili air untuk warrior after sampai ke finisher. Kang boleh jugak bilas badan kitorang yang penuh berselut nie. Rasanya masa awal-awal tadi ada je bomba duk sembur warrior dengan pili air. Tapi sampai giliran kitorang dah takde orang sembur air. Warrior semua terpaksa beratur panjang dekat bilik air semata-mata nak bilas badan. Kitorang malas beratur, pergi bilas badan dekat Masjid Cyberjaya terus. Hm.

 

Kalau korang tanya aku nak join lagi tak untuk next event? Jawapan aku MUNGKIN TIDAK. Cukuplah merasa hanya sekali (Haha. Aku takuad T_T). Korang yang belum cuba, pergi la register sekarang weh. Dengar cerita registration untuk next event iaitu SUNDOWN SUPER SPRINT pada 12th August 2017 nanti sudah dibuka. Kalau nak dapatkan Early Bird promotion, kena daftar sekarang. Lambat-lambat nanti harga kembali kepada normal iaitu RM98.

 

mad warrior sundown cyberjaya 2017

 

SUNDOWN SUPER SPRINT


  • Course : 5km Sprint + 15 Mega Obstacles
  • Date: Aug 12th, 2017
  • Time: 4:00pm
  • Venue: Cyberjaya (Exact location TBC)
  • Difficulty of course: Moderate
  • Avg. finish time: 2.5 hours
  • Fastest finish time: 45 minutes
  • Category:1. General 2. Elite
    * Elite warriors will be timed and awarded with cash prizes

 

Details,

facebook : https://www.facebook.com/MadWarriorChallenge/
Register now: http://bit.ly/SundownSuperSprint
For more info: http://bit.ly/InfoSundownSuperSprint

Percutian di Ho Chi Minh City, Vietnam (Part 2)

Harini nak sambung sikit pasal percutian di Ho Chi Minh yang lalu. Jemput baca dulu Part 1 Percutian di Vietnam ye. First day sampai malam terus check in Than Thu Hotel, second day pergi Cu Chi Tunnel & Sungai Mekong, third day dekat saya kitorang melawat bangunan-bangunan bersejarah and tempat menarik sekitar Ho Chi Minh City. Jom tengok gambar-gambar menarik and pengalaman best kitorang dekat sana. \0/

 

TEMPAT MENARIK DI HO CHI MINH VIETNAM 2017

 

Hari ke-3 dekat sana, keluar je hotel terus beli Kopi Ais yang awek baju kuning bawah nie jual. Memang sedap sangat kopi dia. Korang kalau ternampak dia dekat sana, please beli kopi ais dia memang sedap. Aku yang dah lama gila tak minum kopi nie pun dah terjebak dengan kopi dia weh. Sekarang dah mula rindu pulak nak minum kopi yang dia jual. Hm. –.-

 

kopi vietnam sedap saigon city

 

Breakfast di Restoran Hajah Basiroh

 

Kitorang breakfast + lunch di Restoran Hajah Basiroh depan hotel kitorang je. Disebabkan restoran nie agak famous dekat sana, kitorang pun nak la jugak try kan.

 

breakfast di restoran hajah basiroh

 

Antara menu yang kitorang order,

 

nasi goreng di hajah basirohNasi goreng kampung telur mata

 

bihun sup di restoran hajah basirohBihun Tomyam

 

nasi lemak restoran hajah basirohNasi Lemak Ayam

 

Overall, biasa-biasa saje makanan dekat Hajah Basiroh tu. Boleh bagi rate 2/5 je haha maafkan saya Hajah Basiroh kerana terlalu telus. Aku expect dia punya makanan kalau tak sama macam makanan di Malaysia, ala-ala nak sama pun ok dah. Tapi memang out of my expectation la.

 

Korang kalau datang Ho Chi Minh, try jela dulu makan dekat sini. Dengar cite Restoran ini antara Restoran Halal yang terawal bertapak di Ho Chi Minh. Itu yang sangat popular. Tak salah nak cuba kan. Hehe. Harga makanan pulak average. Takdela mahal sangat and takdelah murah pun.

 

Notre-Dame Cathedral Basilica

 

After breakfast + lunch terus, bermulalah perjalanan kami explore tempat tempat menarik sekitar Ho Chi Minh City. Terima kasih dekat peta yang aku jumpa di google sebab banyak juga tolong kami menjejaki tempat-tempat tersebut. Sambil tengok peta, kami berpandukan waze jugak kebetulan one of us ada beli simkad untuk langgan internet. Berguna jugak beli simkad untuk langgan internet kan? =D

 

PETA TEMPAT MENARIK DI HO CHI MINH CITY VIETNAM 2017Peta Tempat Menarik di Ho Chi Minh (Sumber Google)

 

Tempat pertama kami check-in ialah di Notre-Dame Cathedral Basilica. Agak ramai orang bergambar di hadapan Notre-Dame ni, so bergambar dari jauh jela.

 

tempat menarik di Vietnam City

 

 

Central Post Office

 

Sebelah Notre-Dame terletaknya Central Post Office yang popular di Ho Chi Minh City tu. Kami singgahlah kejap dekat situ nak tengok juga apa yang meriah betul dekat dalam tu kan. Ramai foreigners mai melawat Central Post Office nie. Penduduk tempatan macam takde sangat.

 

tempat best di vietnam_central post office

 

Korang yang nak beli souvenir, boleh juga beli dekat sini. Bermacam souvenir korang boleh jumpa.

 

central post office vietnam

 

 

tempat menarik di vietnam_2

 

District 10 Garden

 

Penat berjalan, kitorang berehat sekejap di satu taman yang agak cantik juga lah. Actually nak cari Hard Rock Cafe tapi tersesat masuk ke taman pulak. Kalau tengok pada location dekat instagram, taman tu area District 10. Aku tak tahu apa nama taman tu.

 

tempat menarik di Vietnam City_2

 

Kebetulan dekat situ ada polis, so tanya polis mana Hard Rock Cafe. Rupanya tak jauh dari kawasan tu jugak.

 

Hard Rock Cafe

 

Kitorang bergambar sajelah di depan Hard Rock Cafe. Memang takdelah nak masuk dalam. Kecik je Hard Rock Cafe dia. Tiba-tiba jadi peminat Hard Rock Cafe pulak Apijol nie. Padahal koleksi Hard Rock Cafe pun aku takde haha.

 

hard rock cafe vietnam saigon

 

Book Store Shop Lot

 

Berhampiran Hard Rock Cafe, ada lot kedai ala hipstur yang menjual buku. Cantik tempat tu. Ada pokok-pokok besar kiri kanan jalan. Teduh je. Cafe hipstur pun banyak area situ. Tapi kitorang takdelah lepak dalam cafe. Letak kaki lima jela sebab wifi dekat situ laju gila. So bolehlah upload gambar dulu sekeping dua. \0/

 

bookstore di saigon city

 

 

famous bookstore saigon vietnam

 

Ho Chi Minh City Hall

 

Then, kitorang bergmbar pula depan Ho Chi Minh City Hall yang tak berapa jauh dari book store tadi.

 

tempat cantik di vietnam

 

Sempat la selfie dengan monumen Ho Chi Minh iaitu tokoh bersejarah yang berjuang untuk kemerdekaan Vietnam.

 

tempat menarik di Vietnam City Saigon_1

 

Ben Thanh Market

 

Dah puas bergambar dekat Ho Chi Minh City Hall, kami singgah kejap di Ben Thanh Market. Hajatnya nak beli hammock. Tapi takde pulak yang berkenan. Ada 1 je yang macam jala tu. Kita nak yang jenis kain punya tu –.-

 

ben thanh market vietnam saigon city

 

Di Ben Thanh Market, macam-macam korang boleh beli. Ada souvenir, beg, kasut, baju, kraftangan, kain, tudung semualah. Tapi kitorang tak beli apa-apa pun dekat situ. Tang harga pulak, takdelah murah sangat pun. But kalau korang reti nego, silakan.

 

Starlight Bridge

 

Malamnya, kitorang ambik teksi ke Starlight Bridge. Lebih kurang 30 minit perjalanan juga dari Than Thu Hotel.

 

tempat menarik di ho chi minh city

 

Jakun sekejap sebab firstime tengok bridge warna-warni berserta pancuran air macam nie haha. Maafkan aku guys.

 

tempat menarik di Vietnam Saigon City

 

Dinner di Halal Amin Pho Muslim

 

After balik dari Starlight Bridge, kitorang dinner di Halal Amin Pho Muslim, juga berhampiran dengan hotel. Sebelum masuk Halal Amin, sempat tapau Kebab Vietnam dulu sebijik. Boleh tahan juga rasa dia.

 

kebab vietnam sedap pasar malam ben thanh

 

Malam ini nak rasa pho’ yang orang cakap famous betul di Vietnam. Pho’ tu actually sup je. Cuma ada lah bahan-bahan tambahan yang diorang letak menjadikan pho’ dekat sana sedap.

 

tempat makan sedap di saigon vietnam

 

Alhamdulillah malam nie kitorang telah memilih kedai makan yang tepat. Masing-masing berpuas hati dengan makanan yang di-order. Harga pun lagi murah berbanding harga makanan breakfast pagi tadi. Korang yang teringin nak merasa Pho’ daging, boleh terjah Halal Amin Pho’ Muslim nie. Highly recommend.

 

pho sedap di vietnam halal aminPho’ Daging

 

restoran best di vietnamNasi Ayam

 

Dah settle dinner, jalan-jalan cuci mata dulu tengok orang berniaga tepi jalan berhampiran. Backpacks, baju, tudung semua murah-murah. Kita hold dululah. Esok baru shopping sakan hehe. Nanti next entry aku akan share dengan korang kedai yang kitorang shopping & tempat makan lain pulak ye. Tunggu jela bila ntah aku nak update pulak (haha).

Baca Ini Dahulu Sebelum Beli Produk Kurus Apple Fiber Plus

Jenama Apple Fiber Plus Menjadi Pilihan


Mesti ramai kakak-kakak dan abang-abang di luar sana pening bila nak beli produk kurus sebab banyak sangat lambakkan jenama-jenama produk kurus di pasaran.
 
Bila survey punya survey study kelebihan dan kekurangan. Akhirnya tak jadi beli sebab pening kepala nak pilih yang mana satu. Bila tak jadi beli atau tangguh, badan makin lama makin membesar dan membuncit. Ini sangat serius. Bila dah stress nak pilih jenama yang mana satu pun salah satu faktor kelaut makan minum tak terjaga.

Jadi macam mana cara untuk kuruskan dan kempiskan perut dengan produk kurus yang berkesan?

Di pasaran ada pelbagai jenis produk kurus seperti dalam bentuk tablet, serbuk, pil, air dan pelbagai lagi. Dalam artikel ini aku share satu jenama yang sangat top Berkesan Kurus Dalam 7 Hari. Iaitu jenama Apple Fiber Plus.
 
KEBAIKAN PRODUK APPLE FIBER PLUS
 
Kalau korang jenis yang sangat sibuk dan tiada masa. Aku sarankan korang menggunakan produk Apple Fiber Plus. Sebab produk Apple Fiber Plus ini dalam pil kapsul. Botolnya juga tidak besar. Korang boleh bawa kemana-mana sahaja. Mudahkan?
 

Ciri-Ciri Kapsul Apple Fiber Plus


  • Dapat Membantu Mengempiskan Perut Yang Buncit.
  • Dapat Membantu Turunkan Berat Badan (2kg - 10kg) dalam masa 7 hari.
  • Dapat Membantu Mengecilkan Lengan Tangan.
  • Dapat Membantu Mengecilkan Peha dan Pinggul.

Apple Fiber Plus membantu anda


  • Menambah tenaga.
  • Menstabilkan hormon.
  • Mengawal berat badan.
  • Mengurangkan kolestrol.
  • Membuang toksin dalam badan.
  • Mengurangkan asma serta lelah.
  • Menghalang pembentukan lemak.
  • Mengurangkan dan mengawal selera makan.
  • Serta, melancarkan dan membaik pulih peredaran darah.
  • Berkesan seawal 7 hari ( *berdasarkan ribuan testimoni diterima)
  • Ada sijil Halal JAKIM, KKM
  • Produk Buatan Malaysia berasaskan Herba dan Buah-buahan/tumbuh-tumbuhan.
  • Produk kuruskan badan PALING BERKESAN Kempiskan Perut Buncit dan Boroi di Malaysia.

 

Apa Kata Pengguna Yang Pernah Guna Apple Fiber Plus?


"Saya sangat Lega dan Teruja Bila dapat Turunkan BERAT BADAN sebanyak 20 Kilo dalam 2 bulan. Baru ada Keyakinan nak kawin lepas ni"

"Tak sangka betol longgar habis baru seminggu, tak sampai sebotol dah lost 4.5 kilo"

"Baju lama dah boleh pakai , Baju rasa longgar sakit tang perut"

"Tak timbang lagi tapi dah longgar baju. Besst sangat muka dah panjang"

"Saya lost 5.6kg dgn 1 btol Kapsul Apple selama 2 minggu. Mmg Power suka sgt2 tq #kapsulApple"

"Dulu berat Akak 84 , Kini Berat 62 K.g"

Ini hanya sebahagian kecil sahaja feedback mengenai produk ini. Ada banyak lagi sebenarnya.
Testimoni Hafiz Hafizol sendiri : >> SINI
 

Dimana Hendak Dapatkan Produk Ini?


Anda boleh dapatkan terus melalui website Apple Fiber Plus. Hanya order online sahaja ... terus sampai ke rumah anda.

Kenapa aku sarankan beli melalui website Apple Fiber Plus? Ini kerana setiap belian korang membeli di website ini korang layak untuk mendapat harga promosi sehingga 50% dari harga asal.. Memang menjimatkan.

Oppss lupa... setiap pembelian, korang dapat set kombo 3 botol Apple Fiber Plus dan Percuma Losyen Apple yang boleh membakar lemak korang semasa tidur. Wow....
PROMOSI APPLE FIBER PLUS
PROMOSI APPLE FIBER PLUS
 
Selain itu, website yang boleh dipercayai. Kalau korang risau bab-bab kene tipu dengan seller online. Di website ini korang tidak perlu risau. Konfiden 100% selamat. Website pun cun!
APPLE FIBER PLUS
Klik link ini ---> http://applefiberplus.com.
Atau nak senang whatsapp Wanda. Wanda akan guide untuk membuat pembelian dan pastikan produk selamat sampai ke tangan korang.
 
image