10 Produk Kecantikan Murah & Terlaris Di Malaysia (Part II)

Sebelum ini ada tulis mengenai 10 Produk Kecantikan Murah & Terlaris di Malaysia. Harini nak senaraikan lagi 10 produk kecantikan murah & terlaris. Boleh jadi rujukan korang untuk memilih produk kecantikan mana yang sesuai untuk kulit wajah. Almaklumlah saban hari ada sahaja produk kecantikan terbaru di pasaran sehingga korang sendiri pun pening nak membuat pilihan ye dak? =D



1. Nikko Placenta White


produk placenta white

Produk Nikko Placenta White merupakan antara produk yang paling ‘laris’ di blog ini. Saban hari ada sahaja pelawat yang mencari mengenai produk Nikko Placenta White menjadikan entry Nikko Placenta White sudah mencecah 60K pembaca.

 

Kelebihan Nikko Placenta White


✔ Memutihkan muka & seluruh badan
✔ Tegang serta gebukan kulit wajah
✔ Mengecilkan ruang pori
✔ Mencegah serta menghilangkan jerawat
✔ Membaiki strukur kulit ( hilang parut )
✔ Menambah tenaga ( mudah bangun pagi )
✔ Melambatkan proses penuaan dan proses monopaus

Testimoni Nikko Placenta White


testimoni produk placenta white

Harga Promosi Nikko Placenta White : RM58  (SM), RM58 (SS) TERMASUK POS
Whatsapp : 014-5135891
Call/Sms : 010-9868215
Details :
NIKKO PLACENTA WHITE

 

2. Azanis Scar Serum 



harga baru azanis scar serum


Kelebihan Azanis Scar Serum


  • Mengatasi masalah stretch mark
  • Mengatasi masalah tona kulit tidak sekata
  • Mengatasi masalah Kedutan halus
  • Mengatasi masalah Kulit kering
  • Menghilangkan parut jerawat

Testimoni Azanis Scar Serum


testimonial azanis scar serum

Harga Promosi Azanis Scar Serum = RM50 (TIDAK TERMASUK POSTAGE)
Whatsapp = 014-5135891
Call/Sms = 010-9868215
Details :
AZANIS SCAR SERUM

 


3. Babies Blink 5 in 1



babies blink


Kelebihan Babies Blink


  • Mengecilkan pori-pori wajah
  • mencerahkan 5x ganda dari agent pemutih
  • Menjadikan kulit cerah + pinkish
  • Melicinkan kulit secara maximum
  • Membantutkan kenaikan jerawat baru
  • Membantutkan pertumbuhan jerawat
  • Menghilangkan jeragat seawal 5 hari
  • Melembapkan kulit
  • mengimbangkan minyak berlebihan

Testimoni Babies Blink


testimoni babies blink


Harga Promosi Babies Blink = RM37 (TIDAK TERMASUK POSTAGE)
Whatsapp = 014-5135891
Call/Sms = 010-9868215
Details :
BABIES BLINK

 


4. Emilay Whitening



emilay whitening

Kelebihan Emilay Whitening


  • Mencerahkan / Memutihkan secara alami
  • Mengurangi jerawat
  • Menyamarkan noda bekas jerawat
  • Menghilangkan spot/ bintik dikulit wajah
  • Membuat Kulit terasa lembut dan kenyal
  • Anti Aging/ Mencegah penuaan dini
  • Menyamarkan kelebihan pigmentasi (bintik hitam, tanda bekas luka, gigitan nyamuk / gatal , dll)
  • Tidak ada pengelupasan/ Tidak ada iritasi pada kulit
  • Sebagai Detox juga menghilangkan toksin / racun dalam tubuh

Testimoni Emilay Whitening



testimoni emilay whitening


Harga Promosi Emilay Whitening = RM28 (TIDAK TERMASUK POSTAGE)
Whatsapp = 014-5135891
Call/Sms = 010-9868215
Details :
EMILAY WHITENING

 


5. Feel Vogue Foundation



feel vogue foundation


Kelebihan Feel Vogue Foundation


  • Pelindung bagi pelbagai jenis masalah kulit wajah.
  • Didatangkan khas dengan tambahan kandungan Vitamin E & SPF 30 yang secara langsung bertindak melembapkan serta melindungi kulit wajah dari sinaran UV.
  • Atasi masalah kulit muka tak sekata, muka berjerawat, bintik hitam, parut jerawat & muka berminyak.


Testimoni Feel Vogue Foundation



testimoni feel vogue foundation


Harga Promosi Feel Vogue Foundation : RM53 (TIDAK TERMASUK POSTAGE)
Whatsapp : 014-5135891
Call/Sms : 010-9868215
Details :
FEELVOGUE FOUNDATION

 


6. Ephyra Skin Bar


ephyra skin bar testimoni


Kelebihan EPHYRA SKIN BAR


  • Melembapkan kulit wajah
  • Kulit muka lebih cerah, lembut dan tegang
  • Menanggalkan kotoran,minyak & sel kulit mati
  • Merawat kulit berjerawat
  • Menghilangkan parut jerawat dan jeragat
  • Menghilangkan ‘blackheads’ di muka
  • Boleh menghilangkan bau badan
  • Sesuai digunakan untuk keseluruhan badan

Testimoni EPHYRA SKIN BAR


testimoni ephyra skin bar_1Testimoni dari aku sendiri nie tau (Sebulan penggunaan)

Harga Promosi EPHYRA SKIN BAR = RM39 (TIDAK TERMASUK POSTAGE)
Whatsapp = 014-5135891
Call/Sms = 010-9868215
Details :
EPHYRA SKIN BAR


7. Dianz Vitamin C



produk terlaris dianz vitamin

 

Kelebihan Dianz Vitamin C


  • Untuk memutihkan kulit
  • Mengurangkan dan menghapuskan parut jerawat dan jeragat
  • Menbantu pertumbuhan sel baru
  • Untuk mereka yang mempunyai masalah kulit seperti jerawat, jeragat, resdung, parut, liang pori terbuka, berkulit kusam dan gelap
  • Mempunyai 6000mg whitening collagen
  • Menggunakan collagen ikan talapia
  • Berperisa Berry (Sweet-Sour) and chewable
  • Produk Bumiputera dan dibuat di kilang bertaraf GMP
  • No Gelatin dan semestinya HALAL dan selamat
  • Mempunyai kelulusan dari KKM sebagai makanan tambahan
  • Sesuai untuk mereka yang berumur 16 tahun ke atas
  • Wanita hamil dan ibu yang menyusu boleh consume jugak

 


Testimoni Dianz Vitamin C



produk dianz testimoni_1

 


HARGA PROMOSI DIANZ VITAMIN C : RM80 (FREE POSTAGE) Sms/Call : 010-9868215 
Whatsapp : 014-5135891
Details :
DIANZ VITAMIN C

 

8. Kapsul Mutiara Nona 



kapsul mutiara nona


Kelebihan Kapsul Mutiara Nona


-Mencegah penuaan kulit
-Membersihkan kulit
-Menanggalkan kesan bintik akibat usia tua pada kulit
-Memudakan kulit wajah
-Menyahtoksikkan sistem badan
-Menyingkirkan haba berlebihan daripada badan
-Menenangkan minda & meringankan tekanan
-Memberi tenaga / merangsang Qi badan
-Mengatur semula metabolisme badan
-Mengurangkan kegelisahan
-Menenangkan hati
-Merawat sakit kerongkong
-Mengurangkan demam


Testimoni Kapsul Mutiara Nona



kapsul mutiara nona testimoni

HARGA PROMOSI KAPSUL MUTIARA NONA : RM44 (TIDAK TERMASUK POSTAGE) Sms/Call : 010-9868215 
Whatsapp : 014-5135891
Details : KAPSUL MUTIARA NONA


9. NN Beauty Vitamin C Serum



nn beauty serum

Kelebihan NN BEauty Serum Vitamin C


– Sebagai Antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negatif factor luar seperti polusi, matahari, iklim, AC, asap rokok dsb.
– Merangsang pembentukan kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan serta kehalusan kulit ( anti aging & anti wrinkle / kerut ).
– Mencerahkan kulit, tanpa kesan sampingan. Dengan vitamin C kulit lebih cerah secara semulajadi.
– Memjadikan kulit tidak kering, dan lembab.
– Menghilangkan flek hitam.
– Perawatan dengan serum vitamin C sebelum tindakan laser, akan mempercepat dan menyempurnakan hasil pasca-laser.
– Dengan sifatnya yang merangsang pembentukan kolagen di bawah kulit, serum vitamin C sangat baik dipakai orang yang mempunyai flek sangat tebal di kulit.
– Menghilangkan kerutan, kantung mata dan lingkaran hitam di bawah mata.
– Mengatasi pembentukan garis-garis halus wajah.
– Menghaluskan kulit dan mencerahkan kulit (look brightness).
– Mencegah luka jerawat dan menutupnya secara rapat.
– Mencegah pengaruh buruk sinar UV matahari pada kulit.


Testimoni NN Beauty Serum Vitamin C



testimoni nn beauty serum vit c


HARGA PROMOSI NN BEAUTY SERUM VITAMIN C : RM43 (TIDAK TERMASUK POSTAGE) Sms/Call : 010-9868215 
Whatsapp : 014-5135891
Details : NN BEAUTY SERUM

 

10. Selfie Skincare



selfie skincare

Kelebihan Selfie Skincare


  • Mencerah dan menggebukan kulit seluruh badan.
  • Menjadikan kulit ‘glowing’ secara natural.
  • Menghilangkan kulit kusam & tidak bermaya.
  • Anti-penuaan dan menjadikan wajah kelihatan muda.
  • Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit.
  • Mengecutkan dan menghilangkan jerawat & jeragat.
  • Memudarkan dan menghilangkan parut jerawat.
  • Menghilangkan kesan lebam di bawah mata.
  • Meningkatkan kandungan kolagen dalam badan.
  • Mengecilkan pori-pori.

Testimoni Selfie Skincare



testimoni selfie skincare


HARGA PROMOSI SELFIE SKINCARE : RM50 (TIDAK TERMASUK POSTAGE) Sms/Call : 010-9868215 
Whatsapp : 014-5135891
Details : SELFIE SKINCARE


Berminat untuk mecuba 10 produk kecantikan murah & terlaris yang disenaraikan di atas, boleh hubungi nombor yang tertera okey. Owner nombor seorang yang cute & cantik sebab dia pun consume juga salah 1 daripada 10 produk kecantikan yang disenaraikan . Ok dah pergi whatsapp dia sekarang okey! Nak cantik kan?


Selain produk-produk yang disenaraikan di atas, produk kecantikan lain juga boleh didapati dengan harga yang murah. Antaranya Babies Blink Coffee (RM32 sahaja), Blackhead Removal Serum (RM25 sahaja), Clear Dark (RM35 sahaja), Colla Jelly Chriszen (RM45 sahaja), Floral Mask (RM39 sahaja), Pewwit Soap (RM39 sahaja) dan banyak lagi. Jangan risau sebab semua produk adalah ORIGINAL okey. Tak baik tau jual produk TIRUAN. =P


Sekiranya korang was-was mengenai status pendaftaran produk oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), korang boleh membuat semakan pendaftaran produk di www.pharmacy.gov.my. In Sya Allah kesemua 10 produk kecantikan murah dan terlaris yang disenarai di atas menepati piawaian KKM dan selamat digunakan.

Baca Juga,
13 Produk Kecantikan Popular & Terlaris di Malaysia 2016

Thank you. 

MALAIKA OIL-LICINKAN MUKA DENGAN MUDAH & BERKESAN

Hari ini nak berkongsi dengan korang semua mengenai kehebatan produk kecantikan yang terbaru di pasaran iaitu Malaika Oil yang berkesan untuk melicinkan kulit muka dengan mudah. Korang yang mengalami masalah jerawat, parut jerawat, jeragat dan seumpamanya disyorkan untuk mencuba Malaika Oil. Kenapa nak cuba Malaika Oil? Kena tidak produk lain? Ok mari sini abang Apijol cerita mengenai kehebatan Malaika Oil secara panjang lebar. =D


Rawatan Muka Malaika Oil



produk malaika oil


Malaika Oil merupakan rawatan minyak muka semulajadi yang mampu membersihkan kulit wajah anda secara mendalam seterusnya menghilangkan jerawat dan jeragat degil. Malaika Oil mampu menanggalkan minyak kotor dari muka anda terutama dari alat solek dan bahan kimia yang terdedah setiap hari. Malaika Oil juga boleh dijadikan sebagai serum untuk menghilangkan parut jerawat dengan cara menyapukannya pada kawasan bermasalah.


Bahan Semulajadi Malaika Oil



Ramai tertanya-tanya apakah bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkan Malaika Oil. Antara bahan tersebut adalah Extra Virgin Olive Oil, Lemon Oil, Castor Oil, Temu lawak Powder, Herba dan bunga-bungaan. Kesemua bahan ini mempunyai kegunaan dan khasiat tersendiri dalam membantu memulihkan wajah anda.


Extra Virgin Olive Oil


gambar olive oil malaika oil


Extra Virgin Olive Oil atau dipanggil sebagai "EVOO" merupakan bahan rahsia dalam dunia kecantikan buat beratus ratus tahun lamanya. Penggunaan EVOO untuk kesihatan kulit wajah yang diformulasi bersama bahan semulajadi terpilih didalam malaika menjanjikan kesan terbaik untuk mereka yang mementingkan kecantikan.

Hasil kajian mendapati, EVOO sarat dengan vitamin E & A serta anti-oksida dimana khasiat ini berfungsi sebagai :
- Anti Penuaan
- Menghilangkan Jerawat
- Merawat Sel Kulit Kusam, Rosak & Mati
- Membantu meratakan Tona kulit
- Memudarkan dan Menanggalkan Kesan Parut
- Menyegarkan, Melembut, Meremajakan Kulit
- Agen Penanggal Lapisan MakeUp

Extra Virgin Olive Oil merupakan bahan yang bertindak dari dalam dan luar kulit wajah. Jika digunakan secara konsisten, kesemua faedah diatas dapat anda kecapi dan berkekalan dalam masa yang lama.Bukan itu sahaja, pastinya muka anda akan lebih bersinar, berseri dan "flawless". Kesemua khasiat ini terdapat dalam sebotol Malaika Facial Treatment Oil!


Lemon Oil

kelebihan minyak lemon malaika oil


Minyak Lemon merupakan salah satu bahan semulajadi dalam penghasilan Malaika Oil. Minyak lemon memang digunakan sejak turun temurun dalam rawatan kecantikan muka. Antara khasiat minyak lemon:

1) Melembutkan dan menegangkan kulit muka.
2) Sebagai pelembap muka.
3) Mengandungi anti-bakteria yang mampu membasmi jerawat.
4) Kaya dengan vitamin C dan asid sitrik yang bertindak sebagai anti-oksida seterusnya menjadi agen anti-penuaan.
5) Mengurangkan muka berminyak.

Tidak syak lagi penggunaan Malaika Oil untuk jangka panjang akan membantu memulihkan masalah muka serta mengekalkan keremajaan anda.


Kelebihan Menggunakan Malaika Oil


Menghilangkan Jerawat

Malaika Oil membantu membersihkan pori yang tersumbat dan mengecilkan liang pori di samping membunuh bakteria punca jerawat.

Menghapuskan Jeragat

Malaika Oil meresap jauh ke dalam liang kulit dan mampu membuang bintik hitam dan putih dengan sangat berkesan.

Memudarkan Parut

Malaika Oil membuang tisu mati di wajah dan menggalakkan pertumbuhan semula tisu yang baru. Hasilnya parut menjadi semakin pudar.


Pengasas Malaika Oil


pengasas malaika oil


Malaika Oil merupakan rawatan minyak yang diformulasi sendiri oleh pengasasnya, Cik Humaira Hasnan. Pada asalnya Malaika Oil hanya diperkenalkan kepada rakan-rakan terdekat, namun atas permintaan yang tinggi beliau telah mengkomersialkannya untuk berkongsi rahsia kejelitaan ini. Produk ini dikilangkan di Kota Bharu dan disahkan selamat dengan kelulusan KKM bernombor pendaftaran NOT150403152K.


Soalan Lazim Mengenai Malaika Oil



malaika oil_1

 

Apakah fungsi utama Malaika Oil?
Malaika Oil merupakan rawatan minyak muka yang mampu membersih kulit wajah secara mendalam seterusnya menghilangkan jerawat dan jeragat degil.

Adakah Malaika Oil ni serum?
Malaika Oil juga boleh dijadikan sebagai serum untuk menghilangkan parut dengan cara menyapukannya pada kawasan bermasalah sebelum tidur.

Malaika Oil boleh putihkan kulit?
Malaika Oil tak menjamin boleh memutihkan kulit tetapi Malaika Oil mampu bertindak membersihkan kulit secara total dan menghilangkan sel kulit mati serta menjadikan kulit anda sihat dan berseri-seri sepanjang hari tanpa jerawat dan jeragat.
 
Adakah Malaika Oil sesuai untuk muka berminyak?
Sudah semestinya kerana Malaika Oil membersih muka secara mendalam dan mampu menanggalkan minyak kotor dari muka anda terutama dari make up dan bahan kimia. Minyak semulajadi Malaika Oil akan menggantikan minyak kotor itu.
 
Boleh tak nak pakai dengan produk lain?
Boleh digunakan dengan mana-mana produk yg bersesuaian dengan kulit muka anda. Tapi seelok-eloknya elakkan produk yg dibuat dari bahan kimia berbahaya.


Testimoni Pengguna Malaika Oil


Banyak testimoni berkesan dan feedback positif dari pengguna Malaika Oil. Antaranya :-


malaika oil_2Jerawat kian mengecut


testimoni malaika oil Mengatasi masalah parut jerawat & muka merah



testimoni malaika oil_1Muka lebih glowy & parut jerawat kian pudar


testimoni malaika oil_2Mengatasi kulit berminyak


testimoni malaika oil_3Muka kian bersih & mengecilkan liang pori


Cara Penggunaan Malaika Oil


1. Goncangkan botol
2. Letakkan beberapa titis Malaika Oil di tapak tangan
3. Urutkan ke muka dengan rata
4. Lap dengan tisu lembap atau basuh dengan pencuci muka
5. Bilas sehingga bersih dan keringkan muka dengan tuala bersih
6. Letakkan Malaika Oil di kawasan parut & biarkan semalaman

Malaika Oil sesuai dipakai dua kali sehari iaitu pada waktu pagi dan sebelum tidur.


Untuk Order Malaika Oil


Sebarang pertanyaan & untuk mencuba Malaika Oil, boleh berhubung dengan talian dibawah:-

Phone : 011-2572 1213
Website Malaika Oil : http://www.malaikaoil.com/

Harga Malaika Oil RM49 tidak termasuk postage.


Selamat mencuba Malaika Oil okey!
Terima kasih. =D

TEMPAT MAKAN BEST WAJIB SINGGAH DI KELANTAN

Harini nak berkongsi dengan semua pembaca mengenai tempat makan best wajib korang terjah di Kelantan. Bru-baru ini berpeluang food hunting ke Kelantan. Dah target nak makan roti titab (breakfast), Restoran Nasi Ulam Kampung (lunch) & tea tarik madu (minum petang). Here we go.


Breakfast di Warung Kita (Roti Titab)



Kitorang breakfast di Warung Kita yang sangat famous dengan roti titab. Dengarnya roti titab hanya boleh jumpa di Kelantan. Memang excited sangat la nak merasa roti titab. Kitorang bergantung dengan google maps untuk sampai ke Warung Kita. Agak mencabar juga nak sampai ke Warung Kita. Plus kitorang bukanlah familiar sangat dengan negeri Darul Naim ini. Mujur Google Maps banyak membantu. =D


roti titab kelantan


Sampai di Warung Kita around 12.00 tengahari, tak ramai customer sangat. Maybe sebab dah tengahari kot. Order 5 biji roti titab sekejap je dah sampai. Selain roti titab, ada banyak lagi menu yang terdapat di Warung Kita macam roti stim, roti bakar, roti goreng telur & banyak lagi. Sesuai untuk santapan breakfast korang.


roti totab kelantan


Inilah rupa roti titab. Manamana? Terliur tak nak mencuba roti titab di Warung Kita, Kelantan ini? Kepingan roti yang tebal dibakar rangup, disapu kaya pada setiap bucu roti dan diletakkan sebiji telur rebus separuh masak diatasnya. Memang sedap. Harga sebiji roti titab ialah RM5.00. Maybe boleh kasi kurang lagi kot taukeh? –.-



Jpeg



Untuk pengetahuan korang, Warung Kita ini sangatlah famous. Ramai artis popular sudah datang ke Warung Kita ini. Buktinya, memang banyak gambar artis terkenal seperti Dato Siti Nurhaliza, Heliza Helmi dan ramai lagi ditambal di dinding kedai. =D


Jpeg


Selesai menikmati roti titab di Warung Kita, kitorang pun bergerak ke Restoran Nasi Ulam untuk lunch di sana.


Lunch di Restoran Nasi Ulam Cikgu, Kampung Kraftangan



Berpusing jugak nak cari parking ke Restoran Nasi Ulam. Parking jauh sikit dari restoran and jalan kaki ke Restoran. Sesampainya di Restoran Nasi Ulam, semua meja dah full. Terpaksa tunggu sampai orang habis makan boleh boleh meja. Dahsyat jugak eh penangan Restoran Nasi Ulam Cikgu ini. =D


restoran nasi ulam cikgu




Jpegrestoran nasi ulam cikgu



Processed with VSCOcam with a5 presetSemua meja penuh



restoran nasi ulam cikgu Antara lauk yang kitorang ambil


Memang banyak lauk-pauk yang disediakan di Restoran Nasi Ulam Cikgu. Dari ulam-ulaman, ayam goreng, ikan goreng, ayam kampung goreng, ikan bakar, ikan tongkol singgang, ikan keli gulai and banyak lagi. Budu tempoyak pun ada. Mostly lauk-pauk ala kampung. Berpinar mata nak pilih lauk wuwu. Budu memang wajib ambillah & order juga 2 jug air sirap bandung. =D


Processed with VSCOcam with a5 preset


Total kitorang makan RM50++ sahaja. Memang berbaloi betul. Alhamdulillah semua lauk habis licin (tebeng jugok makan walaupun perut dah kenyang) haha. Lepas buat pembayaran, cepat-cepat blah dari meja kitorang sebab dah ada customer duk tunggu meja kosong. Kitorang pun reti bahasa jugak kan.


restoran nasi ulam cikgu


Then pergi cuci mata tengok souvenir and bergambar kejap sekitar Kampung Kraftangan. Nak beli souvenir bolehlah beli di Kampung Kraftangan, bersebelah je dengan Restoran Nasi Ulam Cikgu nie. Macam-macam souvenir korang boleh jumpa di sana tau.

Sebelum berangkat pulang, sempat singgah di Pantai Cahaya Bulan. Hajatnya nak pekena tea tarik madu tapi kedai tutup pulak. So, pulanglah kitorang ke Kuala Terengganu dengan kempunan tea tarik madu. Sesampainya di Jabi, singgah makan sate di Restoran Sate Lanang. Memang terbaik sate dia. Murah + sedap. Siap tapau lagi buat balik. Besok boleh buat breakfast hihi.




sate lanang jabi Sate Lanang, Jabi


Korang yang singgah di Kelantan, jangan lupa singgah breakfast roti titab di Warung Kita dan lunch lauk ala kampung di Restoran Nasi Ulam Cikgu okey!
Highly recommended.

Testimoni Sebulan Penggunaan Ephyra Skin Bar


Hari ini nak berkongsi dengan korang semua mengenai testimoni aku setelah sebulan penggunaan Ephyra Skin Bar. Mula tergerak hati nak cuba Ephyra Skin Bar ini sebab terbaca review & testimoni daripada blogger. Untuk pengetahuan korang juga, Ephyra Skin Bar terjual hampir 10,000 kotak hanya dalam masa 1 bulan pelancarannya. Cepat betul hati aku cair beb HAHAHA. Kemudian terus beli online Ephyra Skin Bar. Start pakai around 10 Ogos haritu. Kira-kira sebulan dah lah aku pakai Ephyra Skin Bar ini 2 kali sehari pagi dan malam. Sangat konsisten ye pemakaian aku. =D


Sebab utama pakai Ephyra Skin Bar? Mestilah sebab nak hilangkan blackheads, whiteheads, parut jerawat & beberapa ketul jerawat degil di muka. Setelah minta pandangan dari kawan aku mengenai keadaan muka aku, dia kabo muka aku okey takde masalah jerawat cuma agak kusam & tak bermaya. Semoga dengan penggunan Ephyra Skin Bar, masalah kulit muka yang aku hadapi akan dapat dibereskan. \0/



ephyra skin bar testimoni


Gambar diatas, almost sebulan penggunaan Ephyra Skin Bar. Memang penjimatan berganda betul ini. Ephyra Skin Bar boleh tahan selama sebulan lebih. Gigih bawa masuk handphone dalam bilik air semata-mata nak ambil gambar Ephyra Skin Bar. Punyalah semangat ini nak kabonya aku seorang pengguna Ephyra. Punyalah semangat jugak aku pergi beli bekas nak letak Ephyra SKin Bar aku itu di Daiso 1 paket. –.-



testimoni ephyra skin bar



Mari aku ceritakan serba sedikit mengenai Ephyra Skin Bar



Ephyra Skin Bar diformulasikan dari 100% bahan semula jadi tanpa bahan kimia terlarang yang memudaratkan. Ia selamat dan amat sesuai untuk semua jenis kulit, lelaki dan wanita pada semua peringkat umur.



Kandungan Ephyra Skin Bar



1.Glutathione


Kaya antioksida yang melindungi protein enzim dan mencegah kerosakan kulit yang boleh menyebabkan kedutan dan parut. Glutathione boleh melambatkan proses penuaan dan memperbaiki keadaan kulit. Ia mengawal kesan-kesan bahaya radikal bebas dan mengelakkan pembentukan parut tebal.

2. Kolagen


Menyokong ketahanan fizikal dan keanjalan kulit dan menggantikan sel-sel kulit  dengan lebih cepat untuk  menjadikannya lebih  tegang dan anjal.

3. Glyserin


Merawat kulit berminyak yang  menyumbang kepada masalah jerawat, serta masalah kulit lain. Sangat berguna merawat masalah eczema dan mengurangkan jangkitan bakteria pada kulit. Ia juga memberi kelembapan pada kulit.

4. Banana Enzyme


Bertindak sebagai agen anti penuaan yang memperbaiki tekstur dan tona kulit di samping menjadikan kulit lebih licin,halus dan berseri.

5. Seaweed


Salah satu agen anti keradangan kepada jerawat; rumpai laut atau seaweed menjadikan kulit lebih anjal, menaikkan seri wajah serta menjadikan kulit lebih tegang.

6. Carrot Extract


Sifat anti keradangannya membantu menggiatkan semula sel kulit dan menjadikan tona kulit lebih sekata, bersinar serta membantu memperbaiki tisu kulit, melindungi kulit dari pancaran sinar matahari.

7. Rice Bran Oil


Bahan semulajadi yang diperkaya dengan kandungan vitamin, nutrien dan agen anti oksida yang mampu merawat penuaan serta menyuburkan kulit dari dalam di samping memperbaharui dan memperbaiki permukaan kulit.

8. Bearberry Alpha Arbutin A Extract


Paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit. Ia membantumenjadikan tona kulit lebih sekata dan bersih dari bintik-bintik hitam



Kelebihan Ephyra Skin Bar

  • Melembapkan kulit wajah
  • Kulit muka lebih cerah, lembut dan tegang
  • Menanggalkan kotoran,minyak & sel kulit mati
  • Merawat kulit berjerawat
  • Menghilangkan parut jerawat dan jeragat
  • Menghilangkan ‘blackheads’ di muka
  • Boleh menghilangkan bau badan
  • Sesuai digunakan untuk keseluruhan badan


Ok mari nak tunjuk pulak perubahan muka aku setelah kira-kira sebulan Penggunaan Ephyra SKin Bar.


testimoni ephyra skin bar_1


No filter okey. Biasa kalau gambar dalam instagram tu, aku memang edit kasi flawless. So tak payah percaya la gambar dalam instagram aku tu. Antara perubahan yang aku nampak pada kulit wajahku ialah (haha gitu) :-

1) Blackheads & whiteheads makin pudar
2) Parut jerawat makin pudar
3) Kulit makin glowing
4) Jerawat cepat mengecut, kemudian hilang terus \0/
5) Mencegah kulit kering (Kulit makin lembap)

Untuk pengetahuan korang, aku seorang yang susah sikit nak jaga pemakanan. Seriously aku makan je apa yang aku rasa nak makan. Budu, sambal belacan, tempoyak, makanan berminyak semua aku telan. Tapi kulit aku ini jenis yang sensitif. Bila pemakanan tak jaga, memang jerawat baru akan naik. So, aku stop kejap makan mengarut then bila jerawat hilang, aku pun makan balik macam biasa HAHAHA. Kalau aku jaga pemakanan, for sure kulit aku lagi elok la kan? Tu je nak kabo sebenarnya. =D

Kemudian baru-baru ini aku pergi Percutian Ke Pulau Kapas. After bercuti, terus muka naik jerawat. Maybe sebab kena gigit obor-obor kot masa snorkeling LOL. Alhamdulillah, dengan memakai Ephyra Skin Bar secara konsisten, jerawat yang aku bawa balik dari Pulau Kapas makin kecut & hilang. Alhamdulillah.


testimoni ephyra skin bar Gambar sebelum pergi Pulau Kapas


Berminat nak mencuba Ephyra Skin Bar? Boleh hubungi talian dibawah okey. =D

Whatsapp = 014 513 5891
Call/SMS = 010 986 8215

ephyra skin bar testimoni


Info lanjut mengenai Ephyra Skin Bar,

http://www.oceanlife2u.com/
https://www.facebook.com/oceanlife2u/
https://instagram.com/ephyra2u/

Selamat mencuba Ephyra Skin Bar.
Terima kasih. =D

Material–Yuna (Lirik Lagu)

 

Best pulak dengar single terbaru Yuna – Material ini. Lirik Lagu Material – Yuna pulak memang sempoi dan deep betul. Mari layan sama-sama. =D

 

 

lirik lagu material yuna

 

Lirik Lagu Material – Yuna

 

Aku mahu makan malam di hotel
Sepatu ku hanyalah dari Channel
Mahu lebih bagus darimu
Tumpukan perhatianmu kepadaku

 


Lihatlah baju menyarung tubuhku
Prada Gucci Louis Vuitton dan Miu Miu
Ku perlukan semua itu
Material yang menggembirakan aku

 

Material oh lihatlah diriku
Material pasti semua cemburu
Material oh ohh

 


Mahu berkahwin dengan orang kaya
Yang boleh belikan aku apa saja
Mahu lebih bergaya darimu
Wang ringgit dan dollar tu bukan isu

 


Apa yang kau cuba lakukan
Tiada siapa yang cemburu
Material yang engkau mampu
Tak bisa membahagiakanku

 

Keluarga kawan iman diriku
Itu saja harta dunia yang ku perlu

 


Material tak perlukan semua itu
Material bukan penting untukku
Material itu bukan yang ku mahu
Material aku bukan sepertimu

13 Aktiviti Best di Pulau Kapas, Terengganu

Hari ini nak berkongsi dengan korang semua mengenai 13 aktiviti best yang korang boleh lakukan di Pulau Kapas. Untuk korang yang belum membaca mengenai percutian kitorang ke Pulau Kapas, boleh ke link ini Percutian Ke Pulau Kapas.

 

 

1. Beach Walking

 

Sebelum menunggu untuk check in di resort, kitorang mengambil kesempatan untuk berjalan-jalan ditepi pantai. Seriously, banyak view yang cantik & sedap mata memandang sekitar Pulau Kapas. Ditambah lagi dengan pasir yang bersih & cuaca yang cerah. Laluan pejalan kaki juga disediakan sepanjang pantai.

 

 

 

pulau kapas kuala terengganu Cantiknya!

 

 

 

pulau kapas kuala terengganu Laluan Pejalan Kaki

 

 

2. Main Buai Laju-Laju

 

 

Sepanjang beach walking, ada diletakkan buai di beberapa pokok besar. Boleh stop kejap main buai laju-laju sambil nyanyi lagu laju-laju buaiku laju pohon beringin tegaknya tinggi, kalau rendah menyapu bumi, penghibur aku menolong aku, bertiuplah oh angin bayu, laju laju buaiku laju akulah anak yatim piatu. (Nah dengan lirik sekali aku kasi haha). =P

 

 

 

pulau kapas kuala terengganu Buai di Kimi Kitchen

 

 

 

pulau kapas kuala terengganu Buai di Kapas Island Resort

 

 

3. Mandi Pantai

 

 

Kalau dah namanya pergi pulau, memang tak sah tak mandi pantai kan? Seronok mandi-manda di Pulau Kapas sebab tak crowded dengan orang ramai. Tapi, kurang berkenan pulak dengan beberapa pasangan yang beromantik dalam air. Kitorang datang nak bercuti, nak menikmati keindahan pantai bukan nak tengok kau duk bercengkerama dalam air. Sabar jela. Malu sikit dengan penduduk tempatan nie. =D

 

 

 

pulau kapas kuala terengganu Antara port mandi-manda yang best di Pulau Kapas

 

 

 

4. Bergambar Latar Belakang Resort Yang Cantik-Cantik

 

 

Banyak Resort cantik di Pulau Kapas. Antaranya Kapas Coral Beach Resort, Ombak Kapas, Kimi Kitchen & Resort, Pak Ya Sea View Restaurant & Resort dan banyak lagi. Kitorang ini tak boleh tengok resort cantik-cantik nie. Mulalah nak bergambar latar belakang resort. Kalau boleh disetiap resort kitorang nak bergambar LOL.

 

 

pulau kapas kuala terengganu Pak Ya Sea View Resort

 

 

Sebelum berangkat pulang, masing-masing sibuk duk posing sakan dekat dinding bilik Kapas Coral Beach Resort (rujuk gambar dibawah haha). Nice betul kan gambar bawah ni. –.-

 

 

pulau kapas kuala terengganu Kapas Coral Beach Resort

 

 

5. Food Hunting di Tempat Makan Best

 

Kalau rasa nak food hunting di Pulau Kapas, sila sediakan duit lebih sebab almost harga makanan dan minuman di Pulau Kapas harganya 2 – 3 kali ganda berbanding harga biasa. Normal-lah kan. Pergi pulau mana pun rasanya harga memang agak mahal. Sempat singgah makan di Kimi Kitchen & Resort, Pak Ya Sea View Restaurant & Resort dan Ombak Kapas Café. Most of makanan di sana agak sedap jugak cuma service kurang. Di Kimi Kitchen, fries yang agak hancur & kecil dicaj RM12.00. Sesak nafas nak bayar. Minuman di sana just nice & suasana tempat makan pun sangat cantik! service memang out. Staff tu kalau boleh senyum la sikit dekat customer jangan buat muka ketat sangat macam kita datang kedai dia nak minta hutang luls.

 

 

One of our new friends suggested makan tomyam di Pak Ya Sea View Restaurant. Katanya tomyam disitu sangat sedap dan harga pun around RM5.00 – RM6.00 macamtu. So why not kita try kan. Pergi sana tomyam takde. Yang ada masakan panas macam nasi goreng mee goreng semua. So, order la nasi goreng kampung dan memang dia dah letak pun telur dadar sebijik. Tak payah add on telur dadar pun takpe dah. Service memang out haha sorry Pak Ya. Lama betul kitorang duk tunggu makanan siap. Air pun sama. =D

 

 

 

gambar roti telur Roti telur di Kimi Kitchen & Resort

 

 

Sangat berpuas hati makan di Ombak Kapas Café. Untuk pengetahuan korang, Ombak Kapas Café pernah masuk rancangan Jalan Jalan Cari Makan TV3. Memang nampaklah terpampang banner kecil JJCM dalam kedai diorang. Makanan pun just nice. Bihun goreng dia sangat sedap. Portion besar boleh makan untuk dua orang. Letak pulak telur dadar & keropok keping dalam bihun. Sedap.

 

 

bihun goreng sedap ombak cafe Bihun Goreng di Ombak Kapas Café

 

 

6. Bermain Bola Tampar Pantai

 

 

Disebelah petang, boleh beriadah di tepi pantai bermain bola tampar pantai. Jangan berebut nak tunggu turn korang bermain sebab banyak gelanggang bola tampar disediakan untuk pengunjung. Nak lagi extreme, pergilah bermain bola tampar bersama foreigners instead of bermain dengan pengunjung tempatan. Baru kau tahu langit tinggi ke rendah.

 

 

pulau kapas kuala terengganu

 

 

7. Bergambar Latar Belakang Sunset

 

 

Korang juga boleh mengabadikan kenangan terindah bersama yang tersayang dengan bergambar berlatar belakangkan sunset. Yang jenis mother nature, suka tengok pemandangan waktu senja, memang suka sangatlah melihat keindahan waktu petang di Pulau Kapas ini. Memang cantik! Nak lagi win, ajak la pasangan korang pergi ditengah pantai, kemudian cantumkan tangan buat bentuk LOVE. Snap gambar berlatar belakangkan sunset. Win betul! KAHKAH.

 

 

 

pulau kapas kuala terengganu Jom kita cantumkan jari kita menjadi LOVE? –.-

 

 

8. Bermain Pasir Yang Halus Bak Kapas (Amboi)

 

 

Rugilah kalau datang Pulau Kapas tapi tak main pasir kan. Paling common pun membina sebuah istana pasir. Nak lagi power, suruh member korang tanam korang dalam pasir. Yup, seriously memang cantik pasir di Pulau Kapas. That’s why la dinamakan Pulau Kapas. Pasir disana bak kapas katanya. =D

 

 

pulau kapas kuala terengganu

 

 

 

10. Candle Light Dinner di Ombak Kapas Café

 

Di waktu malam, korang boleh bawa pasangan korang ke Ombak Kapas Café untuk menikmati hidangan yang lazat sambil candle light dinner. Macam-macam menu ringan & berat yang disediakan di Ombak Kapas Café. Diorang pasang pulak lagu english yang romantik memang sesuai sangatlah dengan konsep candle light dinner itu.

 

 

ombak cafe pulau kapas

 

 

11. Snorkeling Bersama Obor-Obor (AWAS) & Ikan Nemo

 

Sebelum nak sewa alatan snorkeling, make sure air pantai pasang okey. Di Pulau Kapas ini, air pasang pagi surut pukul lima. Macam kitorang haritu semangat sewa alatan snorkeling petang, so memang tak boleh snorkeling langsung sebab air surut. Terpaksa tunda aktiviti snorkeling keesokan pagi. Ikan di Pulau Kapas pula macam malu-malu nak keluar dari sarang. Mujur ada roti boleh bagi ikan makan. Kesian ye kelaparan semua. Nanti tengah syok kau snorkeling, obor-obor pun sibuk nak join sekali. Sebelum ini tengok obor-obor dalam bekas kaca di Aquaria KLCC je. Tapi sekali datang Pulau Kapas, siap boleh berenang dengan obor-obor lagi wakaka . Awesome sangat nie dah kenapa. Ikan Nemo yang cantik dalam animasi popular Finding Nemo pun ada di Pulau Kapas okey. Jangan main-main. =D

 

 

 

pulau kapas kuala terengganu

 

 

12. Berkhemah & BBQ Ditepi Pantai

 

 

Korang juga boleh merasai pengalaman berkhemah di tepi pantai Pulau Kapas. Boleh jimat kos penginapan. Kemudian, waktu malam boleh bbq sambil bermain gitar & melihat bintang di langit wah wah . Tak payah keluarkan duit makan juga as di Pulau Kapas ini harga makanan agaklah tidak berpatutan.

 

 

pulau kapas kuala terengganu

 

 

13. Berkayak

 

Aktiviti berkayak juga turut disediakan di Pulau Kapas. Kami tak berkesempatan untuk merasai pengalaman berkayak di Pulau Kapas sebab jadual sangat pack katakau. Padahal malas berkayak. Maybe kena datang lagi kesini one day untuk aktiviti kayak pula. Ramai juga pengunjung yang berkayak pada hari kejadian.

 

 

pulau kapas kuala terengganu

 

 

Itulah serba sedikit aktiviti best yang boleh korang lakukan di Pulau Kapas, Terengganu. Untuk korang yang ingin merasai suasana pantai maklumlah menetap di bandar & kerja pun dekat bandar, bolehlah masukkan Pulau Kapas dalam travel list korang ye. Nak pergi Pulau Kapas balik hari pun boleh sebab ramai juga pengunjung yang datang ke Pulau Kapas hanya untuk mandi-manda dan snorkeling. Pulau ini kan dekat sahaja dengan Jeti Marang. Naik bot 15 minit pun dah sampai. Lagipun, resort/homestay di Pulau Kapas harganya lebih murah berbanding Pulau Redang & Pulau Perhentian.

 

 

Kalau ada budget lebih, pergi la pulau jauh sikit. Kitorang ini nak berjimat, but at the same time teringin nak pergi pulau,mandi pantai,snorkeling,main pasir. That’s why kitorang pilih ke Pulau Kapas. Paling dekat dengan rumah kitorang. Lagipun tak pernah lagi ke Pulau Kapas. Pulau Perhentian dah pergi, baca entri Percutian ke Pulau Perhentian. Pulau Redang pun dah pergi masa Tingkatan Enam haritu haha lamanya maybe after this boleh bercuti ke Pulau redang for the second time kot. In sya Allah. =D