Baru-baru ini berpeluang makan di salah satu tempat makan best di Putrajaya, Taman Warisan Pertanian. Rasanya last makan di Taman Warisan Pertanian, Presint 16 ini pada tahun lepas kot. Konsep tempat makan di sini ialah food court. Ada banyak stesen & pelbagai pilihan makanan. Suasana tempat makan di Taman Warisan Pertanian juga tidak crowded & sangat mendamaikan sekali panorama di sana.


Jpeg


Jpeg


Jpeg


Jpeg


Antara menu yang terdapat di food court Taman Warisan Pertanian ialah sate kajang Haji Samuri, aneka sup, nasi ayam, roti john & banyak lagi.


JpegBihun Sup


Kalau di food court presint 9, sup Pak Tam sangat famous tapi bihun sup di sini aku boleh katakan lagi best daripada bihun sup Pak Tam. Macam nak repeat order tapi malu ke kawan-kawan, orang kecil tapi makan bukan main banyak haha. =p


JpegPulut Mangga

Tempoh hari masa makan pulut mangga di Festival Thai, takdelah berkuah & berlemak macam dalam pulut mangga yang dijual di Taman Warisan Pertanian ini. Nice la jugak.


JpegCoconut Shake


JpegPisang Goreng yang hambar


JpegRoti john

Sebelum balik, sempat tapau roti john ke anak buah. Disebabkan perut aku dah full, memang aku tak rasa pun roti john ini. Ada yang cakap roti john di Taman Warisan Pertanian ini sedap & popular. Penggemar roti john bolehlah cuba ye.

Tempat Makan Best di Putrajaya

6 Comments

  1. Saja bagi aku terliur kan! Adehhhh

    ReplyDelete
  2. lama tak singgah sini,dulu suka nasi ayam dia ,cukup rasa

    ReplyDelete
  3. aah,hambar gak tgk pisang goreng tu,hahahahhahahah

    ReplyDelete
  4. Bisnis kuliner memang gak ada matinya, apalagi ditambah dengan strategi pemasaran yang baik. Bisa dikatakan akan menjadi sebuah usaha yang always profitable. Salah satu caranya adalah dengan menggunakan Greenpack yang memungkinkan Anda dapat membranding dus makanan dengan brand usaha kuliner Anda.

    ReplyDelete