Aku yakin penonton setia drama Teman Lelaki Upahan mesti tahu senarai lagu Ost Teman Lelaki Upahan dekat bawah ini. Dalam banyak-banyak lagu Ost drama tersebut, aku tertarik betul dengan 3 lagu disenaraikan di bawah yang bagi aku sedap, dengar berkali-kali pun tak jemu. Korang nak tahu sedap ke tak, jemput dengar ye. Mana tahu citarasa kita tak sama haha.

 

teman lelaki upahan_3

 

Ippo Hafiz – Hujan Sepi

 

ost teman lelaki upahan_

 

Hujan terus turun
Mendengar sayu sepinya hati
Menanti kembalinya irama hati
Pengubat mimpi jiwa terisi

 

Sudah puas sudah
Diri dinanti oh tidak kembali
Terus mendoakannya agar dia tetap ingati
Di sini aku kau menjelmalah

 

Aku tak biasa
Untuk kenangi masa tika kita bersama
Peritnya rasa hati tiada yang mengerti
Tetaplah di sini teruskan menanti

 

Aku tak biasa
Untuk kenangi masa tika kita bersama
Peritnya rasa hati tiada yang mengerti
Tetaplah di sini teruskan menanti

 

 

Noh Salleh – Angin Kencang

 

ost teman lelaki upahan_1

 

Dalam silauan cahya membatas pandangan mata
Namun jelas ku lihat kamu
Biarpun ku sedar kau kian jauh
Tinggalkan aku yang rapuh

 


Angin kencang membawa kau
Jauh ke sana kau hilang terus tanpa khabar
Tidur malam ku mimpi indah ingat kamu ku rindui kamu

 

Apa yang ku fikirkan inilah penyiksaan biarpun beribu tahun
Dan namun kau sentiasa dihatiku menuai senyuman mu

 

Angin kencang membawa kau
Jauh ke sana kau hilang terus tanpa khabar
Tidur malam ku mimpi indah ingat kamu ku merindui kamu

 

Ippo Hafiz – Rahsia

 

ost teman lelaki upahan

 

Waktu kau ucap dulu
Kata-kata racunmu
Membuat diri ini
Terus mati

 


Mengapa pula kini
Kau hadir dalam hidupku
Tidakkah engkau lupa
Kau pernah bunuhku

 

Tidakkah pernah terlintas di fikiranmu
Waktu kau senang benar untuk melepaskan
Sakit ini hanya aku yang rasa sayu
Kacau bilau meracau sakit hati ini
Yeah....

 

Korus
Kekasihku...
Kusimpan satu rahsia
Takkan pernah aku buka
Hingga tiba saat ini

 

Kekasihku
Kini kulebih bahagia
Tanpa dirimu disisi
Menyakiti, meracuni hati ini

 

Setapakku melangkah jauh
Setapakku meninggalkan
Setapakku mensyukuri kebahagiaan
Yang kukecap hari ini

 

Full lyrics:
http://www.liriklagumuzika.com/

 

 

P/s : Sekarang ini duk layan perasaan tengok Drama Teman Lelaki Upahan. Kyra senyum, aku pun senyum. Kyra menangis, aku turut menangis sama. Boleh macam tu? LOL Sabar ajelah. =D

12 Comments

  1. nyanyikan untuk kita boleh?

    ReplyDelete
  2. terima kasih sharing..yeah dah tahu lagunya bestt sungguh

    Jom Vote blog acik bagi msmw

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum.. :) nak balas tentang vietnam mask, boleh beli di ig BYSHUHADAZURAINI

    ReplyDelete
  4. Tau x lagu sape yg dimainkan time babak2 sedih tu? Antara ayat : sendiri... Aku masih sendiri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pn tgh mncr lgu 2 gak...still x jmp..

      Delete
    2. Saya pun tgh cari. Cuma nak tny. Ni ke liriknya?
      POMPA BENSIN - Sendiri (Ost Kisah Cinta)





      Sendiri.. Aku masih di sini
      Menanti hadirmu yang tak pasti
      Sendiri.. Ku kan sendiri lagi
      Saat kau tiba-tiba hilang dan pergi
      Sendiri.. Kau biarku di sini
      Meniti jalan tajam penuh berduri
      Sendiri.. Ku tak mampu berlari
      Setelah cinta harapan kau dustai
      Aku kini.. Aku kini..
      Aku kini.. Aku kini..
      Aku kini belajar untuk berdiri
      (Sendiri.. Ku kan sendiri lagi
      Saat kau tiba-tiba hilang dan pergi)

      Delete
    3. xpasti plak Shanadh ahmad...bila dgr btl2 mcm suara Nadia Aqilah..lagu ni pn pnh kuar dlm drama Kerana Terpaksa Aku Relakan..xslh sy la..hehe

      Delete
    4. Salam.. Boleh cuba tengok dekat blog nie http://rainfallasleep.blogspot.com/2015/03/pompa-bensin-sendiri-ost-teman-lelaki.html

      Delete
  5. sama la xtau tajuk..lagu tu best

    ReplyDelete
  6. lagu tema smua best2...admin xde lirik lagu Sempurna Waktu & Maafkan Aku nyanyian IR Radzi?..best giler lagu tu..lagu tu slalu kuar masa Kyra Lydia tgh sedih2 gitu kan...

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum.. Sy nk tumpang iklan kerja..


    PERUNDING KEWANGAN TAKAFUL (PART / FULL TIME)

    Berminat untuk menceburi bidang perniagaan dengan potensi pendapatan PASSIVE INCOME secara part time/ full time? Inginkan waktu kerja yang FLEXIBLE??
    Kami sangat mengalu-alukan anda untuk menyertai kami di Al Isra' Associates. Anda akan dibimbing oleh senior2 yang berpengalaman.

    Kriteria:
    - Beragama Islam
    - Terbuka kepada fresh graduate, pemegang Diploma & Ijazah Sarjana Muda
    - Tidak memerlukan pengalaman berkaitan
    - Boleh berkomunikasi dengan baik serta yakin diri
    - Berdikari, bermotivasi dan berwawasan tinggi

    FAEDAH YANG DITAWARKAN:-
    - KOMISYEN berterusan sehingga 5-6 tahun
    - BONUS akan dibayar maksimum 13% setahun selama tiga tahun berturut
    - Melancong ke luar negara/Umrah percuma setiap tahun
    - Kerjaya yang lebih terjamin dan berpotensi untuk membuka agensi sendiri
    - Latihan diberikan secara PERCUMA
    - Pendapatan tanpa had bagi Full Time
    - Mudah untuk mendapat pendapatan tambahan RM1000-RM2000 sebulan bagi Part Time
    - Simpanan untuk persaraan
    - Perniagaan boleh diwarisi

    Anda yang menentukan hala tuju pekerjaan anda. Jika anda rajin berusaha anda akan akan mendapat hasil yang sangat memuaskan.

    Cara memohon:
    Berminat?
    Hubungi saya di talian 017-9148556 (Elli) atau hantarkan resume anda ke [email protected]mail.com

    ReplyDelete