Pengalaman Kali Pertama Shopping Online di Lazada

Pada 12 Disember 2014 lepas (baru harini nak buat entry lol), Lazada telah mengadakan promosi besar-besaran terhadap barangan yang dijual. Pembelian RM100 keatas dapat potongan harga sebanyak RM25 dan free delivery. Seronok kan? Setelah mengetahui akan perkara tersebut, seorang Apijol pun godek-godek la website Zalora. Sebelum ini memang tahu kewujudan website Lazada tapi kurang ambil tahu dengan produk-produk yang dijual di Lazada. Jadinya, ini merupakan pengalaman kali pertama aku shopping online di Lazada.

 

 

 

Aku beli jam tangan, almari pakaian dengan rak kasut. Almari dengan rak kasut tu yang jenis kain, cantum-cantum besi tu. Bukan yang kayu punya hehe. Semua sekali RM100++ dapat diskaun RM25 dan free shipping sebab beli RM100 ketas. Shipping 5 – 8 hari bekerja. Jam tangan tu sampai paling cepat. Tak salah aku Isnin/Selasa macamtu dah sampai. Almari dengan rak kasut yang sampai lambat sikit. Dari hari ke hari aku tunggu. Nyaris tercall Lazada nak tanya bila nak sampai barang-barang yang aku order. Sebab ini kali pertama aku shopping di Lazada, haruslah tak sabar nak. Hiks

 

 

 

Tunggu punya tunggu, 24 Disember 2014 baru sampai almari pakaian dengan rak kasut aku. Aku bajet kalau 24 Disember tu tak sampai jugak, maybe aku akan call je terus Lazada tu tanya apa masalah dia aku order barang 12 Disember tapi 24 Disember tak sampai lagi haip. Sampai pun dah petang sangat around 6.30 petang, masa aku balik kerja baru nampak muka abang SkyNet depan pintu rumah. Nasiblah kau sampai. Kalau tak memang aku mark bad service terus lah ke Lazada. Dah sampai, cepat-cepat bukak dan pasang. Hew.

 

 

Untuk local items, penghantaran selama 5 – 8 working days upon receipt of email order dan untuk imported items pula penghantaran selama 8 – 14 working days sahaja. Kalau kira pada syarat penghantaran, macam dah lebih daripada 8 working days pulak.







Multifunctional Wardrobe Purple – MYR 57.00
10 Tier Shoe Rack with Dust Cover Brown – MYR 38.00
Women’s Geneva Silicone Band Jelly Gel Analog Quartz Wrist Watch-Black – MYR 22.00
TOTAL = MYR 117 – RM25 (discount) = MYR 92


 

As for me, agak murah jugak lah & berbaloi sebab items memang in a good condition. You just no need to worry sangat kalau kata item tak macam yang Lazada display ke. Aku expect almari pakaian yang aku order kecik je. Rupanya besar wei. Sikit lagi nak cecah kipas dalam bilik aku leulz.

 

 

Jpeg

 

 

P/s: Lepasnie nak shopping perabot rumah mak la pulak. \0/

 

 

Facebook : https://www.facebook.com/LazadaMalaysia?fref=nf
Website : http://www.lazada.com.my/
Twitter : https://twitter.com/lazadamy

12 komen

Shopping dekat Lazada tu, trylah shopping dekat IKEA. Best! :)

okay.. nak jugak hodek lazada lepas ni. okay isi tabung NN kat sini

Huhuhu....senang skrg nie shopping...online lazada jer. Semuanya online.

disember hari tu pun ada shopping kat zalora . masa order kat rumah brg smpai bolat dh kat kolej . mmmmm tak sempat review lagi .

amboi kemain lagi ye.. Selalu dengar perempuan yg suka shopping online nih. Kali ni lelaki k.

Rambang mata lah p IKEA hehe

p lah BBL. godek time diorg buat promosi

Paling best, dihantar terus ke rumah hehe

ni pun sebab akak yang pengaruh ha3

sy tak pernah lagi shopping di Zalora tu

Lazada ayut xpernah lg...seram nk try sbb ad tbaca aritu servis xok...hehehe

Untuk membeli-belah masa anda yang seterusnya sila menemui beberapa baucar Lazada talian untuk mendapatkan lebih banyak diskaun untuk membeli-belah anda


EmoticonEmoticon