Ciri-ciri Keselamatan Produk Legacy Secret

Sebelum ini ada cerita mengenai khasiat produk wira malam dari Legacy Secret, harinie nak cerita mengenai ciri-ciri keselamatan Produk Legacy Secret pula. Sebagai pengguna, penting untuk kita mengetahui ciri-ciri keselamatan yang terdapat pada produk yang kita gunakan.

Yes,setiap produk semestinya mempunyai ciri-ciri keselamatannya yang tersendiri bagi membezakan yang mana original dan tiruan. Mana nak dapat produk yang original? Mestilah dari agen-agen produk yang telah dilantik atau dengan mengetahui ciri-ciri keselamatan sesuatu produk. Jangan beli secara semberono je ok!


Ciri-ciri Keselamatan Produk Legacy Secret


Terdapat 3 cara yang boleh digunakan bagi mengetahui ciri-ciri keselamatan/label asli produk Legacy Secret. Pengguna Legacy Secret sila ambil perhatian ok!

ciri keselamatan legacy secret


1. Pengesahan Melalui Visual


ciri keselamatan legacy secret_1

Lihat label di botol produk dan terbalikkan label untuk melihat mesej tersembunyi iaitu perkataan LS dari sudut serong 15 darjah.


2. Pengesahan Melalui Sentuhan


ciri keselamatan legacy secret_2

Cetakan timbul yang dapat dirasakan menggunakan jari juga merupakan ciri keselamatan pada produk Legacy Secret. Jangan lupa untuk menyentuh label Legacy Secret pada botol produk menggunakan jari. Jika label tersebut timbul, maka jangan teragak-agak lagi untuk membeli ya?

3. Pengesahan Melalui QR WeChat


ciri keselamatan legacy secret_3

Imbas kod yang terdapat pada produk di WeChat (harummalam) dan anda akan dipaparkan dengan info mengenai produk seperti facebook, website dan sebagainya.

Perhatian

1 QR kod hanya boleh di imbas 5 kali sahaja .
Sekiranya melebihi had, anda akan diberikan no telefon syarikat kami untuk pengesahan produk.
Pastikan beli barangan original kerana takut akan kesan sampingan.
Untuk melihat dengan lebih jelas lagi, korang boleh menonton video mengenai ciri-ciri keselamatan produk Legacy Secret yang telah diupload oleh pihak Legacy Secret sendiri di bawah ini :-



Cara Mengenalpasti Produk Harum Malam Original ataupun Tiruan


harum malam original gambar

1) Produk Tiruan mempunyai tulisan besar pada cap sealer
2) Produk Tiruan tiada trademark
3) Gambar vector dan gambar ramuan pada botol tiruan blur
4) Warna berlainan pada labeling antara original dan tiruan
5) Jenis tulisan berlainan
6) Warna untuk maklumat pemakanan tiruan lebih cerah


Fungsi Produk Wira Malam dari Legacy Secret


image

Sebelum ini dah ada cerita mengenai khasiat produk wira malam dari Legacy Secret, buat yang belum mengetahui khasiat dan fungsi Wira Malam, dibawah ini ada aku sertakan fungsi Wira Malam yang hebat itu. Aku dah try, siap ajak abang ipar aku sekali makan. Sedap rasa dia. Baru start cuba, so tak nampak lagi keberkesanan produk ye. 

• Mengoptimalkan fungsi testosterone
• Membantu mereka yang mengalami masalah libido yang rendah
• Melancarkan peredaran darah
• Meningkatkan kualitas ereksi dan tahan lama dengan cara melebarkan pembuluh darah
• Tidak menyebabkan jantung berdebar
• Meningkatkan produksi androgen (hormone seksual pria)
• Memperbaiki jumlah sperma lelaki
• Membantu menyihatkan tubuh jika diamalkan setiap hari

Sumber rujukan :-

Pencuci Muka Terbaik Untuk Lelaki

Jejaka maskulin diluar sana mesti mengalami masalah memilih pencuci muka terbaik untuk kaum lelaki bukan? Ini tidak termasuk kaum lelaki yang tak payah pakai pencuci muka, cukup berwudhuk dengan sempurna itu sahaja muka dah jadi flawless. Aku memang salute gila dekat jejaka yang tampak bersih mukanya hanya dengan berwudhuk! eh.

Produk Safi

Aku start pakai pencuci muka kalau tak salah la masa tingkatan tiga. Perubahan hormon yang mendadak masa tu menyebabkan muka aku ditumbuhi jerawat yang sangat banyak ibarat cendawan tumbuh selepas hujan. Selaku pelajar sekolah yang nerd dan tak tahu apa-apa pasal penjagaan wajah ini, aku pun pergi la usha pencuci muka dekat pasaraya Si Comel Batu Enam (tapi sekarang pasaraya tu dah bankrup aku rasa haha). Aku ingat lagi aku beli produk Safi tapi aku lupa Safi apa. Sangat-sangat berkesan produk tu seriously aku pakai tak sampai satu botol dah hilang semua jerawat aku. Kemudian aku stop pakai pencuci muka. Jerawat pun semua dah hilang buatpa nak pakai kahkah.

Produk OXY


Tak lama lepas tu jerawat naik lagi di muka, kemudian aku pun dah lupa pencuci muka Safi apa yang aku pakai sebab pencuci muka Safi ini banyak ada timun, gamat, tomato, etc haha. Aku pergi farmasi kemudian aku bagitau nak beli ubat jerawat. Dia kasi aku ubat OXY-5. Tapi OXY-5 ini tak power mana pun. Jerawat hilang tapi memakan masa yang lama. Aku pun cuba pulak OXY-10 yang semestinya lagi power daripada OXY-5 itu. Ternyata memang jerawat mengecut cuma tinggal parut dan sekeliling jerawat menggelupas. Aku stop pakai. =p

Sabun Papaya


Kawan-kawan mempengaruhi aku pakai sabun papaya ini. Disebabkan harga seketul sabun papaya sangatlah berpatutan ditambah lagi dengan testimoni-testimoni kawan dekat sekolah, lagilah hati meronta-ronta nak cuba. Memang sangat best sabun papaya. Jerawat memang hilang, kulit jadi putih. Tapi muka aku menggelupas dengan teruk dan muka jadi merah bila kena panas. Kemudian kawan suruh stop pakai sabun papaya sebab dia kabo sabun papaya nie menghakis kulit wajah. Kulit jadi nipis. hmm nangis. Stop terus pakai sabun papaya.

Loreal Men Expert Hydra Energetic


Bila ada duit lebih sikit, aku pakai pula jenama Loreal. Yes, sangat best sebenarnya pencuci muka ini. Korang kena cuba dulu baru tahu. Lama juga bertahan pakai pencuci muka ini. Biasalah kan kita manusia ni selalu nak cuba benda yang baru kemudian aku pun cuba produk lain pulak lepas produk Loreal Men Expert. (aku berjimat sebenarnya sebab satu hari tu aku tak cukup nak beli produk ni haha)


Clean & Clear Foaming Facial Wash Oil Free + Wont Clog Pores


Bila member recommend produk clean & clear dekat aku, aku pun terbeli la jugak produk clean & clear foaming facial wash oil free + wont clog pores ini. Yes memang best produk nie buih dia kemain banyak lagi (tapi ada pulak orang cakap kalau pencuci muka banyak buih itu tak elok). Aku siap pakai sekali dengan dia punya toner. Sanggup beli kapas muka semata-mata nak sapu toner di muka. Lama juga pakai produk ni sehingga rasa malas pulak hari-hari nak kena sapu toner di muka. Maka jom kita bertukar produk lagi.


Garnier Men Acno Fight 6-in-1 Anti Acne Foam


Model Garnier Men, Fahrin Ahmad bila dalam iklan mukanya sangatlah flawless membuatkan aku mencuba produk Garnier Men pula apalah Apijol cepat sangat terpengaruh dengan iklan tv. Eh tak, sebenarnya kawan aku yang suggest produk Garnier nie. Dia kabo adik dia pakai memang berkesan. Hilang semua jerawat kulit dah elok dia kata. So aku apa lagi terus la teruja. Sempat pakai 1 botol je sebab tak best pun. Jerawat aku still tumbuh dengan jayanya. T_T

Nivea Men Mud Foam 10x Whitening


Jom kita beralih arah lagi. Kita cuba pula Nivea Men Mud Foam 10x Whitening. Disebabkan terlalu excited dengan produk Nivea Men Mud Foam ini, aku siap tulis entry review mengenai produk nie. Boleh tekan sini kalau nak baca. Best tau produk Nivea Men Mud Foam. Pegi la baca review aku sana.

Loreal men Expert White Activ Anti-Spots + Oil Control Charcoal Foam


loreal men expert white activ

Tabiat aku yang suka berselfie telah menyebabkan aku terperasan sesuatu. Banyaknya blackheads di muka sampai tak tahu nak beza dah mana satu blackheads mana satu tahi lalat. Nangis dalam bilik air. Blackheads yang paling ketara mestilah yang atas hidung aku. Boleh tengok di instagram aku ok haha sempat lagi promote ig. Puas cari pencuci muka untuk blackheads, ini yang aku jumpa, Loreal Men Expert White Activ. Sebenarnya aku nak beli produk Follow Me tapi takde. Korang yang tahu produk yang boleh hilangkan blackheads cepat bagitau aku (selain produk Bliv). Aku dah geram dekat blackheads atas hidung aku nie \0/ . Cubit hidung.


Tips Memilih Pencuci Muka :-


a. Kalau anda mengalami masalah jerawat, cari pencuci muka yang boleh mengatasi jerawat. Jangan beli pencuci muka yang memutihkan muka.


b. Kalau pencuci muka dah habis sebotol tapi still tak berkesan, boleh cuba pencuci muka lain memandangkan bukan pencuci muka tu je yang ada dekat kedai. Better beli yang botol kecil dulu lah baru tak membazir.


c. Amal (kawan aku) kabo kalau pakai terlalu lama sesuatu produk, nanti dah tak bagi effect pun ke muka sebab kulit muka dah lali. So, boleh cuba pencuci muka lain lagi. Manatahu lagi elok dari pencuci muka yang kau pakai sekarang – Amal, 2013.


P/s : Aku rasa kesesuaian sesuatu produk itu juga bergantung kepada penerimaan kulit muka korang. Ali pakai produk A masalah jerawat dia hilang tapi bila Abu pakai, tak berkesan pun. Maknanya produk A tak sesuai untuk kulit wajah Abu. So, cubalah produk lain pula ha gitu. Pandai-pandai je aku nie haha.


P/s/s : Nak lagi power, pegi la jumpa pakar kulit wajah korang. =p

So, apa pencuci muka terbaik pilihan korang?

Review Pengguna Asus Zenfone 5

Entri kali ini mengenai review pengguna Asus Zenfone 5, iaitu smartphone keluaran Asus yang pastinya mempunyai kelebihan yang tersendiri dari segi performance. Zenfone 5 baru lagi berada di pasaran Malaysia. No wonder ramai yang masih belum mengetahui akan kewujudan smartphone ini. Jom kita baca dulu spesifikasi yang terdapat pada Asus Zenfone 5.

 

gambar zenfone 5 asus

 

 

review pengguna asus zenfone 5

 

 

review asus zenfone 5

 

So amacam? Dengan spesifikasi yang hebat seperti ini, anda cuma memerlukan hanya RM599 untuk memiliki sebiji Asus Zenfone 5. Dah la murah, kemudian performance pulak macam smartphone yang dijual RM1000. \0/

 

Aku kalau nak beli smartphone, apa yang aku utamakan mestilah kualiti kamera (sebab aku suka snap gambar), kelajuan internet(sebab aku social media addicted) dan ketahanan bateri. Bagi aku, Zenfone 5 ini kamera dia cantik dah dengan kamera belakang 8 megapixel dan kamera hadapan 2 megapixel. Nak selfie pun seronok takdelah muka nampak blur. Sebab tu banyak gambar selfie aku upload di instagram lol.

 

gambar kamera hadapan zenfone 5

 

Gambar dalam kebun buah-buahan dengan gambar dalam rumput ini aku snap menggunakan kamera depan Zenfone 5. Dia siap boleh scan aku punya jerawat, bintik hitam dengan parut jerawat lagi kakaka. Tapi jangan risau nanti korang boleh edit pakai 360. gitu.

 

Jpeg

 

Gambar anak buah aku dengan gambar Jaja & husband yang kat bawah nie pulak aku shoot menggunakan kamera belakang Zenfone 5. Saiz gambar ini besar tau dalam 1.5 M camtu so aku kecilkan jadi 100++ kb je nanti blog aku jadi berat.

 

gambar kamera belakang zenfone 5

 

 

gambar indoor zenfone 5

 

Kelajuan internet memang tidak mengecawakan juga. Aku set yang 3G internet punya. Pakai pulak internet free dari celcom. Aku pun tak tahu kepada celcom murah hati sangat kasi aku internet free. Lama dah dapat free. Dah lebih sebulan aku rasa. Internet laju kemudian free lagi memang seronok la aku online. Siap takde buffering lagi kalau layan youtube (haha ada la kejap buffering bukan takde langsung).

 

 

Bateri Zenfone 5 pulak agak mengecewakan bagi aku yang setiap masa tak kira tempat ni duk on mobile data. Lagi-lagi bila dapat internet free kan. Kalau cas pagi, kemudian on je memanjang mobile data siap online tanpa henti, memang cepat la habis bateri kau. Tengahari dah tak sampai separuh bateri. Aku rasa smartphone lain pun sama je. Penyelesaiannya, kau belilah powerbank penang takpun kurangkan online dan on mobile data. Boleh tahan sampai 2 hari. \0/

 

 

Nak tengok gambar dari Zenfone 5, boleh tengok di instagram aku. Kebanyakan gambar yang aku upload di instagram aku pakai Zenfone 5 je nie. Tak mampu la nak pakai ipong tu kakaka. Nak baca lagi review best mengenai Asus Zenfone 5 boleh baca di http://amanz.my/ atau di http://redmummy.com/ . Diorang punya review lagi details.

 

 

Info lanjut : http://www.asus.com/my/Phones/ASUS_ZenFone_5/

TEMPAT-TEMPAT MENARIK DI PULAU LANGKAWI

Beruntunglah korang yang duduk di Pulau Langkawi sebab banyak tempat menarik di Pulau Langkawi. Menarik gila sampai rasa macam ‘ok lepas ini kena datang lagi ke Pulau Langkawi, kena datang lagi! ’sambil mata pandang langit. Alhamdulillah, rezeki aku dapat datang ke Pulau Langkawi dua kali tahun ini. Boleh baca entri part 1 Langkawi, percutian aku bersama bff aku. Trip ke-2 bersama Amal & the geng.

Dua kali datang ke Langkawi dah acah-acah nak buat entri mengenai tempat-tempat menarik di Langkawi kan? Tapi seriously tak menyesal pun pergi Langkawi. Mari nak cerita sikit antara tempat menarik yang sempat aku lawati di Pulau Langkawi sana. =D

Cable Car Langkawi 


Korang yang datang ke Langkawi memang rugi kalau tak singgah di Cable Car dekat sana. Sambil naik cable car, sambil menikmati keindahan pulau-pulau yang terdapat di sana. Memang sejuk mata memandang.

cable car langkawi

Walaupun cuaca atas ni memang agak panas (yang tak tahan panas boleh pakai shades), tapi angin kuat dekat sini membuatkan badan anda terasa sangat nyaman. Aku yang kurus keding nie macam nak terbang ditiup angin. Begitulah hiperbola mengenai kuatnya angin kat atas ni. \0/\0/

cable car langkawi_3

 

Pantai Beras Basah


Kitorang singgah di Pantai Beras Basah masa aktiviti island hopping. Sangat ramai orang dekat pantai ini. Ada yang berjemur, mandi-manda, bersantai dsb. Trip pertama, kitorang just main tangkap anak ikan je dekat sini. Nak mandi kang takut gelap kulit nanti sebab masa tu panas terik. Matahari atas kepala. Gila apa nak mandi pantai ekeke.

pulau beras basah langkawi

Trip ke-2 ke Pantai Beras Basah barulah berkesempatan mandi pantai. Trip ke-2 nie dengan Amal, Mona dengan Rini. Disebabkan excited tengok air masa itu, tak kira panas terik matahari dah,terus hungga ke air laut. Mujur cuaca tak panas terik macam trip pertama. kehkeh.

pantai beras basah

 

 

Tasik Dayang Bunting


Aktiviti island hopping juga membawa kitorang mengenali Tasik Dayang Bunting iaitu antara tempat menarik di Pulau Langkawi yang sangat indah dengan flora dan faunanya. hehe. Banyak gila monyet dekat sana awas jangan bawa makanan sambil lenggang sebab monyet dekat sana sangat rakus macam setahun tak jumpa makanan lol. Korang yang ingin melancong ke Pulau Langkawi, jangan tak join pula aktiviti island hopping yang sangat best itu okey. =D

tasik dayang bunting langkawi

Trip ke-2 ke Langkawi aku berkesempatan naik basikal air di Tasik Dayang Bunting. Tak seronok mana pun naik basikal ni lagi-lagi kalau dapat basikal bodoh yang bila kau nak tuju sebelah lain, lain dia bawa kau. Lastly kau stuck ditengah-tengah tasik tu sorang-sorang ngerinya haha. \0/

tasik dayang bunting_1

 

 

Makam Mahsuri 


Korang yang gemar kisah bersejarah jangan lupa melawat Makam Mahsuri. Disana korang akan dapat mempelajari sejarah Mahsuri dengan lebih mendalam dan dapat melihat barang peninggalan Mahsuri seperti perigi mahsuri, makam mahsuri, rumah lama dan alat-alat tradisional pada zaman Mahsuri.

makam mahsuri langkawi_1


makam mahsuri rumah penghulu

Pantai Cenang


Trip pertama ke Langkawi, kami sempat mandi-manda di Pantai Cenang. Pantai yang sangat cantik serious korang pun kena singgah mandi-manda di Pantai cenang tau. Di sini juga ada disediakan permainan air seperti banana boat, jet ski dsb. Korang main air pantai je itupun dah cukup seronok sampai taknak naik atas darat amboi \0/

pantai cenang langkawi


pantai cenang langkawi

 


Dataran Lang 


Tempat menarik di Pulau Langkawi yang seterusnya haruslah di Dataran Lang yang menempatkan replika burung helang besar yang merupakan mercu tanda Pulan Langkawi. Menariknya tempat ini sebab ada replika burung helang besar tu la. Kemudian ramai gila orang yang nak bergambar di hadapan replika burung helang. Siap beratur lagi semata-mata nak bergambar kat situ –.-

dataran Lang_LANGKAWI


Haji Ismail Group (HIG)


Tak lengkap percutian ke Pulau Langkawi kalau tak bawa pulang coklat kan? So, boleh borong coklat banyak-banyak di Haji Ismail Group (HIG). Macam-macam coklat korang boleh jumpa di sini. Harga pula lebih berpatutan berbanding kedai lain. Itu yang best. =D

haji ismail group_langkawi

Sebenarnya banyak lagi tempat menarik di Langkawi yang tak sempat kitorang pergi macam di Underwater World, Beras Terbakar,Telaga Air Hangat dsb. Mungkinkah ada trip ke-3 ke Pulau Langkawi? Inshaallah kalau ada rezeki apa salahnya \0/. Korang yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai tempat menarik di Langkawi yang telah aku lawati, boleh rujuk entri di bawah



Selamat menjelajah tempat-tempat menarik di Pulau Langkawi !

Cerita Hari Raya Aidilfitri

Rasanya belum terlambat nak ucap selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir batin kepada semua pembaca blog bukan sekadar rupa ini. So macam mana raya? Banyak dapat duit raya? Tahun ini aku dah start bagi duit raya ke orang. Tapi bagi ke anak buah jela. Anak buah pun dah 20 orang. Suka diorang dapat duit raya dari Pokjoe ye? Siap ada yang tak percaya aku bagi diorang duit raya. Dia ingat sampul duit raya kosong . haha.


Raya tahun ini abang dari Klang tak balik beraya sebab beraya di Tangkak rumah family bini dia. Yang lain semua ada kat kampung. Jaja dengan husband pun ada yeay. Aku awal –awal lagi dah pesan dekat Jaja nanti bawak monopod boleh selfie. So, raya tahun ini kebanyakan gambar diambil menggunakan monopod Jaja. Terima kasih monopod Jaja.=p

Raya Pertama


Balik solat sunat aidilfitri, terus pergi dapur cari makanan. Pagi tu alhamdulillah memang banyak makanan. Ketupat, rendang, nasi dagang, laksa pun ada. Tak boleh makan banyak sebab dah set dalam kepala nak pergi beraya nanti nak makan banyak-banyak kakaka. Kemudian apa lagi terus berkumpul dengan family atas lambur rumah. Acara bersalam-salaman atas lambur je tahun ni.

gambar raya monopod

Sudah bersalam-salaman bermaaf zahir batin muah ciked tu kami pun macam biasalah beraya rumah sanak saudara berhampiran rumah jalan kaki ramai-ramai. Sambil berjalan sambil snap gambar pegang monopod. Senang betul ada monopod nie tak payah suruh orang tolong ambil gambar kau. Thank you monopod Jaja. =p (gambar aku paling banyak sebab pakai phone aku, gambar Jaja banyak jugak sebab monopod dia kan lol)

gambar selfie hari raya

Raya pertama dihabiskan dengan beraya rumah sanak saudara yang jumpa setahun sekali nie jela. Rumah terakhir, rumah Abang Zik sampaikan tak lalu dah nak sumbat apa – apa dalam mulut. Air pun tak terminum. Makan kurma dari Makkah je sebijik.

Raya Kedua


Raya kedua start beraya rumah kawan-kawan. Adoi malasnya nak menaip aku kasi korang tengok gambar raya aku jela okey? haha.

jejaka hensem

Sempat juga beraya dalam dusun buah-buahan gara-gara Alwanie mengidam sangat nak makan buah manggis. Taknak menghampakan hati seorang sahabat yang cantik itu, kami pun masuk la ke dalam dusun manggis pergi kait buah manggis. Boleh la satu plastik. (Alwanie suka sangat dia)

gambar dusun buahan

 

 

Raya Ketiga

- Beraya atas katil . Serious badan panas gila. Seharian terbaring atas katil. Rumah kawan-kawan yang buat open house semua tak dapat pergi. Sorry guys bukan taknak pergi tapi kesihatan yang tidak mengizinkan.

 

Raya Keempat

- Beraya atas katil separuh hari. Lagi separuh hari berehat dekat rumah keluar masuk toilet. Sebenarnya aku demam dengan cirit-birit. Kau boleh bayang tak dengan demam tak kebah lagi, kemudian perut buat hal. Terpaksa pergi jugak toilet. Adoi.

 

Raya Kelima


Aku ajak kawan-kawan datang rumah aku memandangkan esok aku dah balik Putrajaya. So, memang takde masa dah nak jumpa diorang. Thanks yang datang rumah aku tu siap puji mee kari kak ipar aku buat sedap. Kembang habis la hidung dia bila aku kabo ke dia ramai yang puji mee kari sedap amboi. Tahun depan boleh buat lagi.

gambar hari raya jejaka hensem

Bila semua tetamu dah pulang, Jaja ajak bergambar dalam rumput depan rumah. Lama dah rasa dari tahun-tahun lepas lagi Jaja ajak bergambar dalam rumput tu tapi tahun nie baru berkesempatan. kaka. Mari kita tengok hasilnya.

jejaka hensem dalam rumput


jejaka hensem dalam rumput

Dua-dua gambar Apih Apijo atas nie statik berpeluk tubuh sebab nak tutup perut yang kempis bukan buncit lol \0/. Puas hati betul sesi bergambar dalam rumput di sebab gambar-gambar yang diambil memang sangat cantik sangat kan? Kalau nak bergambar dalam rumput jugak mailah beraya rumah.

Raya Keenam


- Beraya atas jalan raya- T_T

jalan jam

Raya Ketujuh


- Beraya di Alamanda – \0/

dalam alamanda putrajaya

Raya Kelapan dan seterusnya


- Beraya di office T__T


P/s : Lagi gambar hari raya boleh tengok di http://instagram.com/hafiz_hafizol.

Review Xperia Z2

Aku bukanlah kaki gadget sangat dan agak jarang mengikuti perkembangan gadget di Malaysia. Mengetahui mengenai Sony sudah mengeluarkan jenama terbaru, Sony Xperia Z2 membuatkan aku sedikit terkejut sebab Xperia Z1 pun belum pernah ku sentuh tiba-tiba dah keluar model baru, Xperia Z2 T__T.

 

xperia z2_review

Sony Xperia Z2 didatangkan dengan tiga warna iaitu putih, hitam dan ungu dan dengan harga kira – kira RM2,399. Mesti korang nak tahu kan apa kelebihan Xperia Z2 ini selain keupayaannya yang paling power iaitu kalis air dan kalis habuk.

 

kelebihan sony xperia z2

 

kelebihan xperia z2

 

spesifikasi xperia z2

 

kamera xperia z2

 

design xperia z2

 

xperia z2 kalis air dan habuk

 

Ini bukan sebarang waterproof tau. Korang siap boleh bergambar selfie selfish dalam air selama 30 minit lagi dengan kedalaman air sehingga 1.3 meter. Tapi pastikan phone berada dalam keadaan tertutup dan selamat. Kalau terbuka sikit, habis punah jahanam nanti. =P

 

 

Korang yang suka bergambar, memang sesuai sangat jadikan Sony Xperia X2 sebagai gadget terbaru korang yang pastinya menjanjikan gambar yang cantik sangat dengan kamera 20.7 megapixel itu. Nanti mesti orang akan cakap cantiknya gambar pakai kamera apa? haa gitu.

 

Info : http://www.sonymobile.com/my/products/phones/xperia-z2/