Showing posts from July, 2014Show All
Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri

Harini nak kongsikan mengenai ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri . Aku masa muda-muda dulu selalu simpan ucapan selamat hari raya dalam handphone. Masa tu pakai handphone nokia skrin hitam putih tu. Bila memory dah penuh dah tak…

Festival Ramadhan Putrajaya 2014

Harini nak cerita mengenai Festival Ramadhan Putrajaya 2014 yang sangat meriah itu. Aku dah pergi sana cuci mata. Maybe lepasnie kalau ada masa lapang nak pergi lagi lah sana nak tengok persembahan pentas sambil makan-makan tepi…

Program Jalinan Ramadhan 1435H

Harini nak kongsikan mengenai Program Jalinan Ramadhan 1435H . Program ini dianjurkan oleh Kelab Kebajikan Nur Insaniah Selangor. Alhamdulillah, sempena hari baik bulan baik ini ramai yang ingin mengumpul pahala. Lagi-lagi bila k…

Pasar Ramadhan Presint 3, Putrajaya

Harini nak cerita mengenai Pasar Ramadhan Presint 3, Putrajaya yang mempunyai kira-kira 250 lot gerai dan menawarkan lebih daripada 700++ jenis makan bernasi, lauk-pauk, manisan, air minuman, pelbagai masakan mee, masakan dari T…

Kelebihan Bulan Ramadhan Menurut Hadis

Assalamualaikum w.b.t. Belum terlambat untuk aku mengucapkan selamat berpuasa untuk semua pembaca blog kudus ini. Semoga pesta ibadah yang kita lakukan pada tahun ini di bulan Ramadhan ini mendapat keberkatan dan diterim…