Showing posts from June, 2014Show All
Buffet Ramadhan Casa Ombak

Bila baca tajuk entri Buffet Ramadhan Casa Ombak mesti dalam kepala masing-masing terus terlintas ‘boleh try berbuka puasa di Buffet Ramadhan Casa Ombak nie’. Bukan boleh try tapi memang kena try sebab Buffet Ramadhan Casa Ombak…

Kemeriahan di Eh Eh Bazaar MAEPS, Serdang

Weekend kali ini dimanfaatkan dengan pergi derak ke Eh Eh Bazaar yang bertempat di MAEPS, Serdang. Apa itu Eh Eh Bazaar? Eh Eh Bazaar merupakan bazar usahawan melayu online terbesar di Malaysia yang menempatkan lebih 1000 us…

Magic of The Night Putrajaya 2014

Ini kali pertama aku pergi ke Magic of The Night Putrajaya . Sebelum ini tak pernah dengar dianjurkan event Magic of The Night ini. Penganjuran Magic of The Night serentak dengan Floria Putrajaya cuma tempat yang berbeza. Floria …

Pemandangan Waktu Malam di Floria Putrajaya 2014

Bila sudah menghabiskan sepetang di Floria Putrajaya 2014 dengan jayanya, kita pergi pula ke Floria Putrajaya pada waktu malam dan malam itu jugak kan Apijol kau nak pergi. Sebab dah berjanji kan rasa berdosa pulak nanti tidak m…

Sepetang di Floria Putrajaya 2014

Alang-alang takde apa nak buat di rumah, eloklah kita memanfaatkan weekend yang indah ini di Floria Putrajaya 2014 . Kalau korang yang mengikuti blog aku (macamlah aku famous sangat), mesti korang perasan setiap tahun mesti ak…

Lagu Melayu Top Masa Kini 2014 #4

Senarai Lagu Melayu Top Masa Kini 2014 kembali lagi walaupun aku busy dengan kerja. Bila busy, badan jadi letih, blog pun malas nak update. Entri Lagu Melayu Top Masa Kini 2014 #4 ini pun aku tak tahu la berapa lama ada dalam d…

Musim Kemarau di Kuala Terengganu

Pelik sangat musim kemarau pada tahun ini. Kemarau gila sampai pohon durian, manggis, rambutan dekat rumah pun boleh kering kontang. Mungkin dah mati. Tahun ini dan tahun-tahun seterusnya mungkin tiada lagi seorang Apijol baw…

Delivery Kek, Pizza, Lasagna, Macaroni, Cookies Area Kuala Terengganu

Minggu lepas balik kampung sebab nak pergi majlis kahwin eddy . Biasa kalau balik kampung memang akan bawak balik something untuk Puan Fatimah. Disebabkan busy dengan kerja macam takda masa pulak nak pergi beli apa-apa. Balik ker…

MAJLIS KAHWIN EDDY

Teman rapat merangkap sepupu yang sangat rapat dengan kau tiba-tiba nak kahwin? Apa kau rasa? Ha, itulah yang aku rasa sekarang. happy sangat sampai aku pun macam tak percaya kau nie biar betul dah kahwin. Macam main kahwin-kahw…