Showing posts from January, 2014Show All
Trip Ke Langkawi : Cable Car (Part 2)

Part 1 Langkawi Kami Check In di Charlie Motel , Pantai Tengah. Alasan menginap di Charlie Motel haruslah sebab pakej yang ditawarkan sangat berpatutan selain berdekatan dengan Pantai Cenang (1.4 km), Cenang Mall (1.7 km), …

Trip Ke Langkawi Dari Terengganu (Part 1)

Seronok tak terkata bila trip yang dirancang sejak dari bangku sekolah lagi akhirnya menjadi kenyataan! Nyaris-nyaris nak tarik diri dari trip ini sebab kekangan wang, mujur ada yang sudi nak sponsor. Thanks semua. Korang sangat…

Surprise Birthday MR ARM

Surprise birthday dah lama. 19 Januari lepas tapi 28 Januari baru nak update. Nampak tak aku sibuk gila menguruskan hal dunia sampai lupa nak update kisah indah ini di blog. Padahal broadband tak berbayar lol.   Siapa Mr Arm?…

FESYEN RAMBUT LELAKI TERKINI

Kalau kaum wanita suka menggayakan tudung dengan pelbagai fesyen, kaum lelaki pula suka menggayakan fesyen rambut supaya kelihatan smart kacak bergaya apabila keluar bekerja atau jalan-jalan atau keluar dating. =D   Aku seb…

(TIPS KESIHATAN) 10 MAKANAN MEMBAKAR LEMAK

Mesti korang pelik kan seorang Apih Apijo yang sekeping nie tulis entri 10 makanan membakar lemak . Sebenarnya entri ini ditulis khas untuk korang diluar sana yang mempunyai masalah lemak berlebihan. Mungkin entri ini akan bergun…

Fesyen Vintage Wak Doyok

Tadi tertengok rancangan SIS di TV9. Ada selitkan cerita mengenai gaya fesyen Wak Doyok . Korang mesti dah kenal siapa Wak Doyok. Aku sebenarnya tak tahu siapa Wak Doyok. Memang agak ketinggalan zaman sikit dalam dunia fesyen nie…

Kiriman Dari Blogger Hazwan Hairy

Baru-baru ini masa balik kerja, mak bagitau posmen ada hantar surat ke aku. Cepat-cepat dapatkan surat tersebut daripada mak. Dah lama gila rasanya tak dapat surat. Gila tak excited tiba-tiba ada orang pos surat. Terus buka denga…

Cerita 2013 Paling Best

Assalamualaikum.   8 Januari 2014 baru gigih nak update cerita 2013 paling best kan? Kata orang dah basi tapi kata aku takkan basi kekal segar dan harum di dalam ingatan. Taip entri sambil sengih sampai ke telinga nie. Jom k…

Surprise Birthday Tak Menjadi

Malam Jumaat baru-baru ini satu surprise birthday yang dirancang telah diadakan di teratak Pok Dollah( orang panggil ayah awak Pok Dollah kan Syerah haha). Perancang utama mestilah Amir yang merupakan seorang kawan yang sangat oh…

LAGU MELAYU TOP MASA KINI 2014 #1

Dah lama rasanya rasa tak update mengenai Lagu Melayu Top Masa Kini . Buat pembaca yang selalu masuk blog aku untuk mencari Lagu Melayu top masa kini tu, aku mintak maaf sebab sekarang busy sikit dengan kerja. Last update pasal…