Hafiz Hafizol | Bukan Sekadar Rupa

Hafiz Hafizol | Bukan Sekadar Rupa

Blog mengenai tempat-tempat menarik ketika bercuti, pengalaman percutian yang best, tempat makan best, kedai makan yang popular, resepi masakan yang mudah, tips untuk lelaki dan sebagainya.

Hafiz Hafizol | Bukan Sekadar Rupa

27 October 2013

KRONOLOGI SEBELUM BERGELAR SEORANG GRADUAN

KRONOLOGI SEBELUM BERGELAR SEORANG GRADUAN

  Salam.   Untuk pengatuan korang, aku bukan student pandai yang masa zaman sekolah selalu dapat nombor 1,selalu naik pentas bila Hari...

26 October 2013

KES KECURIAN DI KAMPUNG TOK JIRING

KES KECURIAN DI KAMPUNG TOK JIRING

  Salam.   Sekarang nie banyak sangat kes kecurian di kampung aku, Kampung Tok Jiring. Sebelum ini kalau nak keluar rumah, tak risau ...

25 October 2013

HARGA TIKET BAS OKTOBER 2013

HARGA TIKET BAS OKTOBER 2013

  Salam.   Sebelum Raya Aidilfitri baru-baru ini, ada khabar angin pasal harga tiket bas nak naik kan. Seingat aku, last aku beli tike...

24 October 2013

DRAMA SEINDAH SABARMU TV9 LAKONAN NAD ZAINAL

DRAMA SEINDAH SABARMU TV9 LAKONAN NAD ZAINAL

Baru-baru sempat tengok Drama Seindah Sabarmu Slot Ratu TV9 pukul 8.30 malam setiap Selasa dan Rabu yang menggantikan Drama Sangkar. Tep...

21 October 2013

PENGALAMAN UJIBAKAT DJ HOTFM TGANU

PENGALAMAN UJIBAKAT DJ HOTFM TGANU

  Harini nak cerita pengalaman ujibakat dj Hotfm Tganu pada 19 oktober 2013 di Primula Beach Resort, Kuala Terengganu. Sebenarnya tahu ad...

18 October 2013

TIPS PENJIMATAN MINYAK KENDERAAN

TIPS PENJIMATAN MINYAK KENDERAAN

  Kenaikan harga minyak baru-baru ini sangat memberi tamparan kepada kita semua rakyat Malaysia. Mujur aku pergi kerja naik motor je. Kerj...

16 October 2013

KHASIAT SEBENAR BUAH BETIK

KHASIAT SEBENAR BUAH BETIK

  Salam.   Sejak duduk kampung nie, boleh dikatakan setiap hari boleh makan buah betik. Nak makan betik, pergi panjat pokok, petik. Ka...
TELEMOVIE MENARIK SEPANJANG AIDILADHA 1434 HIJRAH

TELEMOVIE MENARIK SEPANJANG AIDILADHA 1434 HIJRAH

Salam. Selamat Menyambut Hari Raya Haji 1434 Hijrah buat semua pembaca blog Bukan Sekadar Rupa. Buat Qurban tak raya tahun ini? Sempe...

12 October 2013

BELI NOVEL ONLINE:LOVE YOU MR ARROGANT

BELI NOVEL ONLINE:LOVE YOU MR ARROGANT

Salam. Sekarang nie bukan baju je boleh beli online, novel pun dah boleh beli online tau tak. Mesti ramai lagi yang masih tak tahu at...

11 October 2013

CPUV PERTAMA DARI NUFFNANG.

CPUV PERTAMA DARI NUFFNANG.

  Salam.   Tadi terbaca satu entri dari blog Hana . Entri dia dapat cpuv pertama dari Nuffnang . Terus aku gatal tangan nak bukak akau...

9 October 2013

SINETRON SARANGHAE I LOVE YOU TV9

SINETRON SARANGHAE I LOVE YOU TV9

Peminat Sinetron diluar sana jangan lupa menonton Sinetron Saranghae I Love You yang akan menggantikan Sinetron Binar Bening Berlian d...

8 October 2013

Drama Puteri Malam TV9 Lakonan Zara Zya

Drama Puteri Malam TV9 Lakonan Zara Zya

Semalam tonton Episod pertama Drama Puteri Malam di TV9 Lakonan Zara Zya yang juga heroin Drama Love You Mr Arrogant yang tengah meletu...

3 October 2013

KEMPEN MENANAM POKOK DI ULU SEGAMA

KEMPEN MENANAM POKOK DI ULU SEGAMA

  Salam.   Memang dari kecil lagi bila ada masa lapang, aku akan cangkul tanah belakang rumah. Itulah kelebihan mempunyai tanah sendir...

2 October 2013

Musim Buah-Buahan Tempatan

Musim Buah-Buahan Tempatan

  Salam.   Tahun lepas tak dapat nak rasa musim buah-buahan dekat kampung sebab ada dekat kolej. Kalau nak makan buah-buahan tempatan ...

1 October 2013

SURPRISE BIRTHDAY ANAK PUAN SALOMA

SURPRISE BIRTHDAY ANAK PUAN SALOMA

  Salam.   Semalam iaitu 29 September 2013 merupakan birthday anak kedua Puan Saloma dan Encik Ahmad, Mekna. Maka Kami best friend for...