Salam.

 

Disebabkan ramai pembaca hafiz hafizol blog yang tak tahu cara convert video kepada mp3, harinie aku akan buat tutorial cara convert Video kepada Mp3 Menggunakan Realplayer. Firstime nak buat tutorial ini. kakaka. looser..

 

Make sure korang ada Realplayer.

 

Sila ikut step dibawah.

 

- Bukak video yang korang ingin convert di Realplayer

convert video

- Tekan butan convert bawah video.

- Convert to MP3 macam contoh gambar yang aku printscreen dan bulatkan di bawah.

convert video1

 

- Tunggu sehingga video habis di convert.

convert video2

 

- Siap !

 

 

Senang je bukan cara convert video kepada mp3. Pastikan korang ada Realplayer. :)

 

P/ s : Kalau ko tak faham, boleh tanya aku balik la. Aku tak pandai bagi tutorial dekat orang. fail !  kakaka.

17 Comments

  1. nice info..lps ni kne install real player ah..hehe

    ReplyDelete
  2. so takpayah pakai internet la ae ?



    okay thanks kawan !

    ReplyDelete
    Replies
    1. x payah pun bolat oii... leceh nak convert dekat internet nie. :P

      Delete
  3. Tak tahu pula ada cara macam begini. Thanks for the tutorial. :)

    ReplyDelete
  4. dulu kat u time blaja slalu je bt... :)) skrg dh keje life ilang sudah.ke arah len plak dh.. :D

    ReplyDelete
  5. oo bunda baru tau...bunda ni memang banyak bende pasal internet ni..

    ReplyDelete
  6. I FOLLOW YOUR BLOG,YOU FOLLOW ME BACK OK?

    ReplyDelete
  7. Wah.. Aku baru tau ni, thanks bro :)

    ReplyDelete
  8. wah.. macam ni rupanya..tp file dia ok x?? ada distortion ker??

    ReplyDelete
  9. terima kasih abg hafiz :)

    ReplyDelete
  10. Lepas ni boleh main convert2

    ReplyDelete
  11. sharing is caring.eh?hehe. nice tutorial bro.:-) later,wat la lg tuto.:-)

    ReplyDelete