Salam.

 

Disebabkan ramai pembaca hafiz hafizol blog yang tak tahu cara convert video kepada mp3, harinie aku akan buat tutorial cara convert Video kepada Mp3 Menggunakan Realplayer. Firstime nak buat tutorial ini. kakaka. looser..

 

Make sure korang ada Realplayer.

 

Sila ikut step dibawah.

 

- Bukak video yang korang ingin convert di Realplayer

convert video

- Tekan butan convert bawah video.

- Convert to MP3 macam contoh gambar yang aku printscreen dan bulatkan di bawah.

convert video1

 

- Tunggu sehingga video habis di convert.

convert video2

 

- Siap !

 

 

Senang je bukan cara convert video kepada mp3. Pastikan korang ada Realplayer. :)

 

P/ s : Kalau ko tak faham, boleh tanya aku balik la. Aku tak pandai bagi tutorial dekat orang. fail !  kakaka.