Hafiz Hafizol | Bukan Sekadar Rupa

Blog mengenai tempat-tempat menarik ketika bercuti, pengalaman percutian yang best, tempat makan best, kedai makan yang popular, resepi masakan yang mudah, tips untuk lelaki dan sebagainya.

19 December 2012

Cara Menenangkan Hati yang Resah Gelisah

  Hafiz Hafizol       19 December 2012

 

"Sesungguhnya dengan mengingati Allah SWT, hati akan tenang."
(Surah Ar-Ra'd ayat 28)

logoblog

Thanks for reading Cara Menenangkan Hati yang Resah Gelisah

Previous
« Prev Post

14 comments:

  1. alhmdulillah..gua resah jga ni... :-(

    ReplyDelete
  2. insyaAllah. amin.. rasa dekat dengan ALLAH. tenang je rasa

    ReplyDelete
  3. Dengan mengingati Allah,kita akan lebih tenang dan boleh bertindak secara rasional..

    ReplyDelete
  4. Marilah kita sama2 memperbanyakkan zikrullah... semoga dengan basahnya lidah kita ini akan membuatkan hati kita menjadi tenang... Insya Allah

    ReplyDelete
  5. DIA ada dengan kita tiap waktu :)

    ReplyDelete
  6. Yerp.. itulah sebaiknya..

    ReplyDelete
  7. betul tu..setuju sangat2 :)

    ReplyDelete
  8. InsyaAllah..tengah gelisah gak...

    ReplyDelete
  9. Tulah...mesti ingat Dia sentiasa, tak semestinya dgn tangan tak lekang pegang tasbih & mulut kumat kamit b'zikir...kadang2 org salah faham yg m'ingati Allah tu hanya kena mcmtu...mcm2 cara sebenarnya bley ingat Dia... :)

    ReplyDelete
  10. baca qur'an

    it helps :)

    ReplyDelete
  11. InsyaAllah Bro...salam blogger...

    ReplyDelete
  12. nia dtg terjah dr blog abg nick..:)
    bebaloi-baloi dtg sini..hehe

    ReplyDelete
  13. InsyaAllah :) rabbi yassir wala tu'assir ya karim :)

    ReplyDelete