Assalamualaikum.

 

Harap-harap belum terlambat untuk aku mengucapkan “ selamat menduduki peperiksaan” kepada semua calon SPM dan STPM 2012. Tiba teringat balik kenangan menjawab soalan SPM di dewan peperiksaan dan kenangan menjawab STPM time musim tengkujuh. Sangat mencabar pergi jawab exam dalam keadaan hujan lebat. Hampir accident tahu satu hari tu sebab jalan licin. Tak suka exam SPM tu sebab result teruk tak hingat. Exam STPM suka gila sebab dengan result tu la aku boleh merasai life campus. =p

 

 

Aku nie takde tips berguna pun untuk korang sebab aku bukan student yang tip top sangat pun masa sekolah haritu. Esok lusa nak exam baru duk gigih ngafal nota, buat latihan dan study group. Ok what. At least ada usaha. Hasilnya sekarang dah dapat masuk U juga walaupun bukan U pilihan. See ? Usaha sikit pun Allah dah kasi tau. Kalau usaha berbakul-bakul cuba bayangkan apa yang kau dapat kawan ? Mungkin Allah menghantar korang sambung study ke oversea. Hebat kan Allah.

 

 

Jum kita baca tips exam dari 3 orang blogger bijak yang gojes lagi iaitu Fatin Liyana , Maria Elena dan Yuyu Zulaikha dulu jum. Mana tahu bila baca entri diorang terbuka sikit hati korang nak jawab exam dengan lebih bersemangat. Calon SPM dan STPM wajib baca. No excuse. eh =p

 

 

Fatin Liyana – Artis Blogger. Model Muslimah. Fasionista. Bakal doktor kelahiran HUKM.

FATIN LIYANA

http://honeykoyuki.blogspot.com/2012/11/tips-menghadapi-peperiksaan.html

 

Maria Elena – Bekas Student UTP. Seorang Engineer dan Vlog. Fasionista. Sekarang tengah sambung Master. Kelas kau Maria.

MARIA ELENA

http://peliks.blogspot.com/2012/11/doa-masuk-exam.html

 

Yuyu Zulaikha – Student akhir KUIS, Bangi. Selalu dapat dean list akak Yuyu nie. Fasionista. Model Muslimah XS.

YUYU ZULAIKHA

http://kupukupukecik.blogspot.com/2012/11/selamat-ber-spm-tips.html#.UJiZI7HMiCo

 

P/s : Hormatilah, sayangilah, berbuat baiklah dengan guru anda. Sesungguhnya kejayaan anda berkat guru juga. Sayang sangat dengan cikgu SMKBT. XOXO.

3 Comments

  1. aliff - yg p/s tu la tips dr tuan belog. nampak benor x baca entri. pesen pndai komen je. k

    ReplyDelete
  2. Oh maghia elena tu sambung master kat UPM ke skrg? Tidak ku ketahui..ah ruginya tinggalkan UPM..haha

    ReplyDelete