Cerita Hari Raya Apih Apijo versi 2012

 

Assalamualaikum. *jawab salam wajib sila jawab laju-laju*

 

Dek kerana sangat teruja baca entri raya blogger-blogger hot seperti cik Epal dan Yuyu Zulaikha, aku yang tak berapa nak hot sangat nie pun nak buat juga entri hari raya. Khas untuk korang yang sempat beraya dengan aku pada tahun ini. Suka tak??  hahaha.

 

 

Sebelum aku melaklok dengan lebih banyak lagi, terlebih dahulu aku ingin memohon kemaafan yang tidak terhingga banyaknya sekiranya aku ada melakukan dosa samada nyata atau tidak terhadap kalian. Mohon maaf sekiranya penulisan aku yang cakar ayam cakar biawak ini ada menyinggung perasaan, menusuk kalbu atau mengguris hati kalian. Mohon dimaafkan. Kosong kosongg ooo. *bak kata adik Najwa*

 

 

Sebenarnya raya tahun ini takde la best sangat pun. Apa nie setiap tahun raya kau tak best kan Apih Apijo. Bukan apa, tak habis beraya lagi dah kena balik kolej semula. Ada exam short sem. Best ke camtu? Rumah Mok Cik sebelah rumah pun tak sempat lagi nak beraya. Haritu pelekong lembu dia dengan batu ahak ahak.

 

Sesi bermaaf-maafan di hari raya. Serious lelaki berbaju melayu oren di dalam gambar bukan tengah melakonkan drama di pagi raya. Dia sangat tawaduk memohon ampun maaf dengan emaknya. Mak sempat lagi tengok kamera tu. Tak adil betul. Hahaha.

 

Anak-anak buah yang beratur nak bersalam dengan tok dengan to’ki mereka. Comel betul Akak pakai tudung. Khidir dengan Paiz segak daripada Pok Joe dia lagi di pagi raya. Pok Joe dia pakai selekeh gila wooo kahkah. Suka sangat dapat duit raya. Aku pun dapat jugak duit raya. Tak sia-sia tau buat muka seploh sen haritu tau akhirnya dapat jugak duit raya tau.

 

Kan dah cakap Paiz dengan Khidir lagi segak kacak bergaya daripada aku di pagi raya. Setiap tahun baju raya baru je diorang pakai tapi aku sob. Malas la nak segak sangat nanti Jaja asyik nak bergambar dengan aku sokmo. Haha. Yang comel baju silver tu Jaja. Comel kan Jaja tapi jangan cuba nak mengorat dia sebab dia dah kahwin pun. Seri pengantin dekat muka tak hilang lagi tu nampak? nampak ?

 

Lepas sesi bergambar dirumah habis, sambung pulak sesi bergambar di rumah sanak saudara. Suka benar bergambar kan. Habis setiap rumah yang kami beraya kalau boleh nak ada sekeping gambar lol. Ini rumah saudara. *pesen suka kasi brightness lebih pada gambar*

Orang yang datang beraya rumah aku haritu ini la antara biskut raya yang diorang makan. Nampak tak kacang hijau tu? Aku beli tu. Aku beli dekat Pasar Batu Enam. Dalam 8 hegget sebungkus, Mahal kan? Korang nanti kalau nak beli kacang raya baik beli dekat pasaraya lagi murah. 8 hengget dapat 3 bungkus bak kata kakak aku la.  *eh apa aku duk bebel nie bai*

 

 

Ini baru raya pertama. Exsaited tak nak baca raya seterusnya? mesti exsited gila kan haha

 

Klik la iklan Nuffnang sekali =p

OST DRAMA TAKDIR QISMAH-TIADA DUKA YANG ABADI By OPICK

 

Tadi dekat café aku sempat layan drama Takdir Qismah. Bila sampai part sedih, terus dia play lagu ini. Aku pun macam emo jugak ah patblas saat dengar lagu ini sekali pakej part sedih tue. Best drama ini. 

poster-takdir-qismah

LIRIK LAGU OST TAKDIR QISMAH-TIADA DUKA YANG ABADI OPICK

 

Tiada duka yang abadi didunia
Tiada sepi merantaimu selamanya
Malam 'kan berakhir, hari 'kan berganti
Takdir hidup 'kan dijalani

 


Tangis dan tawa nyanyian yang mengiring
Hati yang rindukan cinta dijalan-Mu
Namun ku percaya hati meyakini
Semua akan indah pada akhirnya

 


Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi

 


Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

 


Waktu berputar rebulan dan matahari
Bunga yang mekar akan layu akan mati
Malam 'kan berakhir, hari 'kan berganti
Takdir hidup 'kan dijalani

 


Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi

 


Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

 


Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi

 


Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini
Harap ampunkan hamba-Mu ini

OST DRAMA ADAM & HAWA-MUARA HATI [DATO SITI NURHALIZA & HAFIZ]

 

LIRIK LAGU MUARA HATI-HAFIZ FEAT DATO SITI [OST DRAMA ADAM & HAWA]

 

Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati kan tetap setia

 


Ku percaya kemana pun kau berjalan
Suara cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersemadi
Takkan terpisah hati

 


Korus:
Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali padamu
Hoo uuu..


Aku ada kerna kau ada
Dan cinta hatiku hanyalah untukmu
Jalanku tertuju padamu
Kemana pun kan pasti kembali

 


[Ulang Korus]

 


Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk
Bersatu dalam hatimu
Hanya dirimu dan aku


Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk (merasuk dalam hati)
Cinta.

OST BINI-BINIKU PERKASA-PERASAN FARIQUE NADZIR [LIRIK]

 

bini biniku perkasa

 

Tajuk: Perasan
Penyanyi: Mohd Farique bin Mohammad Nadzir
Lirik: Nurul Saadah bt Abd Kahir
Komposer: Mohd Farique bin Mohammad Nadzir

 

* * Tiada dua ataupun tiga
Akulah Oh! satu satunya
Jejaka Terhangat di Malaya
Rebutan oh semua

 

Kau belum kenal aku siapa
Jejaka yang teristimewa
Kacak dan sungguh bergaya
Akulah satu satunyaa

**

 

Dari si dara hingga ke janda
Semua memandang pasti ternganga
Jadi jika kau dah suka
Berikan ku tanda
Aku kau yang punya

LIRIK LAGU OST SAM (SAYA AMAT MENCINTAIMU) AJARI AKU by ANUAR ZAIN

 

 

LIRIK LAGU AJARAI AKU- ANUAR ZAIN ( OST FILEM SAM-SAYA AMAT MENCINTAIMU)

Ajari aku tuk bisa
Menjadi yang engkau cinta
Agar ku bisa memiliki rasa
Yang luar biasa untukku dan untukmu

 

Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Karna kau cahaya hidupku malamku
Tuk terangi jalan ku yang berliku

 

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

 

Mungkinkah semua akan terjadi pada diriku
Hanya engkau yang bisa mencintaiku

 

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

 

Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

 

Ajari aku tuk bisa mencintaimu

 

OST : SAM (Saya Amat Mencintaimu)
Tajuk Lagu : Ajari Aku
Penyanyi : Anuar Zain
Lagu & Lirik : Adrian Martadinata
Anuar Zain Network Sdn Bhd
Pengarah MV : Syafiq Yusof

[AYAT JIWANG] If There’s Somebody You Miss

Sometime you might feel that you will be happier alone

But its always nice to have someone to laze around with
Someone to think about...

someone to care about..

someone to share your joy..

and someone to kiss..
so take a chance
you will never know what you will get
Until you have really tried
So if theres somebody you miss
tell them that you do
Cause theres something only love can do.
I really miss you! So much I miss you !
i miss you

LIRIK LAGU OST 29 FEBRUARI-KELIP-KELIP[REMY ISHAK], SEPERTI DULU[FORTEEN] & JAGALAH DIRI[JACLYN VICTOR]

 

FILEM 29 FEBRUARI

 

KELIP-KELIP[REMY ISHAK]

 

LIRIK LAGU KELIP-KELIP-REMY ISHAK[OST 29 FEBRUARI]

Bila senja menimbus siang
Bila awan melindung bintang
Ku coba menyuluhkan sinar
Agar malam mu cerah

 

Jika pernama tak bersemi
Jika arus sama tak pasti
Ku dengan setia membimbing
Menyinar bagai kelip-kelip

 

[Chorus]
Genggamlah erat tanganku
Bilang arah nak di tuju
Mari ku pimpin ke sana
Ku bawa kau terbang pergi

 

Seandainya kita terpisah
Tak usah kau rasa gelisah
Ku dengan setia membimbing
Menyinar bagai kelip-kelip

 

Genggamlah erat tanganku
Bilang arah nak di tuju
Mari ku pimpin ke sana
Ku bawa kau terbang pergi

 

Menyinar bagai kelip-kelip

 

SEPERTI DULU-FORTEEN [OST 29 FEBRUARI]

 

LIRIK LAGU SEPERTI DULU-FORTEEN [OST 29 FEBRUARI]

Sehari terasa bagai seminggu
Sebulan terasa bagai setahun
Mencari cinta yang gugur
Dari genggamanku

 

Sejengkal terasa bagai sebatu
Saujana bagai tiada penghujung
Namunku tak putus harapan
Untuk berdampingan lagi

 

[Chorus]
Seandainya nanti
Kita bertemu kembali
Masihkah kau akan mengenali
Diriku seperti dulu
Dan ketika itu
Mungkinkah dihati sudi
Izinkan ku mencintai
Ataupun perasaanmu tak seperti dulu

 

Setiap langkah ku makin percaya
Dirimu menanti ku akhirnya
Walaupun jalan berliku
Terbentang menunggu

 

Seandainya nanti
Kita bertemu kembali
Masihkah kau akan mengenali
Diriku seperti dulu
Dan ketika itu
Mungkinkah dihati sudi
Izinkan ku mencintai
Ataupun perasaanmu tak seperti dulu

 

 

JAGALAH DIRI-JACLYN VICTOR[OST 29 FEBRUARI]

 

LIRIK LAGU JAGALAH DIRI-JACLYN VICTOR[OST 29 FEBRUARI]

Mata kau berhenti menangis
Jemari kesat ke pipi
Hati cukuplah dirasuk sedih
Kerana kau takkan kembali

 

Takdir mengubah hubungan kita
Dia padam dari jaga
Bicara hanyalah dalam doa
Yang dipanjat pada yang Esa

 

Ya Tuhanku
Jagalah diri ini menempuh
Hidup sepi tabah menerima takdir

 

Ya Tuhanku
Ketemukanlah kami berdua nanti
Hingga itu ku mohon kau
Jagalah dirinya

 

Jiwa walaupun terpisah jua
Selalu pergi dengan-Nya
Sisa yang masih ada di sini
Ku bertaut ke nafas terakhir

 

Ya Tuhanku
Jagalah diri ini menempuh
Hidup sepi tabah menerima takdir

 

Ya Tuhanku
Ketemukanlah kami berdua nanti
Hingga itu ku mohon kau
Jagalah dirinya

 

Hingga itu ku mohon kau
Jagalah dirinya
Jagalah dirinya

LAGU HANGIT HOTFM-RAYA DI JALAN DUTA[KHAS BUAT PERANTAU]

 

Hai semua.

 

Jum tengok video lawak lagu hangit Hotfm – Raya di Jalan Duta. Dinyanyikan oleh penyampai-penyampai Hotfm yang sentiasa hot iaitu Fara Fauzana, AG, Faizal Ismail dan Usop Wilcha. Lawak video nie. Diorang siap joget-joget dekat bustop Jalan Duta lagi. =p

 

Selamat balik kampung berhari raya buat semua penghuni kota di luar sana. Semoga perjalanan pulang anda selamat dan selamat menempuh traffik jam. Jangan jadi macam diorang yang terpaksa berhari raya di Jalan Duta.

 

Buat mereka yang pulang berhari raya dengan bas, mohon beli tiket bas awal-awal. Jangan esok nak kelik kampung harini kau nak beli ? Jangan la amalkan perangai seperti itu. Sediakan payung sebelum hujan. Tak payah nak biar lambat asal selamat sangat. Tak berapa nak selamat kau nanti. Tak pasal-pasal tertipu dengan agen jual tiket palsu kan( rujuk video di bawah ) =p

 

kami semua sudah siap sedia
Dengan beg galas pulang berhari raya
Destinasi kami semua arah utara
kami tunggu bus terminal jalan duta

 

Tik tok tik kami gabra
bas yang dinanti langsung tak kunjung tiba
Kami gelisah kami rasa terkena
dapat tiket bas ternyata palsu punya

 

Citer ini saja kami kabor biar semua sedor
Pagi hari raya kat hentian jalan duta
keluar ayer mata tak dapat balik raya

 

jiwa kami lara hati rasa hiba
lebih-lebih lagi bila dengar takbir raya
Berlinang air mata

 

Rasa menyesal tapi semua terlambat
terminal jalan duta tinggal kami berempat
Muka kami semua nampak terkulat kulat
teringat lemang rendang kueh serta ketupat

 

Hari raya di bandar raya
Bandar tak beraya bandar tiada siapa
Memang tak da apa cuma ada nama
kalau adapun hanya Myanmar dan bangla tragis

 

Hati kami rasa sayu sekali
Bukan ingat kampung tapi buah hati
Kami juga rasa bertuah
Duit kami jimat dari anak buah

 

P/s : jangan lupa saksikan webisod hari raya tau. =p

Yay! Senangnya nak Dapat Duit Raya dari Annas Easkey

 

Assalamualaikum w.b.t

 

Selamat menjalani ibadah puasa dan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin mensuci hening dosa. Ok dah mengarut !

 

 

Tadi cepat-cepat tekan blog Nisa Kay dekat bloglist sebab terbaca tajuk entri seperti di atas. Nampak sangat kemaruk dengan duit raya. Duit beb sape tak nak duit bak kasi aku la ! =p

 

 

Godek-godek peserta kontest nie macam majoriti wanita. Malu saya nak join. Kahkah. Tapi memandangkan aku jenis wat lek wat lek kesah pulak aku, terjoin jugak la menda alah yang dianjurkan Annas Easkey ini. Lelaki-lelaki kat luar sila support aku. Kahkah =p

 

 

Saya suka Annas Easkey kerana ? Saya suka Annas Easkey ? Hah? Sila jangan fikir lain dulu kang aku tapor kang. Sebenarnya aku suka hasil kerja Annas Easkey yang merupakan photographer yang sangat tidak asing lagi dalam kalangan blogger dan model-model di luar sana.

 

 

Aku kenal Annas Easkey pun dari PROJEK X CIK EPAL suatu masa dahulu. Melihatkan gambar-gambar Cik Epal yang telah diambil oleh Annas membuatkan wujud satu rasa kagum dalam diri aku. Aku macam “ biar betul Cik Epal bertukar jadi sangat comel muka bujur sireh dan sangat natural camnie !”. Hah tengok penangan hasil kerja Annas. Sangat aku kagumi bakat semulajadinya.

 

CIK EPAL  Sejak bila Cik Epal bertukar menjadi Cik Mempelam. Eh

 

"The moment someone tells you you're not good enough, is the moment you know you're better than them - Annas Easkey"

 

Suka juga quote Annas Easkey yang dia letak dekat blog dia. Aku fikir tahu kebenaran kata-kata pada quote tu. Serious aku fikir dan memang betul sangat quote itu. Sangat bagus untuk diamalkan oleh seseorang yang ingin berjaya dalam hidupnya.

 

 

Tahun ini baju raya warna oren sama macam tahun lepas juga. Kenapa sama? Sebab baju raya tahun nie memang recycle balik yang tahun lepas punya pun. Aku pakai baju raya itu pun baru dua tiga kali kot. Rasa macam membazir pulak beli baju raya baru tahun ini nanti simpan dalam almari juga. Tapi kalau kata ada orang nak belanja saya baju raya baru saya on jea. hekhek!

 

 

Bab kata semangat ini aku fail sikit. Semoga Annas Easkey sukses selalu dalam bidang yang diceburi. Bukan susah nak susah, bukan senang nak senang. Maka selamat menjalani kesusahan anda sebelum anda mencipta kejayaan dan kesenangan itu. Kesenagan bukan datang bergolek dan memerlukan anda melalui pelbagai rintangan/halangan/cabaran/kesusahan untuk menggapai kejayaan kelak. Sentiasa berfikiran positif sebab akal menguasai segala perlakuan. Negative thinking will make you down! So, feeling good not feeling down! Believe it, u can achieve it ! Feel the joy, Feel the happiness. =)

 

 

Salam Lebaran Annas Easkey !

 

Jangan lupa tonton webisod Hari Raya =p

WEBISOD HARI RAYA YANG MERUNTUN JIWA 2012 [KISAH ALIF]

 

Webisod Hari Raya yang menyayat hati. Baru sempat aku tengok dua episod. Tak sabar nak tengok episod 3 dan seterusnya. Webisod Hari Raya kali ini mengisahkan seorang pemuda bernama Alif yang telah berselisih faham dengan Pak Long. Suatu hari Alif terbuka hatinya untuk menelefon Pak Long dan terus memohon kemaafan kepada Pak Longnya.

 

 

Apakah sebab Alif terbuka hatinya untuk memohon kemaafan kepada Pak Long ? Adakah Pak Longnya akan menerima kemaafan daripada seorang pemuda yang tidak menghormati orang tua ?

 

 

Ikuti kesudahan webisod yang sangat menyayat hati ini di Webisod Hari Raya. Selamat menonton.

 

ALIF WEBISOD HARI RAYA 2012  Alif sedang menghubungi Pak Long untuk memohon kemaafan setelah terbuka hatinya apabila melihat satu kejadian yang menyayat hatinya di tepi jalan

 

PAK LONG DI HARI RAYA Apa yang telah terjadi kepada Pak Long dan Alif sebenarnya ? Suspen tak suspen tak ? Memang suspen !

 

webisod raya 2012  Ini pula Angah. Adik Pak Long. Mak Alif barangkali. Webisod stop di babak Pak Long menelefon Angah sebab nak bagitau Alif ada menelefonnya sebentar tadi. Tetiba bunyi bising apa ntah kat luar rumah mengganggu perbualan antara Pak Long dengan Angah. Bunyi apakah ? Tett kita tunggu di Episod 3 yang akan menemui penonton pada 14 Ogos 2012.

 

14 Ogos 2012 ? Heh tiket aku balik kampung tu. =p

 

Selamat menonton !

 

Webisod Hari Raya Episod 1 – Maaf yang Tertunggak

Webisod Hari Raya Episod 2 – Air Dicincang,Takkan Putus

Webisod Hari Raya Episod 3 – Akan Datang ( 14 Ogos 2012 )

Webisod Hari Raya Episod 4 – Akan Datang ( 15 Ogos 2012 )

Webisod Hari Raya Episod 5 – Akan Datang ( 17 Ogos 2012 )

Ayat Jiwang [ Nasihat Bermaksud Mengingati ]

i love you

Jangan kamu anggap kekasihmu seorang yang kuat

membebel sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat.

Nasihat bermaksud mengingati

Dia sentiasa mengingati orang yang dia sayangi

agar hubungan yang terjalin berjalan lancar

tanpa ada sebarang masalah.

 

 

Itu tandanya dia amat menyayangi perhubungan diantara kamu.

Jadi terbukalah mendengar nasihatnya. =)

 

Tekan nuffnang awak jiwang =p

AYAT JIWANG |AWAK MASIH SAYANG SAYA?!|

 

Never_Let

 

 

Sekiranya kekasih kamu sentiasa bertanyakan soalan yang sama

“ awak masih sayang saya?”

 

 

Jangan anggap itu satu soalan yang membosankan

Itu tandanya dia tidak mahu kasih sayang kamu

kepadanya menjadi luntur.

 

Sebab itulah kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang

Supaya kamu tahu betapa dia

sentiasa mahu kamu ingat dirimu sudah dimiliki olehnya. =)

 

Sayang saya? Klik Nuffnang skali =)

 

Jum Jana Pendapatan dengan Churp Churp dan Says

 

Sory la korang sebab aku memang jenis ketinggalan sikit ke belakang. Orang dah cash out duit Churp Churp dengan Says nie aku baru gedik-gedik nak p sign up. Betapa jakunnya diriku ini. Korang pun dah daftar website pengiklanan baru dah kan. Dah tak layan dah Churp Churp dengan Says ini kan?

 

 

Harinie aku nak ajak korang yang lagi ketinggalan daripada aku itu daftar Churp Churp dengan Says ini. Ah malunya baru sekarang nak ajak. Ada lagi tak yang belum ada akaun Churp Churp dengan Says ini? Jangan kata aku ye yang baru terhegeh-hegeh nak buat akaun itu. Kahkahkah. Lawaknya diriku. Buta IT sangat ! Bukan blogger je yang boleh daftar, semua orang boleh daftar. Nanti kalau takde blog, korang boleh je promote iklan dengan facebook, twitter, skype, myspace blablablaa.. .

 

 

Bagi yang tak tahu churp churp dan says itu apa sangat mendukacitakan. Baik korang daftar sekarang. Disamping anda 24 jam duk mengadap laptop, apa kata anda promote iklan churp churp dengan says ini. Boleh juga lepas bayar bil internet bulanan korang itu. Kalau korang rajin promote, boleh shopping sakan lagi dengan income tersebut. Hebat kan !

 

Churp churp

 

DAFTAR CHURP CHURP

Gambar atas contoh kempen yang sedang berjalan di churp churp. 20 sen per klik ? Murahnya murahnya murahnya. Amboi bukan main kau nak mahal-mahal. 20 sen pun kau malas nak promote ada hati nak iklan mahal. Takpelah murah pun. Bukankah kata pepatah sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Nak tunggu jadi bukit tu depends on korang punya tahap kerajinan la pulak. Semua bukit memerlukan kerajinan ok ! Tak rajin takde la bukit itu. eh

 

churp 40sen

Ni rewards dari churp churp. 40 sen perklik. Maknanya bukan semua iklan 20 sen. Kadang-kadang ada juga iklan yang berharga 40 sen sekali klik. Tapi iklan 40 sen mungkin tak lama. Sekejap je haa. =p

 

Says

DAFTAR SAYS

 

Ini pulak contoh iklan di churp churp. Bagi aku iklan says lagi best dari churp churp sebab income says aku lagi banyak daripada churp churp. Hekhek.

 

 

Perbezaan Says dengan churp churp?! Says bagitau iklan tersebut running sampai bila. Dua hari lagi ke . Empat hari lagi ke. So memudahkan pengguna. Iklan churp churp takde pulak bagitau. Dahlah iklan pun kejap ada kejap takde. Dasar chipsmore kan memang camtu. Hari ini ada, esok takde tetibe minggu depan pulak iklan tersebut running. Susah betul nak promote. Kalau iklan says ini dia maintain je. kalau kata dah completed, memang dia akan bagitau. So tak perlu nak promote dah iklan tersebut.

 

says 40sen

 

Says pun ada juga iklan 40 sen perklik sama macam Churp Churp. Pendek kata memang lebih kurang je Says dengan Churp churp ini. Tapi aku lebih suka promote iklan Says berbanding Churp churp sebab iklan-iklan Says best ! Tapi iklan churp churp pun kekadang lebih kurang je dengan Says nie. So baik korang daftar jela dua dua. Hikhik.

 

 

Bagi blogger yang ingin meletakkan iklan says dalam blog sila berwaspada kerana anda mungkin diperhatikan oleh pihak Nuffnang. Churp churp dengan Nuffnang kan satu kompeni. Nanti jangan bising-bising pulak kalau status glitterati korang hilang. Siapa suruh letak iklan says dekat blog sangat. Aku tak suruh. Nak letak kena pandai-pandai la. =p

 

 

Nak tahu lebih lanjut pasal Churp churp dengan Says ini bolehlah google search apa yang korang nak tahu. Aku nak cerita banyak-banyak pun tak tahu juga. Aku pun baru daftar. Lambat lagi boleh cash out sebab aku malas promote sama macam korang. Kahkahkah. =p

 

________________tekan link dibawah untuk daftar Churp churp dan Says_________________

Jum jana pendapatan dengan Churp Churp 
Jum Jana pendapatan dengan churp Churp 

Jum jana pendapatan dengan Says.com 
Jum jana Pendapatan Dengan Says.com 

________________________________________________________________________________

TARIKH MELIHAT ANAK BULAN SYAWAL 2012

 

Assalamualaikum semua. Salam 21 Ramadhan =p. Jum tengok anak bulan.

KAD RAYA

KUALA LUMPUR: Tarikh melihat anak bulan Syawal bagi menetapkan tarikh Hari Raya Puasa ialah pada petang Sabtu, 18 Ogos bersamaan 29 Ramadan ini, menurut kenyataan Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-raja hari ini.


Menurut kenyataan itu Majlis Raja-raja telah mempersetujui bahawa cara menetapkan tarikh itu adalah berdasarkan rukyah dan hisab.

"Penyimpan Mohor Besar Raja-raja Malaysia akan mengisytiharkan pada malam itu juga tarikh Hari Raya Puasa yang ditetapkan melalui radio dan televisyen," kata kenyataan itu.

Jawatankuasa berkenaan akan melihat anak bulan Syawal di Pontian Kecil; Kompleks Falak Al-Khawarizmi, Tanjung Bidara; Telok Kemang, Port Dickson; Bukit Melawati, Kuala Selangor; Bukit Jugra, Kuala Langat; Balai Cerap Selangor, Sabak Bernam; Pantai Pasir Panjang, Daerah Manjong; Pusat Falak Sheikh Tahir, Pantai Aceh (Pulau Pinang).


Lokasi lain ialah Kampung Pulau Sayak, Kuala Muda; Pemandangan Indah, Pulau Langkawi; Menara Alor Star; Bukit Besar, Kuala Terengganu; Bukit Geliga, Kemaman; Pulau Perhentian, Besut; Balai Cerap KUSZA, Setiu; Bukit Peraksi, Pasir Puteh; Bukit Kampong Tembeling, Kuala Krai; Menara Bangunan SEDC, Kota Baharu; Tanjong Lubang, Miri; Teluk Bandung, Kuching; Tanjung Batu, Bintulu.

 


Tempat lain ialah di Balai Cerap Al-Biruni, Putatan; Bukit Tanjong Batu, Nenasi; Gunung Berincang, Cameron Highlands; Bukit Pelindong, Kuantan; Tingkat 13 Menara Universiti Malaysia Sabah, Kampus Antarabangsa Labuan; Menara Kuala Lumpur, Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya; dan Kuala Sungai Baru, Simpang Empat (Perlis). – BERNAMA

 

 

Bukan main aku BOLD Bukit Besar, Kuala Terengganu. Tempat aku tu woi. Hehe. =p

Sumber : http://www.bharian.com.my/bharian/articles/LihatanakbulanSyawal18Ogos/Article/


 

 

Klik Nuffnang skali boh =p

Menyambut Ramadhan di Perantauan Mengajar Erti Kehidupan


Assalamualaikum w.b.t.

*Hoi tajut entri bukan main !

Sekejap saja dah masuk 20 Ramadhan. Macam baru semalam aku bersahur air masak dengan 3 bijik kurma pada Ramadhan pertama. Hambar sangat tau. 10 malam terakhir dah. Boleh ke tak aku jumpa malam lailatulqadar nie.

Tahun ini aku menyambut Ramadhan di perantauan. Di kampus. Perantauan juga kan? Tapi takde la macam student oversea yang hantar ucapan perantauan di surat khabar Utusan. Hehehehe. Itulah. Orang seronok bercuti di kampung aku seronok dengan shortsem kat kampus ini. Sangat seronok. *kesatmata
Ini merupakan kali kedua aku menyambut Ramadhan ini perantauan. Kali pertama pada semester satu tahun 2010. Time itu memang seronok juga sambut Ramadhan dengan kawan-kawan kolej. Berbuka sekali. Bersahur sekali. Bertarawikh sekali. Takde la sesunyi sekarang.

Sekarang aku buat shortsem. Kawan-kawan kolej ramai yang tak buat shortsem. Tinggallah aku terkontang kanting sendirian di sini. Berbuka sorang-sorang. Sahur sorang-sorang. Terawikh pun tak berapa nak pergi sangat. Time weekend balik rumah Akak dekat Putrajaya baru bersemangat pergi tarawikh. Apa tak semangat surau bawah rumah. Turun lif terus sampai surau. Berbuka pun seronok sebab berbuka dengan keluarga dan anak saudara semua.

kurma yusof taiyob Duduk sorang-sorang di bilik single mingle camnie bersahur pun ala kadar. 3 bijik kurma dengan segelas air masak. Alhamdulillah perut tak meragam. Terasa tak lapar langsung. :)

popia simpul yang sedapHaritu Tomato Ungu kasi popia simpul ini satu balang. Serious memang sedap sangat. Rela makan sikit-sikit sebab nak berjimat. Nanti boleh makan lagi time sahur dan berbuka. lol. Tak payah nak mintak sangat la popia simpul ni sebab dah habis pun. Hiksss.

juadah berbuka puasa Ini juadah berbuka aku harinie. Aku bungkus semua. Nasi aku bungkus. Lauk aku bungkus. Nasi aku ambil banyak-banyak. Nanti boleh makan time sahur. Lauk pun aku ambil banyak. Disebabkan bilik aku memang kekurangan bekas makanan, aku koyakkan polisterine menjadi 2 bahagian. Satu untuk berbuka. Satu untuk sahur. Pandai kan aku ? lol.

juadah berbuka puasa Telur dadar dan kuah sup. Sedap ok. Aku panaskan dulu kuah sup itu sebelum makan. Aku letak dalam heater. Baru berselera aku nak makan panas-panas. Lauk ini aku tinggalkan untuk sahur nanti. Murah tau juadah berbuka aku. Sangat jimat.

Nasi putih + Sup Ayam + Telur dadar + Tea Ais = RM4.80 sahaja. Sahaja ok. Sahaja.

Kalau korang nak berjimat-cermat macam aku sila bungkus makanan di café kolej aku. Berbaloi-baloi kalau nak banding dengan makanan di bazar Ramadhan bapak mahal. Haritu aku pergi bazar nasi kukus ayam seketul tiada sayur pun dah 5 hegget !! Tak beragak betul bulan-bulan puasa nie jual la murah-murah sikit. Baru kami pengunjung bazar Ramadhan suka nak pergi bazar. Ahaks.

Tqvm buat kawan-kawan yang pernah belanja saya berbuka, ajak berbuka sekali, ajak pergi bazar, ajak bertarawikh dan segala bagai ajak lagi. Tq.


Minggu depan balik kampung !


Klik Nuffnang kejap awak =)

LIRIK LAGU OST MASIHKAH ADA RAMADHAN–ARIL AF7 ANUGERAH TERINDAH LIRIK

 

ANUGERAH TERINDAH

 

LIRIK LAGU ANUGERAH TERINDAH ARIL AF7 – OST MASIHKAH ADA RAMADHAN

 

Kau adalah anugerah
Hadirnya mu mendamaikan
Kau adalah anugerah
Yang membawa sebait senyuman


Oh.. Hanya dikau yang di jiwaku
Oh.. Kaulah satu
Hanya kau yang satu..
ohhhh


Kaulah definasi cinta
Sebaik-baik manusia
Cahayamu mempesona


Kaulah epitomi cinta
Terbaik dari semua
Auramu membakar asmara..


Hanya dirimu untukku
Buat selama-lamanya..


Kaulah definasi cinta
Sebaik-baik manusia
Cahayamu mempersona


Kaulah epitomi cinta
Terbaik dari semua
Auramu membakar asmara..
ohhhh..


{kaulah definasi cinta
kaulah epitomi cinta
kaulah anugerah terindah}


Kaulah epitomi cinta
Terbaik dari semua
Auramu membakar asmara..
ooo.. oo..


Kaulah anugerah
woo.. woo.. woo..

Kaulah epitomi cinta
Terbaik dari semua
Auramu membakar asmara..
ooo.. oo..


Kau adalah anugerah
Hadirnya mu mendamaikan

 

 

Jum daftar website best --->> http://bit.ly/Mgokc7
JJ OXYGEN FRESH --->> http://bit.ly/OIYg9y
How To Turn RM100 into RM100,000--->>http://bit.ly/NYNTjk
Pengguna Kad Kredit tekan sini--->>http://bit.ly/OyzmdP
FLY TO AUSTRALIA--->>http://bit.ly/Owk8pr

Lirik Lagu Astrid Saranghamnida (feat. Tim) [OST Saranghae, I Love You] Lyrics

 

Astrid dan Tim

 

SARANGHAMNIDA OST SARANGHAE I LOVE YOU

 

LIRIK LAGU SARANGHAMNIDA - ASTRID FEAT. TIM (OST SARANGHAE, I LOVE YOU)

Mengapa engkau tega mencuri hatiku
Tanpa seijin aku lebih dulu
Memaksaku membuatku lemah tak berdaya
Keu dael saranghamnida



Nappayo cham keu dae ran saram
Heo rak do opshi wae nae mam ga jyeo yo
Keu dae ttaemune nan him gyeob gye sal go man inneun de 
Keu daen mo reu chanayo

Aku bahkan tak seindah
Ku tak seindah kedipan matamu
Tapi dapatkah kau berikan senyum untukku
Walau itu bukan cinta, tapi aku memohon

On jen gan han bon jeum eun to ra pwa ju gyet jyo 
Oooh aku menunggumu sampai akhir
Oneul do cha ma mo tan ka seum sok han ma di
Hanya satu kata, keu dael sarang hamnida

Kemarin aku tertidur
Keu dael keu ri da cham deu ryot na pwa yo
Ketika aku terbangun air matapun jatuh
Shi rin keu dae irum gwa (lalu aku memohon)
Hot win param pun in nak so man

On jen gan han bon jeum eun to ra pwa ju gyet jyo 
Oooh aku menunggumu sampai akhir
Oneul do cha ma mo tan ka seum sok han ma di
Hanya satu kata, keu dael sarang hamnida

Kali aku melihatmu lagi
Keu dae twi mo suem eul pa ra po myeo
Heu reu neun nun mul chorom so ri om neun keu mal
(bagai air mata) keu dael sarang hamnida

LAGU MELAYU BEST MASA KINI 2012 #7

 

Lagu yang disenaraikan di bawah merupakan lagu pilihan tuan punya blog sendiri. Tiada kaitan dengan carta lagu tempatan atau carta lagu melayu dan seumpamanya.

 

1. AdaMu-Najwa Latif

ADAMU-NAJWA LATIF

LIRIK LAGU ADAMU-NAJWA LATIF

Hooo.. Woooo..
Hoooo.. Uooooo…

 

Merenung ke luar jendela
Melihat kebesarannya
Mensyukuri segala nikmat
Yang dikurniaNya di dunia

 

Kau berikan ku kekuatan
Tuk berpegang pada jalan
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu tuhan

 


( Chorus )
Kerna Kau yang satu
Yang setia bersamaku
Dikala ku jatuh
Ku bangkit kerna Mu

 

Ku tahu ku AdaMu
Di sisiku selalu
Bantulah hambamu
Mencari keredha-an Mu

 

Hooo.. Woooo...
Ku tahu ku adamu
Hoooooo... Uooooo..
Ku adamu selalu.

( Ulang chorus )

Hoooo…Uooooooo..
Ku tahu ku, adamu..

 

Merenung ke luar jendela,
melihat kebesarannya..
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adamu tuhan..

 

Hoooo..Wooooo..
Hooooo…Uoooooo..

 

2. Ku akui-Hafiz AF7

KU AKUI–HAFIZ

 

LIRIK LAGU KU AKUI – HAFIZ AF7

Katakan padaku kekasih
Kesilapan yang pernah ku lakukan dulu
Ternyata aku yang harus di persalahkan
Ku akui


Aku leka dengan kerjaya ku
Mengejar kekayaan di dunia ini
Betapa hancurnya mu laluinya
Ku akui


Jika dapatku mengulangi
Perjalanan cintaku bersamamu lagi
Akan ku jaga
Sebaik-baik cinta ini


Kini ku rasa kehilangan
Kusedar betapa pentingnya kau disisi
Yang slalu ada
Yang slalu rindu
Terhadap diriku


ooooooooooo...Wow


Jangan, jangan,
Jangan ku ulangi lagi...


Jika dapatku mengulangi
Perjalanan cintaku bersamamu lagi
Akan ku jaga
Sebaik-baik cinta ini


Kini ku rasa kehilangan
Kusedar betapa pentingnya kau disisi
Yang slalu ada
Yang slalu rindu
Terhadap diriku

 

3. Jatuh-Bunkface

LAGU JATUH-BUNKFACE

LIRIK LAGU JATUH – BUNKFACE

Aku percaya,
Sedikit waktu,
Kan terbuka,
Hati yang kau bawa.

 

Sambut tangan ku,
Biar ku bawa,
Kau ke tempat yang,
Tiada orang tahu.

 

Ku kan menunggu bayangmu,
Berikan jawapan mu.

 

Ku pergi sendiri dan takkan kembali,
Maafkan segala perbuatan ku,
Kepada mu.

 

Ku pergi sendiri dan takkan kembali,
Teman aku buat kali terakhir,
Aku akan jatuh.

 

Dunia hitam,
Keliling malam,
Kesejukan,
Menunggu panggilan.

 

Ku kan menunggu bayangmu,
Berikan jawapanmu.

Ku pergi sendiri dan takkan kembali,
Maafkan segala perbuatan ku,
Kepadamu.

 

Ku pergi sendiri dan takkan kembali,
Teman aku buat kali terakhir,
Aku jatuh.

 

Selagi kau berjaya,
Jangan kau lupa.
Segala yang telah kita lalu bersama.

 

Jeritan ke angkasa,
Selamatkan dia.
Selamatkan kita semua.

 

Ku pergi sendiri dan takkan kembali,
Maafkan segala perbuatan ku,
Kepadamu.

 

Ku pergi sendiri dan takkan kembali,
Teman aku buat kali terakhir,
Aku telah jatuh.

 

4. Wujud-Roman feat Mira(Tilu) dan Amylea ( OST 7 RAMADHAN )

 

7 RAMADHAN _ WUJUD

LIRIK WUJUD – ROMAN ft. MIRA(TILU) & AMYLEA ( OST 7 RAMADHAN )

Kau terasing
Di jiwaku bermimpi
Setiap nadiku
Kau wujud selalu

 

Kau syurga
Seindahnya dirimu
Hanya kerana
CintaNya kau wujud

 

Kau adalah diriku
Dan aku adalah dirimu
Hanya Tuhan tahu
Apa ada depan nanti

 

Telah lama aku nantikan
Dari saat aku dipisahkan
Dari sinar bintang
Yang menghilang

 

Ku akui
Dia yang membuat ku nyatakan
Harap ku kan selalu denganmu
Ku menanti saat hadirnya aku semula
Yang seakan hilang ditelan masa

 

Kau adalah diriku
Dan aku adalah dirimu
Hanya Tuhan tahu
Apa ada depan nanti

 

Telah lama aku nantikan
Dari saat aku dipisahkan
Dari sinar bintang
Yang menghilang

 

Maafkan aku
Kerna diriku
Tak pernah sempurna untukmu
Kau yang satu

 

Kau teragung
Hidup matiku
Kerana cinta
Cinta ada hanya untukmu
Bila tiba saatnya kan bertemu

 

Kau adalah diriku
Dan aku adalah dirimu
Hanya Tuhan tahu
Apa ada depan nanti

 

Telah lama aku nantikan
Dari saat aku dipisahkan
Dari sinar bintang
Yang menghilang

 

5. Langit Menangis-Nazim Othman ( OST DEJAVU DI KINABALU )

 

LANGIT MENANGIS NAZIM OTHMAN

Lirik Lagu Langit Menangis - Nazim Othman ( OST DEJAVU DI KINABALU )

Seluas angkasa ku hampar cinta
Luhur hati hanya bagimu saja
Bagai udara untuk ku bernyawa
Dikaulah cahaya penyuluh jalan gelita

 

Mahligai indah ku impikan kasih
Tanda bersemi semua janji kita
Tapi takdir tak semanis harapan
Setiamu berpaling ketika dia 
menyapa

 

Langit Menangis
Seakan mengerti peritnya rasa aku
melihatmu dengannya
Apakah silapnya aku

 

Namun ku nanti dikau kembali
kepangkuan ini
meskipun ku terluka
Cubalah untuk mengerti 
ohh..

 

Langit Menangis
Seakan mengerti peritnya rasa aku
melihatmu dengannya
Apakah silapnya aku

 

Namun ku nanti dikau kembali
kepangkuan ini
meskipun ku terluka
Cubalah untuk mengerti 
ohh..

 

Mahligai indah ku impikan kasih
Tanda bersemi semua janji kita
Tapi takdir tak semanis harapan
Setiamu berpaling ketika dia 
menyapa

 

Klik link dibawah jugak :-

http://bit.ly/OrNQep

http://bit.ly/Ozy2nB

http://bit.ly/OyzmdP

http://bit.ly/NGlNZQ

KOLEKSI KATA-KATA PEDOMAN USTAZ DON DANIYAL DON BIYAJID

 

Assalamualaikum w.b.t

 

Selamat berpuasa semua. Semalam saya ada post pasal KOLEKSI KATA-KATA PEDOMAN USTAZ AZHAR IDRUS kan ? Korang dah tengok ke ? Hari ini aku nak post KOLEKSI KATA-KATA PEDOMAN USTAZ DON DANIYAL DON BIYAJID pula.

 

Korang mesti kenal sangat dengan Ustaz Don ini bukan ? Ustaz Don memang terkenal sama macam Ustaz Azhar Idrus juga. Tapi Ustaz Azhar Idrus lebih sedikit. Masing-masing ada cara tersendiri dan penampilan tersendiri dalam memberi ceramah dan ajaran yang berguna kepada kita semua bukan.

 

Koleksi Kata-Kata Pedoman Ustaz Don Daniyal

 

Koleksi Kata-Kata Pedoman Ustaz Don Daniyal

 

Koleksi Kata-Kata Pedoman Ustaz Don Daniyal

 

Koleksi Kata-Kata Pedoman Ustaz Don Daniyal

 

Koleksi Kata-Kata Pedoman Ustaz Don Daniyal

 

Koleksi Kata-Kata Pedoman Ustaz Don Daniyal

 

Koleksi Kata-Kata Pedoman Ustaz Don Daniyal

 

Koleksi Kata-Kata Pedoman Ustaz Don Daniyal

 

Koleksi Kata-Kata Pedoman Ustaz Don Daniyal

 

Koleksi Kata-Kata Pedoman Ustaz Don Daniyal

 

Koleksi Kata-Kata Pedoman Ustaz Don Daniyal

Sumber : Fanpage Ustaz Don Daniyal 

 

 

Klik link dibawah jugak :-

http://bit.ly/OrNQep
http://bit.ly/Ozy2nB
http://bit.ly/OyzmdP
http://bit.ly/NGlNZQ

KOLEKSI KATA-KATA PEDOMAN USTAZ AZHAR IDRUS(UAI)

 

Assalamualaikum semua.

Selamat berpuasa. Selamat mengerjakan ibadah di bulan Ramadhan yang mulia ini. Jum sama-sama renung-renungkan koleksi kata-kata pedoman Ustaz Azhar Idrus.

kata-kata pedoman Ustaz Azhar Idrus

 

kata-kata pedoman Ustaz Azhar Idrus

 

kata-kata pedoman Ustaz Azhar Idrus

 

kata-kata pedoman Ustaz Azhar Idrus

 

kata-kata pedoman Ustaz Azhar Idrus

 

kata-kata pedoman Ustaz Azhar Idrus

 

kata-kata pedoman Ustaz Azhar Idrus

 

kata-kata pedoman Ustaz Azhar Idrus

 

kata-kata pedoman Ustaz Azhar Idrus

Sumber : FANPAGE USTAZ AZHAR IDRUS 

Klik link dibawah jugak :-

http://bit.ly/OrNQep

http://bit.ly/Ozy2nB

http://bit.ly/OyzmdP

http://bit.ly/NGlNZQ