cinta monyet

Cinta monyet? Cinta zaman sekolah la kan?

Kenapa cinta monyet? Sebab cinta monyet banyak main-main daripada serius. Monyet tak pandai bercinta pun!

Lu merupakan cinta monyet gua. Sebab tu gua sampai sekarang tak boleh nak melupakan lu. Walaupun gua tengok lu bahagia je sekarang tapi gua tetap nak je kawan balik dengan lu. Gua dah add facebook lu. Eh salah. Lu add facebook gua. Pastu gua approve. Gua tak tahu tu lu.

Sampai la suatu hari lu tegur gua kat chat. Lu tanya gua ingat lagi tak dekat lu. Cepat je gua godek-godek photo album lu. Oh, lu rupanya. Cinta monyet gua. Pergghh. Lawa siot lu sekarang. Ada gambar lelaki dalam album lu. Tak lain tak bukan nie mesti balak lu kan?

Gua ingat lagi zaman sekolah dulu. Lu yang ngorat gua. Hari-hari lu cari gua kat library. Lu mintak gambar gua. Gua cakap boleh tapi lu kena bagi gambar lu dulu kat gua. Hot jugak gua kat sekolah kan.

Gua kasi gambar gua yang paling hensem. Hensem dimata gua la. Gua tak tahu plak apa pandangan lu bila tengok gambar hensem gua. Gua ingat lagi gua kasi gambar gua pakai uniform sekolah kan?

Lu plak kasi kat gua gambar lu yang paling cun. Seyes lu memang cun. Gambar lu pakai kurung pastu pakai tudung bawal memang cun habis. Lama tahu gua simpan gambar lu. Gua letak dalam wallet gua. Walaupun wallet gua silih berganti, namun gambar lu tetap gua simpan. Perghh. Lu camtu jugak ke? Hi3.

Pernah orang tanya gambar siapa gua simpan dalam wallet gua, laju je gua cakap nie la awek gua. Pastu member gua cakap lu cun. Untunglah lu. Lu pasti bangga kan gua still simpan gambar lu? Suke tak? Harhar.

Saat paling manis apabila gua dah pakai handset.

Lu orang pertama gua mesej.
Lu orang pertama yang gua save dalam contact.
Lu orang pertama yang gua call.
Lu orang pertama yang gua activate supaya nanti bila mesej dicaj 1 sen.
Lu juga orang pertama yang nyanyi kat gua kat voice tone. Sekarang ada lagi tak eh voice tone tu? Hehe.

Gua tahu lu sayang kat gua. Lu nak jadi awek gua kan? Dari cara lu layan gua, cara lu mesej gua, gua dah dapat detect. Tapi masa tu gua muda lagi. Gua takut. Gua tak boleh couple ngan lu.

Gua pergi sekolah bukan nak couple.
Bukan nak ngorat anak dara orang.

Gua taknak mak gua sedih bila dapat tahu gua ngorat anak dara orang kat sekolah.
Gua taknak cikgu gua sedih dan pandang serong kat gua bila tertengok gua tengah dating ngan anak dara orang bawah pokok.
Gua taknak member-member gua menjauhkan diri dari gua akibat sikap gua yang menjengkelkan itu.
Gua taknak result exam gua jatuh sebab ralek duk dating je. Masuk library bukan nak study tapi nak dating. Nak main aucak aucak celak rak buku.

So, gua bertekad. Gua taknak kasi lu harapan yang tinggi sangat. Tahun depan kita sama-sama nak exam. Gua tak boleh biarkan lu hanyut dibuai ombak cinta dari gua. Nanti kesian mak lu. Kesian jugak dekat cikgu-cikgu lu yang menaruh harapan yang tinggi dekat lu.

Lama gua bersikap dingin dengan lu tapi gua tak pernah berhenti merindui lu.

Bila gua dapat tahu lu couple dengan budak tu, gua mula rasa cemburu. Tiada apa yang dapat gua lakukan selain mendoakan kebahagiaan lu. Gua nampak lu makan sekali. Balik sekali. Jalan sekali. Gua gembira tengok lu gembira. Tapi dalam masa yang sama hati gua sedikit terluka. Cemburu gua cemburu buta. Gua mula mendoakan lu berpisah cepat-cepat dengan budak tu.

Jauh di sudut hati gua, gua memanjatkan kesyukuran kepada-Nya kerana lelaki tersebut bukan gua. Gua tak dapat membayangkan betapa berat dosa yang lelaki tu tanggung sehari-hari apabila bersama lu. Tuhan masih sayangkan gua. Sebab itu Dia tak biarkan kita couple.

Tahun bersilih musim berganti.

Lu dengan kehidupan lu. Gua tahu lu dah kerja kan sekarang?
Gua pulak telah berjaya melanjutkan pelajaran gua.

Lu Cinta Monyet gua. Gua takkan lupa.

P/s : Adik-adik kat luar sana jangan gatal-gatal nak couple time sekolah ok. Time sekolah, kita sekolah elok-elok. Pastu baru boleh cari kekasih hati. Cinta Monyet tak ke mana pun.

Special dedicated to :
Muna rahimah 
Diana toink toink 
Alia Natasha 

Harharharharhar.. :P

 

 

17 Comments

  1. eh ok je..teruskan bercinta adik2

    ReplyDelete
  2. muahaha..brbhagialah lu dgn org lain plak..

    ReplyDelete
  3. kan kan kan... zaman sekolah mmg tak lepas dari semua tuh..kena la pandai jaga diri.. =)

    ReplyDelete
  4. sapa yg boleh tahan tuk tak couple sebelum kawin mesti lg sweet cinta dia lepas kawin :) apatah lg cinta monkey yg byk skrg.

    _________________________
    I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

    ReplyDelete
  5. terbaek! power ayat lu gink! XD

    ReplyDelete
  6. rasa cm kelakar cinta monyet t=ni..haha

    ReplyDelete
  7. monyet bercinta,,org pun nk tiru..hadoi...

    ReplyDelete
  8. aku xrasa cemburu pown dengan cinta monyet aku dulu...naper eakh?? hahaha

    ReplyDelete
  9. x ok la cikgu iman!

    Semoga cik teddy pun berbahagia

    reynn mesti lagi hot

    fariiza yg 2 zaman mak-mak kita la kot . haha

    Cahya errr. bese2 je. tenx

    tya sebb org lagi pndai drp monyet. haha

    Joe something wrong somewhere. ha3

    ReplyDelete
  10. bagus.zaman sekolah x bercinta.
    macam nilah kita nak

    ReplyDelete
  11. siap ade credit ea. nape tu yongg ? HAHA.

    ReplyDelete
  12. citer ni kalau berlatarbelakangkan lagu Scan - kau dipaksa aku terpaksa mmg leh tangkap leleh aku memalam cenggini

    ReplyDelete
  13. cinta monyet ca bertahan dua bulan jer..kuang3.. :p

    tp jd best fren sampai skang. :)

    ReplyDelete
  14. skang gua da dapat jawapan.. yang lu ta nak kapel sbb lu memang da kompem nak terus pinang wa kan?? ahahaha okay2 wa ACCEPT je..

    ReplyDelete
  15. gua nak kawen terus.. Kapel lepas kawen.. sweet .. harhar..

    ReplyDelete
  16. Akhir2 nie... ramai pembaca blog semakin meminati isu nie...
    terima kasih kepada admin blog nie... artikel nih
    memberi lebih pencerahan tentang bab nie...

    saya akan sentiasa support awak... terima kasih..

    Also visit my blog :: Rahsia Hebat Diranjang

    ReplyDelete