BFFku Kekasihku

loveyou_yfutlix9

Suatu masa dahulu kau sahabat karibku. Kau pendengar setia dikala gembira dan sedihku. Kaulah penghibur. Kaulah penglipur.

Tapi bila kau melafazkan tiga kata ( lagu KRU )

‘Wo ai ni’

‘I love you’

‘Aku cinta padamu’

Tiada apa yang bermain di benakku. Hanyalah wajahmu. Namamu. Gelak tawamu.

Ternyata engkau tidak bertepuk sebelah tangan.

Maka bermulalah kisah cinta antara kau dan aku.

Bukan cinta muka buku tapi cinta sahabat karibku.

Kelakar bukan? Mula-mula kawan biasa. Selepas itu kawan rapat. Seterusnya bukan kawan lagi tetapi kekasih. Kau mampu?

Orang cakap tak best bercinta dengan sahabat karib.

Aku cakap takpe. Kita cuba dulu. Belum cuba belum tahu.

Ramai kawan aku bercinta dengan sahabat karib. Nampak sweet plak diorang sebab masing-masing dah kenal hati budi. So, tak perlu nak kerek sangat la kan? Diorang sampai sekarang still hangat bercinta malah ada yang sudah bertunang. So, jangan busy body sangat bila orang bercinta dengan bff.

Best bercinta dengan bff. Kau tahu kenapa?

Sebab dia dah kenal ibu bapa kau. Sebelum dia jadi kekasih kau, dia merupakan bff kau. Semestinya dia sering ke rumah kau bila ada event pape. Time raya memang dia wajib ke rumah kau. Dia kenal dengan adik-beradik kau. Dia kenal siapa kawan-kawan kau.

Andai suatu hari tiada jodoh antara kita.
Andai kita berkasih tak lama.
Andai kita putus terpaksa.

Hanya satu pintaku.

Boleh kita menjadi bff seperti dahulu??

Pasti tidak kan? Pasti kau malu nak bersua muka denganku. Kau dah benci dekat aku. Menyampah. Nak muntah. Nak lempang. Nak geget . Nak sepak. Semua ada.

Itulah yang paling aku takuti apabila jatuh cinta sesama bffku.

Kepada mereka yang bercinta dengan bff sendiri, sila jaga hubungan tersebut sebaik mungkin. Andaikata tiada jodoh antara korang berdua, mustahil dia akan menjadi bff anda lagi.

Anda kehilangan kekasih juga bff. Sungguh sedih. Sob.

True_Friends

 

P/s : Ape ni ape ni ape ni entri jiwang nak mampos! Harhar.

 

 

 

 


 

Tag : jiwang, Suka-suka
12 Komen untuk "BFFku Kekasihku"

sabo laaa... aku sentiasa menunggu mung !!! okbaiiii :p

nak kentut nak kentut nak kentut. hikhik!



sayang gile kan kalo kehilangan bff? huuuu~

huhuuu.... sebab tu xmo ada hati kat kawan sendiri. buang jauh2.... clorox smpai hilang....

hahahhaha entri jiwang giler!!! ahahaha.. ta nak la jadi bff hafiz..


*errbukansywifehafizke?


larikkkk

hahaha...pandai mu tulis ,walapom aku x tau motif die mende....

ape pun , biarlah BFF kekal selamanye, jangan tukar BFF kepada kekasih

ape pun , biarlah BFF kekal selamanye, jangan tukar BFF kepada kekasih

ape pun , biarlah BFF kekal selamanye, jangan tukar BFF kepada kekasih

sebelum ape terjadi, beter kekalkan BFF , jangan tukar BFF kepada KEKASIH

Bf aku bff aku.
biasa aku mmg taleh nk kawan balik dgn ex. waaa takotnye

dulu dia bff aku...skrng jd awek aku...ok jew..lau saling memahami...lau gadoh pujuk trus..hehe...

kne bnyak mnglah...jgn brkras ngan si dia...hehehehe

Back To Top