Showing posts from January, 2012Show All
Lagu Melayu Top Masa Kini 2012 #1

Lagu-lagu yang disenaraikan di bawah merupakan lagu pilihan tuan empunya blog. Tiada kaitan dengan carta-carta radio tempatan atau carta radio seberang atau carta lagu melayu terbaik. Harap maklong. 1. Ombak Rindu ( OST Ombak Ri…

Lu Cinta Monyet Gua!!

Cinta monyet? Cinta zaman sekolah la kan? Kenapa cinta monyet? Sebab cinta monyet banyak main-main daripada serius. Monyet tak pandai bercinta pun! Lu merupakan cinta monyet gua. Sebab tu gua sampai sekarang tak boleh nak m…

Boleh pandang-Pandang, Jangan Pegang-pegang Bertambah Sayang

Kata orang cinta itu buta. Kata aku cinta itu ketawa dan airmata. Ketawa. Seronok. Gembira apabila dapat menghabiskan masa bersama-sama. Terasa indah oh dunia ini aku yang punya. Tak perlu jeles apabila tengok pasangan ber…

Plants Vs. Zombie’s Tutorial

Disebabkan ketiadaan kerja+kebosanan yang melampau sempena bermulanya cuti semester, aku telah godek-godek sepuas-puasnya game dalam laptop aku. Pastu aku terjumpa game Plants vs.Zombies nie. Game nie sebenarnya dah lama ada da…

Teka-Teki Paling Susah

Dah lama kan tak main teka-teki. Haritu zaman kecik-kecik selalu main teka-teki. Kalau dah kumpul ramai-ramai ngan adik-beradik semua, memang wajib ada teka-teki setiap seorang. Yeah, betul. Aku rindu kenangan tu. Time besar-be…

Terukir Di Bintang

Kecik-kecik dulu sering pandang langit. Tengok bintang. Pastu sering terfikirkan kenapa bintang boleh berkelip? Kenapa bintang terapung di langit ? Kenapa bintang sangat banyak di atas sana? Bila masuk sekolah, mula belajar asa…

BEN ASHAARI : PESAN DIA..IBUKU

Tekan Banner nie kalau nak Join Assalamualaikum w.b.t. Mak : Nak, nanti kat sana belajar rajin-rajin. Jangan ponteng kelas taw Kita : alamak, bangun lambat lagi. Memang xla aku pegi kelas harinie        : kelas ni aku tak ponten…

Kerana Budu Setitik, Rosak Muka Sebelanga

Assalamualaikum w.b.t Tajuk entri diciplak daripada peribahasa ‘ kerana nila setitik, rosak susu sebelanga’. Muka pun dipanggil sebelanga? Hakhak. Lantaklah aku. Ni aku nak story la kan kegemaran aku bila balik kampung iaitu…