Logo facebook yang cantik

Assalamualaikum w.b.t.

Hayoo.. Dah lama gila babeng kan aku x update blog nie. Ade orang rindu aku ark? Huhu.Kau tengok dah bersawang dah ha blog nie. Cuba kauorang tekan shoutbox tengok banyak tak nyamuk dalam tu. Haha.

Ok lewat semesta ( lagu Randy Pangalila) nie aku memang gila busy sangat kau tahu. Ada keje buat yang aku nak kene settle. Aku nie dahla pemalas hoiii. Memang berkejar-kejaran la aku nak siapkan esaiment-esaiment melambak nie.

Tapi Alhamdulillah semasa aku menulis entri ini, esaimen-esaimen aku pun dah hampir siap semuanya. Ada lagi 2 3 kerat yang tak siap 1 presentation lagi yang nak keje settle.

Aku kalau tension buat esaiment, aku memang suka lepas tension aku kat facebook. Macam2 status aku post kat facebook. Bia aku la kan facebook aku kau ape kesah! Aku suke la orang LIKE status lepas perasaan aku tu. Lagi ramai orang LIKE lagi aku rasa hilang sedikit TENSION aku. Kauorang pun toksah nak cakap tak pernah la kat post status lepas perasaan kat FACEBOOK.

Hari-hari banyak je aku tengok orang post status lepas perasaan dia bukan aku sorang pun. Antara contoh status lepas perasaan aku yang paling ramai orang LIKE adalah seperti gambar printscreen di bawah kalau korang sudi nak tengok la.

lepas perasaan
Hambek kau. 100 orang lebih LIKE status lepas perasaan aku. Kau ade?? Hahaha.

Apekes la sakit hati pun nak post kat FACEBOOK. Tahu la FACEBOOK tu kau punya tapi agak-agak la kan nak POST pun. Dah la ramai orang KECIAN kat kau. Habis dah kau luah-luah kat FACEBOOK macam orang tu nak je dengar luahan hati kau kan? Kecian kat kau.. Warhahahaha.


 

perasaan 3
Tengok la perangai manusia jaman sekalang maaa. Manyak susah maaa. Biar la dia nak HOT ke apa. Yang kau susah sangat pasaipa?? Kau jaga je tepi kain kau la, jangan nak cari HOT orang sangat. Jangan nak ngutuk orang sangat. Boleh apa? Boleh dosa!

perasaan2
Ni lagi sorang. Kemain lagi kucing kesayangan hilang pun nak POST kat FACEBOOK. Ape ni ape nie?? Dahla nama kucing ntah pape. Macam takde nama len je nak letak. TONGGEK jugak jadi mangsa. Hahahahaha.

Maka, dengan ini aku selaku tuan blog ini ingin sekali mengajak anda-anda semua iaitu pengguna FACEBOOK tegar supaya BERUBAH dari sekarang. Macam yang Uztaz Azhar Idrus cakap kat bawah nie ha.

377048_299977250023677_201447756543294_1021425_447523050_n
Ustaz Azhar Idrus ada DSLR doe.

Sedap pulak ayat member aku nie ,

“ Status facebook anda melambangkan siapa anda .” eh?

P/s: Sekadar renungan untuk diri sendiri dan anda diluar sana. PEACE.