Logo facebook yang cantik

Assalamualaikum w.b.t.

Hayoo.. Dah lama gila babeng kan aku x update blog nie. Ade orang rindu aku ark? Huhu.Kau tengok dah bersawang dah ha blog nie. Cuba kauorang tekan shoutbox tengok banyak tak nyamuk dalam tu. Haha.

Ok lewat semesta ( lagu Randy Pangalila) nie aku memang gila busy sangat kau tahu. Ada keje buat yang aku nak kene settle. Aku nie dahla pemalas hoiii. Memang berkejar-kejaran la aku nak siapkan esaiment-esaiment melambak nie.

Tapi Alhamdulillah semasa aku menulis entri ini, esaimen-esaimen aku pun dah hampir siap semuanya. Ada lagi 2 3 kerat yang tak siap 1 presentation lagi yang nak keje settle.

Aku kalau tension buat esaiment, aku memang suka lepas tension aku kat facebook. Macam2 status aku post kat facebook. Bia aku la kan facebook aku kau ape kesah! Aku suke la orang LIKE status lepas perasaan aku tu. Lagi ramai orang LIKE lagi aku rasa hilang sedikit TENSION aku. Kauorang pun toksah nak cakap tak pernah la kat post status lepas perasaan kat FACEBOOK.

Hari-hari banyak je aku tengok orang post status lepas perasaan dia bukan aku sorang pun. Antara contoh status lepas perasaan aku yang paling ramai orang LIKE adalah seperti gambar printscreen di bawah kalau korang sudi nak tengok la.

lepas perasaan
Hambek kau. 100 orang lebih LIKE status lepas perasaan aku. Kau ade?? Hahaha.

Apekes la sakit hati pun nak post kat FACEBOOK. Tahu la FACEBOOK tu kau punya tapi agak-agak la kan nak POST pun. Dah la ramai orang KECIAN kat kau. Habis dah kau luah-luah kat FACEBOOK macam orang tu nak je dengar luahan hati kau kan? Kecian kat kau.. Warhahahaha.


 

perasaan 3
Tengok la perangai manusia jaman sekalang maaa. Manyak susah maaa. Biar la dia nak HOT ke apa. Yang kau susah sangat pasaipa?? Kau jaga je tepi kain kau la, jangan nak cari HOT orang sangat. Jangan nak ngutuk orang sangat. Boleh apa? Boleh dosa!

perasaan2
Ni lagi sorang. Kemain lagi kucing kesayangan hilang pun nak POST kat FACEBOOK. Ape ni ape nie?? Dahla nama kucing ntah pape. Macam takde nama len je nak letak. TONGGEK jugak jadi mangsa. Hahahahaha.

Maka, dengan ini aku selaku tuan blog ini ingin sekali mengajak anda-anda semua iaitu pengguna FACEBOOK tegar supaya BERUBAH dari sekarang. Macam yang Uztaz Azhar Idrus cakap kat bawah nie ha.

377048_299977250023677_201447756543294_1021425_447523050_n
Ustaz Azhar Idrus ada DSLR doe.

Sedap pulak ayat member aku nie ,

“ Status facebook anda melambangkan siapa anda .” eh?

P/s: Sekadar renungan untuk diri sendiri dan anda diluar sana. PEACE.

13 Comments

  1. s e n t a p ! hahaha

    untunglahh RETISSS ramai orang like status.. bhahahahaha

    ReplyDelete
  2. betoi jugak kan... status FB kita melambngkan diri kita... cuma kdg2 bila dah xtahan sngt rasa cthnya marah ka apa ka, mesti jari ni nak terlajak gak post luahan perasaan dan sakit hati.. nak cuba latih diri utk jadi lebih penyabar la:)

    ReplyDelete
  3. uwrm, normal lar tu...

    zaman sekarang semua benda orang cerita kat fb..

    nak berak pun bagitau..macam lar fb tu boleh sedia mangkuk jamban lala tu...haaaiisshh..!!

    ReplyDelete
  4. <--- tetiba ada nama .

    ok terkezut -.-"

    ReplyDelete
  5. UNTUNGLA ADA ORANG LIKE ;p

    ALIA ORANG TENGOK PON TAK . ME IS SAD ;( HAHAA

    ReplyDelete
  6. perghh retiss habis la hang !!!

    ReplyDelete
  7. status fb akan melambangkan siapa anda.


    nak post 'saya santek!' sekarang!!

    ReplyDelete
  8. uhuk3..terasa tang kucing ilang tu la..haha..ca banyak wat status pasal kucing ca, lagi2 time dia ilang...sebab syg sgt..haha..tp ok kan drpd melalak kat fb sebab 'ilang pakwe'..hahaha *sedapkan hati*

    ReplyDelete
  9. erk .terasa kejap.hahaa ;p

    untung lahh retis dpt bnyak LIKE !kbai :D

    ReplyDelete
  10. wow status sampai beratus orang like.
    memang retis lah awak ni..hehe..

    salam kenal :)

    ReplyDelete
  11. tapi yang attacking people tp tak tulis nama tue cm susah sikit nak terima... sebab, nanti orang yg takde kena mengena pun terasa... hm...

    comment me back! XD

    ReplyDelete
  12. betul kate kwn hafiz ttg status tu.. so, setiap ape yg hafiz nak katekan ataw lakukan anggapla ade cermin didepan.. ianya akan pantul kpd diri sndri..

    ReplyDelete
  13. huhuhu... tenx semua sudi komen .. #terharu..

    ReplyDelete