Inilah detik permulaan sebuah cinta.

“ Sorry awak, saya tak dapat menerima awak. Saya banyak kelemahan. Saya tak AWESOME macam orang lain. Saya tak hebat macam lelaki lain. Saya tak handsome macam lelaki lain.”

“ Saya terima awak maknanya saya terima segala kekurangan awak. Saya sayang bukan sebab rupa, harta , pangkat , kesempurnaan mahupun semuanya. Saya sayang, ikhlas dari hati saya. Saya janji saya akan sayang awak sampai bila-bila.”

“Awak, nak pinjam bahu jap, nak nanges . sob3”

Itulah detik permulaan cinta kami. Cinta kami, sayang kami bukan atas dasar kesempurnaan tapi cinta dari hati.

******************************************************

Awak pemalu sangat dengan saya. Kalau kata awak tengok muka saya time kita berborak, itu adalah sangat AWESOME. Maknanya, awak takde plak nak tengok muka saya. Awak tenung je bawah bila cakap dengan saya.

“ Asal tangan awak menggigil bila jumpa saya?”

“ Erk, mana ada menggigil. Takde la”

“Amboi awak nak nafikan plak kan? Habis kalau dah pegang handset pun dah macam terketar-ketar bukan menggigil ke namanya tu? Awak berdebar kan bila jumpa saya? Awak mesti first time kan dating camnie sebab tu awak menggigil ? Kan ? Bek ngaku cepat”

“Ye. Memang firstime.”

“Sama la kita. Saya pun firstime.”

“ Awak, minggu depan saya dah nak pergi. Saya taknak keje kat kampung. Saya nak merantau kerja negeri orang”

“ Takpe. Awak buatlah keputusan terbaik”

“Pasni awak rindu saya tak?”

“Hurm, rindu”

“ Awak, awak malu dekat saya ae? Saya tanya awak jawab sepatah je. Tak payah la malu-malu lagi”

“ Mana ada. Saya memang camnie.Ni hadiah untuk awak”

“ Wah terima kasih. Saya pun ada hadiah untuk awak. Nah ambik r. Awak buka la sekarang”

“ Sekarang? Ok. Hurm, lawa lah frame nie. Awak terima kasih”

“ Yer . saya pun nak ucap terima kasih, jam awak bagi kat saya. T saya akan jaga jam ni leklok. saya janji”

********************************************

Dikala berjauhan, bermacam dugaan datang bertandang. Rindu dan sayang tak pernah hilang. Mesej dan call sebagai ubatan.

“ Awak, ma suruh saya putus dengan awak. Ma tahu kita couple. Mak cakap kalau sayang ma, putus dengan awak.”

“ Erk, ma cakap camtu ? Saya.. saya.. errrr..”

“ Yer, ma cakap camtu. Saya tak tahu nak cakap apa. Saya sayang awak. Saya sayang ma.”

“ Awak, awak fikir lah apa yang terbaik. Terbaik untuk awak, untuk saya dan untuk ma awak”

“ Maafkan saya awak, saya pilih ma saya. Saya sayang awak sampai bila-bila. Saya akan rindu awak. Saya akan ingat segala Kenangan kita”

“ Saya hormati keputusan awak. Saya pun sama. Semoga awak berbahagia”

***********************************

Melara jiwa. Barang kenangan menjadi mangsa.

“ Awak, saya minta maaf. Saya pecahkan frame yang awak kasi. Saya baling frame kat dinding. Gelang yang awak kasi pun dah putus. Saya tak boleh tengok gambar awak saya jadi rindu dekat awak. Bila saya rindu, saya tak dapat tumpukan pelajaran saya”

“ Erkkkkkk, awak. Erk, kalau itu yang awak rasa terbaik untuk awak, saya tak boleh nak marah awak. Saya harap awak tak lupa kat saya”

“ InsyaAllah. Awak cinta pertama saya.”

******************************************

Sekian , terima kasih. Terima kasih sudi membaca.

P/s : Coretan kehidupan. Tiada kaitan antara yang hidup mahupun yang meninggal dunia.

Nak lagi feel dengar versi Ajek hassan di Youtube