Inilah detik permulaan sebuah cinta.

“ Sorry awak, saya tak dapat menerima awak. Saya banyak kelemahan. Saya tak AWESOME macam orang lain. Saya tak hebat macam lelaki lain. Saya tak handsome macam lelaki lain.”

“ Saya terima awak maknanya saya terima segala kekurangan awak. Saya sayang bukan sebab rupa, harta , pangkat , kesempurnaan mahupun semuanya. Saya sayang, ikhlas dari hati saya. Saya janji saya akan sayang awak sampai bila-bila.”

“Awak, nak pinjam bahu jap, nak nanges . sob3”

Itulah detik permulaan cinta kami. Cinta kami, sayang kami bukan atas dasar kesempurnaan tapi cinta dari hati.

******************************************************

Awak pemalu sangat dengan saya. Kalau kata awak tengok muka saya time kita berborak, itu adalah sangat AWESOME. Maknanya, awak takde plak nak tengok muka saya. Awak tenung je bawah bila cakap dengan saya.

“ Asal tangan awak menggigil bila jumpa saya?”

“ Erk, mana ada menggigil. Takde la”

“Amboi awak nak nafikan plak kan? Habis kalau dah pegang handset pun dah macam terketar-ketar bukan menggigil ke namanya tu? Awak berdebar kan bila jumpa saya? Awak mesti first time kan dating camnie sebab tu awak menggigil ? Kan ? Bek ngaku cepat”

“Ye. Memang firstime.”

“Sama la kita. Saya pun firstime.”

“ Awak, minggu depan saya dah nak pergi. Saya taknak keje kat kampung. Saya nak merantau kerja negeri orang”

“ Takpe. Awak buatlah keputusan terbaik”

“Pasni awak rindu saya tak?”

“Hurm, rindu”

“ Awak, awak malu dekat saya ae? Saya tanya awak jawab sepatah je. Tak payah la malu-malu lagi”

“ Mana ada. Saya memang camnie.Ni hadiah untuk awak”

“ Wah terima kasih. Saya pun ada hadiah untuk awak. Nah ambik r. Awak buka la sekarang”

“ Sekarang? Ok. Hurm, lawa lah frame nie. Awak terima kasih”

“ Yer . saya pun nak ucap terima kasih, jam awak bagi kat saya. T saya akan jaga jam ni leklok. saya janji”

********************************************

Dikala berjauhan, bermacam dugaan datang bertandang. Rindu dan sayang tak pernah hilang. Mesej dan call sebagai ubatan.

“ Awak, ma suruh saya putus dengan awak. Ma tahu kita couple. Mak cakap kalau sayang ma, putus dengan awak.”

“ Erk, ma cakap camtu ? Saya.. saya.. errrr..”

“ Yer, ma cakap camtu. Saya tak tahu nak cakap apa. Saya sayang awak. Saya sayang ma.”

“ Awak, awak fikir lah apa yang terbaik. Terbaik untuk awak, untuk saya dan untuk ma awak”

“ Maafkan saya awak, saya pilih ma saya. Saya sayang awak sampai bila-bila. Saya akan rindu awak. Saya akan ingat segala Kenangan kita”

“ Saya hormati keputusan awak. Saya pun sama. Semoga awak berbahagia”

***********************************

Melara jiwa. Barang kenangan menjadi mangsa.

“ Awak, saya minta maaf. Saya pecahkan frame yang awak kasi. Saya baling frame kat dinding. Gelang yang awak kasi pun dah putus. Saya tak boleh tengok gambar awak saya jadi rindu dekat awak. Bila saya rindu, saya tak dapat tumpukan pelajaran saya”

“ Erkkkkkk, awak. Erk, kalau itu yang awak rasa terbaik untuk awak, saya tak boleh nak marah awak. Saya harap awak tak lupa kat saya”

“ InsyaAllah. Awak cinta pertama saya.”

******************************************

Sekian , terima kasih. Terima kasih sudi membaca.

P/s : Coretan kehidupan. Tiada kaitan antara yang hidup mahupun yang meninggal dunia.

Nak lagi feel dengar versi Ajek hassan di Youtube

22 Comments

  1. huhuhu nangis . nangis . nangis . mula2 sweet je malu2 dating .
    sobsss .

    ReplyDelete
  2. jgn jd yg pertama tp jadilah yg terakhir pasti tiada lg slpas tu

    ReplyDelete
  3. jgn jd yg pertama tp jdla yg terakhir , krana kalau jd yg pertama pasti akan ade kdua dan ktiganya tp kalau yg terakhir pasti tiada lg kn :)
    slm dr cilikering :)

    ReplyDelete
  4. alohh sadissnyeee . uhukk !!

    ReplyDelete
  5. gua confused watak. tak tahu mana 1 dialog lelaki & perempuan.
    tapi gua rasa part yang "girl" tu yg minta putus sebab m0m dia suruh.
    pastu dia baling frame , dan gelang tu putus. kan ?

    ReplyDelete
  6. sedihnye .. eehehhe . tu la sape suruh dia bercinta . Haram tauk ? seb baek die ikot ckp ma <3

    <----Sikit lagi nak kapel dulu . Kot tuhan masih syg kot <3 sbb tu x jadi . hailaa hati ...

    ReplyDelete
  7. jap.aku xphm.ape kaitan org dlm entri ngn mu?

    ReplyDelete
  8. i like komen ck... n setuju ngan 1st komen dia

    ReplyDelete
  9. mcm cerita sy la :( huhuh.. tinggl air mata kt cni..hehehe

    ReplyDelete
  10. dila hehe.. jum nanges same-same.

    CK susah menjadi yg pertama dan terakhir. Kalau ada, andalah yg paling bertuah.

    Aydah kan? sob3

    Kim : dialog mula2 lelaki.. haha.. saje j nak kasi korg konpius.

    Rinsya: huhu. asal komen ko sweet sgt Rin ? Komen dah macam ustajah pilihan :P

    Iza : kalau ckp x da kaitan boleh? Hehehe

    Faiz same r kite

    Rozuan : sory mood jiwang mlm nie

    cik ella : ha? mcm cerita awak? wao, hehe

    ReplyDelete
  11. weyh..jiwang2 + sweet... kisah benar ker x nie?? hohohooh

    ReplyDelete
  12. alahai . awat sweet sangat ... terasa nak nangis !!

    ReplyDelete
  13. dahla tgh sebak. hurmmmm :(

    ReplyDelete
  14. sedihnyeee .terhalang oleh mak sendiri ;(

    ReplyDelete
  15. Joe : tak berapa nak benar sangat.haha

    hawiz : benci dan cinta. #tibe

    Nelly : nah tisu

    eyda: hehe. sebak sokmo dia

    noraien : kan ? Mak segala galanya :)

    ReplyDelete
  16. aaww. kesian dekat diorg. cinta pertama memang susah untuk dilupakan.

    ReplyDelete
  17. 1st love is something~
    so sweet.. .

    ReplyDelete
  18. wahhh mne ko dpt idea ni ?? ambil pglmn sndri ke ? kih3

    ReplyDelete
  19. sedehnye . rase macam kisah benar awak je kannnn . hehe jadi lelaki tabah ok !

    ReplyDelete