Konspirasi Dajjal Dan Penipuan Sejarah oleh Brofat

 

Assalamualaikum w.b.t

Mungkin ramai dalam kalangan korang yang sudah menonton video yang akan aku kongsikan di bawah. Aku memang lambat daripada kauorang kan? Huhu.

Tadi lepas balik kelas aku singgah bilik member aku. Pastu dia paksa-paksa aku tengok video nie. Kauorang nak tahu aku naik seriau jugak r tengok video yang 22 minit panjangnya nie. Aku tengok sampai habis. Pastu aku macam nak tengok lagi. Member aku cakap video ni takde dalam youtube. Dia jumpa pun secara kebetulan.

So, lepas balik bilik aku semangat pergi google search video nie . Ternyata sangkaan member aku meleset. Video nie memang ada dalam Youtube. Cepat-cepat aku bukak live writer dan gigih tulis entri pasal nie. Huh! Dengar musik background video nie memang agak seram sejuk jugak dah la aku sensorang dalam bilik nie oii. Sekarang tepat pukul 1.00 A.M. Sekian.

Korang yang tak tengok lagi video nie aku sangatsangatsangat berbesar hati kiranya korang meluangkan hanya 22 minit je pun menonton video nie. Pastu korang buat kesimpulan sendiri la berdasarkan video nie. Nak terima atau tak, terpulang.

Dan sambungan kepada video di atas

Dah tengok?? So, apa pendapat korang? Macam logik juga kan isi yang ingin disampaikan melalui video nie. So, aku dengan gigih jugak try search brofat.blogspot.com tapi sayang blog beliau telah diremove mungkin. Kosong. Sangat konspirasi disini kan? Agaknya siapa la brofat tu yer? Bagaimana la beliau dapat mencipta teori-teori beliau dalam video diatas kan?

Renung-renungkan dan selamat beramal.

Wallahualam.

17 Komen untuk "Konspirasi Dajjal Dan Penipuan Sejarah oleh Brofat"

eeeeeeeeeeee benci dengan orang putih yang buat teori bodoh ni . bengong .
susahkan orang belajar sejarah je dekat sekolah . merepek ! takkan la zaman dulu tak pakai baju , bodoh sangat ke ? zaman nabi2 dah ada dah semua benda2 tu semua . bangunan yang amazing ! sejarah pembohong (cikgu dila cakap)

bukan yahudi ? bukan kristian ? tapi penyembah syaitan .
banyak gila tiang . bengong betul .

thanks for the video :)

baru tahu jugak pasal nie semalam..then try cari kt google..sebab nak tau sgt..

xsngka pulak ada video tu.

Assalamualaikum..
First of all.. I've viewed both da videos long time ago.. But i wud like to thank u 4 sharin tis to all of us.. These videos are verry crucial to b known by ppl who have lack of info bout our hstory.. As used to b mentioned.. History repeats itself... Indeed the statement is tru..
Jz wanna gve sme info to share..
1st video.. Sejarah kte ditipu hampir pada keseluruhannya.. Yg mana bila kte bukak semula buku teks sejarah.. Menceritakan manusia pra sejarah.. paleolitik, neolitik, mesolitik dan mnusia zaman logam.. Sedangkan sudah tertera di dlm quran manusia pertama yg dicipta oleh ALLAH ialah nabi adam yg sudah mempunyai akal, pandai berkomunikasi, tidak bogel dan sebagainya... Malah dia juga mendirikan al aqsa dan kaabah pada mulanya menunjukkan tahap akalnya yang sudah mampu membina struktur bangunan ketika itu.. Kontra dgn sejarah yg disenandungkan pada dunia bahawa manusia pra-sejarah mengalami beberapa fasa perkembangan pada tamadun sehingga membawa kepada tamadun2 kuno mesopotamia, indus, mesir purba dan sebagainya.. Dan sudah diutuskan para rasul pada zaman yg sama menyampaikan risalah-NYA pada kaum2.. Mana islam? Tidak diceritakan lgsg pda peringkat ini..Persoalannya knp syllabus buku sejarah tak ditukar lgsg oleh historian yg wajib tahu salasilah kejadian manusia? Sebab mereka tak mahu bukak forum yg panjang utk jelaskan pada semua apa yang da dipahatkan dalam pemahaman sejagat pada sejarah yang ada sekarang.. Jadi, dorg diam aje w/out sayin anytin.. Pemalas kn dorg?
Terbukti dunia sedang berada di fasa keempat.. Look at our surounding.. A lot of peculiar cases hapened yg kekdg tak tercapai akal manusia normal.. Adultery, abortion, assasination yg amat dasyat, deception here n there, fitnah besar.. Sume tu mnunjukkan kejahatan syaitan yg sedang mengumpul mnusia utk ke neraka.. Wallahualam...
So.. Semua org kena tahu sejarah dari awal.. Bermula dari zaman nabi adam hingga ke nabi muhammad.. dan seterusnya tahu siapa khulafa ar-rashidin golongan tabiin dan seterusnya pada pemerintahan umayah, abasiah, dan uthmaniah... Tapi sayangnya ramai butakan hati pada semua ni.. Sebab tu kite terus ditipu atau mungkin sengaja membiarkan diri sndiri di tipu..

Video 2,
Overall sume rentetan sejarah yg berlaku dipanggil conspiracy theory yg bermaksud hidden agenda.. Sape yg hide? Its politicians yg gile kuasa.. So basically sept 11, holocaust, freemason, israil invades palestine sume hidden agenda..

Golongan realist selalunya takkan percaya hidden agenda ni sbb ia sesuatu yg tak boleh nampak dgn mata kasar.. So kalo kite cite pasal konspirasi teori dengan realist dorg boleh pengsan tau? Hahaha..

Rasa rase gak osama tu tak wujud.. Tgkla gmbr die mati tu.. Hasil edit dari gmbr asal.. Kalaulah btul osama tu idop nape tak jumpe2 org tu pdhl amerika tu ada satelit jadah yg sophistikated nk kesan org cam osama.. So jelas sgt tipu di situ kan?

Yg september 11 tu mmg da dirancang pon.. Sbnrnya dorg da plan nk invade negara islam sejak dari dulu2 lagi.. Da lama da... Sejak perang ape ek tak igt plak.. Hehe..
So tats y mse kejadian ramai staf yg tak kije n kenapa bangkai pesawat tu dorg tak jumpe? Tipulah kan kalo tak jumpe..


Bermula dari sejarah yg paling jelas pembunuhan sadam husin kejatuhan2 pemimpin islam lain di tunisia, egypt, libya dan lain menunjukkan agenda konsporasi teori yg da berjaya dilaksanakan.. Sadam husin tu jahat gile, die pnh bunuh rakyat dia walopon tu golongan2 shiah.. Jahatlah tu.. Pehtu rumah die, tombol pintu pon buat dari emas btapa die kaya nk mati..

Dan amerika berjaya menyerang baghdad dengan bantuan orang iraq sendiri.. Org yg bnci pemerintahan sadam.. Bodoh kan org Iraq? Sbb amerikalah yg menghasut dorg dengaj jayanya.. Mereka mgunakan 3 sebab yg tak munasabah utk tawan iraq... Mereka nak singkirkan pemerintahan kuku besi sadam, mereka nk restore demokrasi n mereka ckp pada dunia iraq ada senjata nuklear di gudang walhal negara tu ada senapang je pon... So sume dah tertipu kat sini...

Mereka (Amerika n its allies) mengangkat pemimpin2 seperti ini utk mewujudkan kebencian orang islam dengan islam yg lain.. Berbunuhan kerana pemimpin dan mencetuskan fanaticism pada setiap mereka..

Yaseer Arafat, Hosni Mubarak, Muammar Gadafi, Ahmadinejad bukanlah pemimpin islam yg harus kte hormat..

Asalnya mereka dtg pada tampuk pemerintahan dgn cara islamic kononnya mharamkan itu dan ini tp sebetulnya mereka bergerak secara radikal pada mula untuk membolot segala wang rakyat.. Yg paling jelas muammar gadafi.. Kononnya pada mula nk reform tunisia as an islamic country prohibitin arak, nite club, gambling etc.. Tp akhirnya die yg corupt ada pompuan simpanan, tak pose.. Cam haroom..

Then in ahmadinejad's case ketika dia bersuara di (PBB) kalo tak silap mengecam tindakan kejam zionis pada palestine.. Membuatkan semua pemimpin western keluar dari dewan.. Kenapa dia berani mengecam israel secara lantang? Sbb die pro amerika.. Kenapa iran masih berkeras dengan senjata nuklear mereka? Kerana mereka itu yakni sekutu amerika yg takkan jd mslh pada mreka untuk teruskan nuclear proliferation walopon dorg claim nuclear weapon tu utk research shj..

Dan international organization cam United Nation (PBB) n League of Nations tu sume kejadah memboh0ng sume.. Lari dari prinsip asal penubuhan dorg yg konon2 menghalang peperangan.. Last2 bile negara besar cam amerika memerangi negara islam lain.. Dorg wat tatau je..

Malah OIC yg kononnye sibuk membincangkan isu islam tu pon bersekongkol dgn amerika.. Sume dlm tu dummy!

Jd inilah agenda setan yg nk musnahkan islam... Dan terbukti islam itu lama kelamaan makin jatuh dan terus jatuh..

Seperti yg dikatakan pada fasa ke lima.. Indeed akan ada gelombang Islam menentang golongan2 kafir dan membentuk kerajaan mereka yg sgt kuat.. Time tu sume teknoligi sume dihapuskan.. Dan waktu itulah akn berlakukanya kiamat.. Wallauhualam..

P/S: Sy shaking tiap kali tgk video ni.. Tq 4 sharing!!! :)

takut lah pulak nk tgk vdeo nih ... kena tggu family ade bersama bru blh tgk

video ini gua dah tgk.
om putih memandai je reka cite.
tapi inilah teori yg sebenarnye.

sokong kim, da pnh tgk gk.

salam. thx sharing. baru tau pas tgk video ni tp sblm ni mmg ade perasaan was2 pun pasal agenda2 amerika n sekutu freemenson nie

x dpt nk tngok sbb intrnt cm bengong

Jangan fanatik sangat bro..
Kalau katakan kita tertipu,orang putih pun tertipu sekali..semua orang tertipu sekali,..bukan orang islam je,orang buddha,kristian dan agama lain pun sama saje tertipu.Sebab mereka belajar benda yang sama dengan kita..

Kita cuma ambil tahu tentang benda2 macam ni,nak percaya boleh,tak percaya pun boleh...Tapi bagi aku,aku tak percaya lagi sampailah ada bukti2 yang kukuh..

Video ni bagus nak menyedarkan manusia,tapi tak bagus kalau kerana video ini,ia melahirkan manusia-manusia yang terlampau fanatik dengan haramjadah konspirasi penyembah dajal dan sebagainya...

KORANG TAKUT DAJAL KE???

Seberani manapun korang,setakut mana juga korang,dia tetap akan muncul..kita tahu juga kesudahan macam mana..Jadi buat apa nak fanatik dengan konspirasi??Anggap sahajalah video ini sebagai pemberi semangat kepada korang untuk menguatkan iman.Konspirasi ni...huh

kalau nak fikir logik,nak buat cerita memang la kena logik..Kalau tak logik tak ada sape pun yakin kan...

Bab sejarah cakap penipuan telah dimulakan oleh Charles darwin..Come la,orang putih sendiri pun menolak teori revolusi dia,kita pula nak mengada-ngadakan cerita buat apa..Orang putih pun ada agama..Mereka percayakan tuhan..Mereka tahu tuhan yang cipta dunia ini..Kebanyakan orang yang sokong teori evolusi darwin tu ada atheist..tak ada agama..Jadi faham2 je kan...

Sebenarnya banyak benda nak tulis..Tapi terasa malas pula..
Tak pe la,harap semua enjoy dengan konspirasi ini..

bongok nyer teori..ehh..header bru laa..bkn sekadar rupe..ahaha

HAFIZ, to be honest video tu dah lame.. nani tengok mase nani sekolah menengah lagi.. nak taw kebenaran Islam ni senang je.. rujuk Al-quran.. sebab Al-quran adalah panduan hidup untuk umat Islam.. ayat Al-quran selalunye tersirat.. ^^ Kaji la k

aihhh..tak reti nak cakap camner

sebenarnya video tu ada banyak episode. tak salah nak tau. tapi jangan taksub sangat. takut nanti boleh terpesong akidah. sekarang ni banyak sangat fitnah akhir zaman. semoga kita dilindungi oleh Allah SWT. Amin.

klu korang nak tahu lebih detail try bkak kat youtube... the arrivals

the arrivals, the divine book, phase 3.. mmg mnarik, tp jgn taksub sgt le, ini smua perang fikiran..

Back To Top