Ho ho ho Balik Kampung | Kenangan Balik Kampung Dengan BUS SEKOLAH sangat amazing

 

Assalamualaikum w.b.t

Feeling-feeling nak nyanyi lagu Balik Kampung dalam bilik nie. Hoho. Alhamdulillah kali ini aku balik kampung dengan ahkak dan ahbang aku ngan kereta.

Usai sahabat-sahabat dekat facebook post status pasal balik kampung, aku pun nak post jugak. Hehe.

kg1
Ni budak kolej aku yang rapat jugakla dengan aku. Gudluck untuk Shukri Shabri . Selamat menjawab paper mid term. Huhu.

kg2

Ni Cik Jah, course mate aku. Dia ni dah balik kampung semalam lagi. Maknanya, sekarang dia memang dah sampai Kelantan la. Alhamdulillah.

kg3

Ni pun coursemate aku yang paling aku rapat kot. Biarlah sampai pagi raya pun , asalkan dapat balik kampung. Ye dak? Huhu.

 

Korang nak tahu? Aku pernah balik kampung dengan bus sekolah tau dan ianya merupakan sesuatu yang sangat hebat la sangat.

Tak hingin dah aku nak balik kampung ngan bus sekolah seperti di entri balik kampung dengan bus sekolah . Korang yang tak tahu lagi kisah tragis tersebut sila la terjah entri itu k.

 

Sebenarnya kesilapan aku jugak sebab tak beli tiket awal-awal lagi. Kalau dah esok nak balik, harinie baru beli tiket memang bus tambahan la jawabnya. Apapun, pengalaman telah mendewasakan , mematangkan fikiran. Pasni, jangan harap nak beli tiket last minit lagi. Kalau bulan depan nak balik kampung, harini aku dah beli la pasni. Miahaha.

 

Tadi aku singgah blog blogger femes mata cantik, hawiz. Korang dah baca entri dia ? Entri sedih gila pasal dia tak dapat balik kampung beraya haji dengan keluarga. Memang sedih kan beraya kat perantauan . Lagi-lagi kalau Hari Raya Aidilfitri. Tacink habis la.

 

Nak cakapnya kat korang, harinie aku dah nak balik. Kami mungkin bertolak petang nanti. Doakan perjalanan kamping selamat occay. Hehe.

 

kg4

Sekian, selamat pulang perantau. Hati-hati di jalan raya.

26 comments:

  1. len kali bli tiket awal sbulan okep..ngee~~

    selamat samapi ke destinasi..

    ReplyDelete
  2. cik ika n Nia : tenkiu ehe.. :D

    Ros : yer, terasa diri ini sangat beruntung sekali.. Miahaha

    ReplyDelete
  3. selamat sampai n selamat hari raya aidil'adha.

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya korbannn ;)

    ReplyDelete
  5. cekbolat tiap2 hari blik skola naik bas.. bas awam lak tuhh.. =.="
    t cekbolat tempah tiket ye :)

    ReplyDelete
  6. besnyer dpt beraya k kg..=(

    ReplyDelete
  7. lu org kelate ghupe nye..
    btw,semoga selamat sampai ke'destinasi yg d tuju..=)
    selamat hari raya AidilAdha.

    ReplyDelete
  8. hiks! weewiitt!! ksian hawis kan?

    ReplyDelete
  9. selamat hari raya pak aji hafiz... waakkakaka....

    ikhlas daripada si cun & cantik,
    ~meisnani~

    ReplyDelete
  10. pakcik....
    header baru nampak?..
    tlebih2 layer die.. kih3..
    nak aku buatkan?.. :P


    slamat raye.. :D

    ReplyDelete
  11. aku dah balik rumah kawan. hiak3~ raya rumah kwn lebih best daripd raya kt hostel sensorang ^__^

    ReplyDelete
  12. Selamat Hari Raya maaf zahir n batin..

    ReplyDelete
  13. mmg r cedey x beraya dgn family uhuk3x..selamat hari ry korban dak kecik :P

    ReplyDelete
  14. Meriahnya kat pantai timur kan?

    ReplyDelete
  15. selamat balik kampung dan selamat hari raya.

    ReplyDelete
  16. cm dah komen je smlm...? k blum apprve? hekhek~


    print screen kan? >_~

    ReplyDelete
  17. selamat hari raya iduladha jugak untuk korang seme..

    kim bukan kelantan tapi terengganu...


    rin : yerr.. baru harinie app.. hehe..

    ReplyDelete
  18. saje aku nak penuhkan komen kt sini.. sat lagi 'pengomen cantek hemsem' tu aku la yg ranking first..

    >_<

    ReplyDelete
  19. hahaha mane leyh! nani tetap yg first di hati hafiz...

    *gedikmelibas

    ReplyDelete
  20. I gottа аdmit, Ӏ am more moгe offended bу the so called gеnеric ѕpammeг” than bу thе leѕs skillful
    spammer. Why? уou asκ, Βecause аt least the ѕpammeг is mогe open and
    honest ωith their intеntions! We can spot what they аге doing.
    The genеriс spammer is a cheat аnd аlsо
    a сharlаtan You can probably notіce thаt
    I hаνe ѕtrong fеelіngs tоωаrd theѕe type of
    spammeгs
    Feel free to surf my web site ... increase height

    ReplyDelete
  21. I hopе that you aге going to be elаborаting moгe on this iѕsue.
    ӏ wаѕ hoping for a little mοrе infοrmation.
    Also visit my homepage :: shoe lifts

    ReplyDelete
  22. Amazing іssuеs here. Ι'm very satisfied to look your article. Thanks so much and I'm taking a
    look ahead tο touch you. Will yоu please droρ me a e-maіl?
    Feel free to visit my web-site : same day loans

    ReplyDelete
  23. I do accеpt as true with all thе iԁeas you have offerеԁ foг youг post.
    They aгe very convincing anԁ can ceгtainlу ωork.
    Still, thе postѕ aгe too brief for nеwbies.
    Cοuld you plеaѕe lengthen them a
    little from next tіme? Τhank you fοr the post.
    My web page quick same day loan

    ReplyDelete
  24. Thіs paragrаph ωill assist the internet peoplе for сreating new webpage
    or even а blog from start to end.

    Ηave а look at my homepage ... instant payday loans
    my website > instant payday loans

    ReplyDelete