Assalamualaikum w.b.t

Feeling-feeling nak nyanyi lagu Balik Kampung dalam bilik nie. Hoho. Alhamdulillah kali ini aku balik kampung dengan ahkak dan ahbang aku ngan kereta.

Usai sahabat-sahabat dekat facebook post status pasal balik kampung, aku pun nak post jugak. Hehe.

kg1
Ni budak kolej aku yang rapat jugakla dengan aku. Gudluck untuk Shukri Shabri . Selamat menjawab paper mid term. Huhu.

kg2

Ni Cik Jah, course mate aku. Dia ni dah balik kampung semalam lagi. Maknanya, sekarang dia memang dah sampai Kelantan la. Alhamdulillah.

kg3

Ni pun coursemate aku yang paling aku rapat kot. Biarlah sampai pagi raya pun , asalkan dapat balik kampung. Ye dak? Huhu.

 

Korang nak tahu? Aku pernah balik kampung dengan bus sekolah tau dan ianya merupakan sesuatu yang sangat hebat la sangat.

Tak hingin dah aku nak balik kampung ngan bus sekolah seperti di entri balik kampung dengan bus sekolah . Korang yang tak tahu lagi kisah tragis tersebut sila la terjah entri itu k.

 

Sebenarnya kesilapan aku jugak sebab tak beli tiket awal-awal lagi. Kalau dah esok nak balik, harinie baru beli tiket memang bus tambahan la jawabnya. Apapun, pengalaman telah mendewasakan , mematangkan fikiran. Pasni, jangan harap nak beli tiket last minit lagi. Kalau bulan depan nak balik kampung, harini aku dah beli la pasni. Miahaha.

 

Tadi aku singgah blog blogger femes mata cantik, hawiz. Korang dah baca entri dia ? Entri sedih gila pasal dia tak dapat balik kampung beraya haji dengan keluarga. Memang sedih kan beraya kat perantauan . Lagi-lagi kalau Hari Raya Aidilfitri. Tacink habis la.

 

Nak cakapnya kat korang, harinie aku dah nak balik. Kami mungkin bertolak petang nanti. Doakan perjalanan kamping selamat occay. Hehe.

 

kg4

Sekian, selamat pulang perantau. Hati-hati di jalan raya.