Aku Telah Jatuh Cinta

 

Kali pertama aku melihatmu, raut wajahmu anggun menghiburkan hati ini, aku terpikat. Sekali pandang, berkali-kali mahu memandang. Maknanya, aku tak jemu memandangmu. Sungguh ayu tampak dirimu.

 

Kau mengenakan kurung pink lengkap dengan tudung bawal pink menambahkan ayu wajahmu. Wajahmu putih bukanlah seperti aku.

 

Aku memandangmu, dengan harapan kau membalas pandanganku. Lama aku merenungmu. Kau seperti tidak merasakan kewujudanku. Kalaulah kau tahu aku memandangmu dengan penuh perasaan kecintaan , mungkin akulah orang yang paling bahagia pada waktu itu.

Berselisih jalan denganmu membuatkan jantungku berdegup kencang. Aku mahu sahaja bertanya

“awak, student tahun satu kan”

“awak, ambik cos apa”

“awak, duduk kolej mana”

“awak, sudah berpunya? Ada bf x”

“awak,saya nak jadik kawan awak boleh”

“awak, jum kapel” *pang sebijikkk!!!

Namun , aku membiarkan hasrat murniku begitu sahaja sedangkan diriku tersiksa. Aku tak pandai memulakan. Aku tak tahu bagaimana nak mengorat anak dara orang. Aku pemalu duri semalu. Maka dengan itu, aku mengambil langkah mudah.

“Boleh kau tolong aku? Cakap kat dia aku kirim salam”

“Boleh tak kau cakap dekat budak perempuan baju pink tu aku nak no dia, takpun FB dia, takpun blog dia kalau dia ada”

“Ko gtaw budak tu, aku sukeee dia”

Tengok ? Sebelum nie mana ada malu, segan nak tegur budak perempuan nie. Jumpa awak. terus saya jadi camnie tau. Terus jadi pemalu dan penyegan. Terus suruh member yang jadi orang tengah. Sangat tidak gentleman sekali kan?

Apapun, saya harap lepasnie saya dapat jumpa awak lagi. Saya nak cakap depan awak sendiri yang saya nak kawan dengan awak. Mula-mula kawan, lepas kawan sayang, lepas sayang rindu, begitulah seterusnya.

Tapi, awak cantik sangat sedangkan saya,sekali tengok dah meluat. Saya tak mungkin dapat memiliki awak. Saya mungkin hanya dapat melihat awak dari jauh tanpa saya mengucapkan salam perkenalan pun kepada awak.

Mungkin inilah yang dinamakan cinta ?

Aku telah jatuh cinta ?

“Lelaki pantang kan tengok wanita dahi licin terus nak kawan la, nak kenal-kenal la”

Bukan semua lelaki la. Mata menilai pastu turun ke hati.

Sekian, terima kasih. Seperti ada sambungan pada entri ini. Nantikan.

Tag : jiwang
16 Komen untuk "Aku Telah Jatuh Cinta"

wiwitt! jiwang nampak? eh.. egege~
Untungla dah jatuh cinta... >_<
ti kawen jgn lupe jemput..

weewiiittt!!!

jatuh cinta kat junior tuuuu.. ahakks!

ok fine sy JELES!

waakaakkakakaakka

azeya: mana ada jiwang lah.

rinsya: nie bukan saye lah.. org len nie.. ngek

eyda : org len org len. saya just translate dlm blog. kbai

nani: haha. tipu !

HH : sophie jeles ! mentang2 lama sophie tak on9. ceh xde kena mngena >.< hahaha

wahhhhh andakah orang itu?

mane tau org lain ke x.. awk x ckp pong n3 org laen. Wekkk!

PEWITT ! kawin jangn lupa jemputt :P

sy JELES faham ta???

syes JELES!

*mukeseriusabesney!

hizami ; dahi ko pun licin.. kbai

sophie : knpe lame x on9. HH rindu taw x? Muahaha

Rin : mana leh ckp, t tuan dia marah.. haha

adik alia : haha.. lambat lagik..

nani : haha.. tipu.. kamu dah ada tetttt

alaaa bwu nak jadikan hafiz yg no 2..

ala jomla...jomla... wakakkaka

*mampuskenetibai

pergh entry jiwang tak tahann.
haha tp nice words used.
nice entry .
ade sambungan ke ? tak sabo nak bace. hehe :D

kau jgn.kena lempang nanti.haha.

weewiiitttt .

da mula da jiwang dia .

da mai da ;p

Back To Top