Perkhemahan di Sungai Tekala | Cantik ke Tempat tu ? |

Assalamualaikum w.b.t

Ok. Seyes aku sangat sentap dan tension paginie. Pagi ni baru aku taw aku diwajibkan menghadiri satu perkhemahan anjuran Rakan Muda UKM pada 30 September hingga 2 Oktober. Kenape lah aku boleh tersalah tengok due date perkhemahan tu. Boleh mata aku tertengok program tu diadakan pada 30 Oktober. Ok la, salah aku la nie kan.

Sekarang aku dah takde baju dan seluar nak pakai nie. Baru bajet nak basuh baju harinie. Dahla harinie aku ada kelas. So atas dasar komitmen sebagai Timbalan Exco Wira Usaha, aku gagahkan diri nie pergi perkhemahan tersebut. Kalau tak , jangan harap sangatlah aku nak pegi suka-suka camtu kan. Haha. Kalau la diorang baca nie mahu kene pancung aku. Lalala.

Dah lama sangat tak berkhemah nie. Last berkhemah masa tingkatan lima kot. Perkhemahan Leadership Camp. Ape pun tak boleh ! Haha. Blurrrr sekejap ngan last minit camnie apelah aku nak bawak nie!

Nasib bek la banyak gak aktiviti-aktiviti lasak dan best sepanjang perkhemahan 2. Kalau la LDK memanjang , memang sangat budak sekolah menengah la aku dibuatnya. Haha. ( Ayat sangat falsafah ).

30 Sept 2011 (Jumaat)
05.00 ptg - Pendaftaran
06.00 ptg - Pengurusan diri
07.15 ptg - Solat Magrib
07.45 ptg - Makan malam
08.20 mlm - Solat Isyak
08.45 mlm - Taklimat program
09.15 mlm - LDK 1: Ice Breaking
11.30 mlm – Istirehat

01 Sept 2011 (Sabtu)
06.00 pg - Persiapan diri dan Solat Subuh
07.00 pg - Malaysia cergas
08.00 pg - Sarapan pagi
08.30 pg - Aktiviti 1: Penjelajahan Lasak Meredah Hutan
01.00 ptg - Makan tengahari
01.30 ptg - Solat Zuhor dan Rehat
02.30 ptg - Aktiviti 2: Berkayak dan River Crossing
05.30 ptg - Rehat dan Solat Asar
07.15 ptg - Solat Maghrib
07.45 ptg - Makan malam
08.30 mlm - Solat Isyak
09.00 mlm - LDK 2: Permainan Orientasi Minda
11.00 mlm – Istirehat

02 Sept 2011 (Ahad)

06.00 pg - Persiapan Diri dan Solat Subuh
07.00 pg - Malaysia cergas
08.00 pg - Sarapan pagi
08.30 pg - Aktiviti 3: Aktiviti Kemasyarakatan Cinta Alam
10.30 pg - Persiapan diri dan kawasan perkhemahan
11.30 pg - Majlis penutup
12.30 tgh - Makan Tengahari
01.30 ptg - Bertolak pulang

Nota: Semua peserta dikehendaki menyediakan peralatan sendiri dan pakaian yang secukupnya
serta sesuai di sepanjang aktiviti ini berlangsung .

Menarik kan aktiviti-aktiviti diorang ? Yang river crossing tu aku tak pernah rasa lagi. Yang lain tu aku dah merasai kot. Semoga perkhemahan aku pada kali ini berjalan dengan lancar. Nantikan entri aku selepas aku pulang dari berkhemah k.

Sempat lagi aku google images Sungai Tekala. Cantek wooo.. Tak saba nak p sana nie. Yey!

Sekian saya melaporkan.

Selamat berkhemah untuk aku.

Sebut je perkhemahan mesti ingat Malam Kebudayaan kan. Kenape la perkhemahan nie takde pun malam kebudayaan dalam tentatif . Kalau ad kan boleh aku tunjuk bakat aku . haha.

Telur Atau Ayam Yang Keluar Dahulu ?? Anda Tahu ??

 

Assalamualaikum w.b.t

Sejak ambik subjek Pengantar Falsafah nie asyik nak berfalsafah je aku tak kira masa kan. Subjek nie subjek Wajib Fakulti kitorang. So, haruslah aku ambik. Asal korang tahu ok, aku memang minat Falsafah sejak bangku sekolah lagi. So, tak hairanlah kalau time subjek nie aku macam

“ Eh , knpe cepat sangat kelas habis ? Patot 3 jam. Patot sampai kul 11. Nie kul 10 dah habis kelas”

korang mampu tahan lama-lama lam kelas ? Tak mampu kan ? Haha. Tapi subjek Falsafah jela aku mampu. Kalau datang je subjek Teori , aku mengalah terus.

“ Mak aihh , tadi 10.30 sekarang baru 10.35. Rosak ke ape jam aku nie??”

Camtulah cite dia.

Berbalik kepada tajuk entri , korang tahu tak antara telur dan ayam , mana satu yang keluar dulu ?

Soalan nie pensyarah kitorang yang tanya tau . Minggu pertama dia tanye soalan tu , minggu nie ( minggu ke-3 ) barulah dia gtaw jawapan kepada soalan tersebut .

Nak kate telur yang keluar dulu macam boleh diterima gak kan. Yela, kalau takde telur camne nak keluar anak ayam.

Nak kate ayam keluar dulu pun tak mustahil gak. Kalau takde ayam , camne telur ditetaskan ?

Sebenarnya , si ayam yang keluar dulu taw kate pensyarahan kitorang. Sebab ???

Sebabnya telur tu berasal dari sistem ‘reproduction’ kan ? So, apa yang melakukan sistem tersebut ?

Adakah telur ataupun ayam ? Haruslah ayam kan anak-anak.

Makanya , ayam lah yang keluar dahulu barulah terhasilnya telur dari sistem ‘reproduction’ tersebut.

So , lepasnie kalau ada la yang tanye soalan cepumas camnie , korang jangan lak jawab

“saya pun taktau , saya pandai makan ayam je, mane yang keluar dulu saye tataw” (  Sangat tak berfalsafah jawapan ini ).

lagi info klik sini : ayam keluar dulu 

 

 

 

Pesta konvokesyen UKM ke – 39 | Fatin Liyana Masuk Teater Komedi Muzikal Inter Kolej |

308688_159521174134530_100002299465806_302146_602236776_n
Assalamualaikum w.b.t

Hai Fatin liyana . Kenape U tak cakap awal-awal U masuk teater komedi musikal nie ? Kalau la U bagitaw awal-awal konpem I lah orang paling hadapan sekali yang tengok. I tahu U masuk drama tu pun dari kawan I . I memang macam dah agak sebenarnye tu memang U , I nak tanye org sebelah I tapi takut dia lak tak kenal U. Malu U nanti.

Tapi kan sempat lagi I bisik kat member sebelah I

“ cantek kan budak yang gedik 2” hahaha

Cantek sangat U tawwww!! Gedik sangat U atas pentas. I rase macam nak lempang U laju-laju taw. *kejam . ( Agaknye kalau Fatin Liyana baca nie mesti dia sentap )

Mase part U 2 , I senyum jea tengok U duk gedik sane gedik sini . Hahaha. Diva sangat U. Tapi kenape U tak nyanyi ? Atau I yang tak perasan ? Nak gak dengar suara merdu U. Part yang U duduk atas kusi sambil wat gaya model tu ayu sangat. I macam nak muntah tengok taw. ( sila sentap Fatin Liyana ).

Ok, korang tak percaya Fatin Liyana masuk teater ?

320519_160480387371942_100002299465806_305467_1471545987_n
( gambar aku curik dalam FB nie . Mintak halal yer tuan punya gambar )
Fatin Liyana paling hujung tu ha. Yang pakai baju pink tudung hijau tulah. Tudiaa! Kecik jea gambar dia . ( Tak puah ati )

Ok fine ! Arap je time nie aku tak tahu tu Fatin Liyana kan. Lau tak mesti aku dah zoom in muke dia besar2.

Korang nak tahu teater Fatin Liyana dapat tempat keberape ? ce teka cepat ? Tak dapat no. pun. Kesian fatin Liyana . Hahaha. Ok aku pelawok.

Yang sebenarnya , teater Fatin Liyana dapat TEMPAT PERTAMA!!

Seyes nie tak tipu pun. Tak caye tanye fatin liyana sendiri. fatin Liyana wakil kolej dia lah iaitu kolej KTDI. Kelas kau fatin liyana. Aku pulak baru sekarang tahu Fatin liyana nie warga UKM. wuwuwuwu~~ Sorry fatin liyana I dah lama tak blogwalking apetah lagi masuk blog U.

Walaupun aku agak sentap sebab dapat tahu tu fatin liyana lepas aku balik kolej aku, member aku yang tak tengok langsung sketsa tu lagi sentap sampai jerit2

“ uwaaa, ruginyeee tak p tgk fatin liyana tadi” sambil hentak2 meja.

Ok, ternyata fatin liyana sangat hot dalam kalangan lelaki. kih3.

Screen shot 2011-05-05 at 10.05.02 AM
Nilah fatin liyana yang hot tu kalau ada lagi yang tak kenal. ( fatin I pinjam gambar U k. Mintak dihalalkan. hehe)

p/s : Mahu tahu lebih lanjut sal sketsa nie sila rujuk retis hot fames cantek si fatin liyana gediks. ( gediks dalam sketsa je pun )

Nak terus ke blog fatin liyana sila tekan mane-mane nama beliau yang aku mention. okbaii…

Salam 1Malaysia.

Tiket Wayang Serendah RM5 di MidValley

Assalamualaikum w.b.t

Sangat beruntung aku harinie kerana dapat menonton wayang dengan harga tiket yang sangat berpatutan.

Korang mesti ada yang tak percaye kan kalau aku cakap tiket tu harga dia RM5.00 sahaja. Panggung jugak kelihatan penuh.

Penuh ngan penonton Cina . Langsung aku tak kelihatan penonton Melayu ok.

Aku pun dah mula cuak nie. Mula la pikir nak kuar dari wayang nie misal kate cite nie takde subtitle Melayu / English . Mujur je English Subtitle ada. Tapi macam la aku paham sangat pun kan. Aku kan lemah sikit English Education nie. Perkataan English yang senang-senang boleh r aku paham.

Korang nak tahu tak aku tengok cite ape ?

Cite Japanese . Tajuk ape ntah cite dia aku pun tak hengat . Bukti tiket tu RM5.00 pun aku takde nie. Tak hengat gak nak ambek gambar tiket pasal tiket 2 ada ngan member aku . Korang sila percaye k. Ala buatpe aku nak tipu korang kan. Hahaha.

Berbaloi la ngan tiket murah 2. Cite ntah pape la ko aku tengok kan. Ngidam nak tengok wayang sangatlah 2 sampaikan cite Japanese yang semua penonton dalam 2 Chinese pun aku nak tengok kan.

Akibatnye, lentoklah aku dalam wayang tersebut. KrooOOOOhh..

P/s : Tak best langsung cite tue. Tapi aku tak paham knpe orang penuh gak lam wayang. Aku tak paham nie.. Haha. Len kali mane yang tak cukup bajet nak tengok cite box office 2 , aku sarankan korang tengok la cite yang berharga RM5.00 nie. Boleh gak korang tido lena dalam wayang kan. Haha.

Lagi satu, cite tadik sangatlah panjang durasi dia. Aku agak melebihi 2 jam kot.. So, jangan hairan sangat lau aku siap kuar air liur basi lagi lam 2. Wekk.. Pengotornye aku.. Hahaha..

Belajar Untuk Tidak Mudah Mempercayai Orang

Assalamualaikum w.b.t

Walaupun aku bukanlah kecik lagi namun aku memang mudah sangat mempercayai orang. Aku jenis yang suke berkawan. Suke berkenalan ngan orang. Tak kiralah muda ke, tua ke , pompuan ke , laki ke , separuh-separuh ke kalau boleh sume aku nak kawan.

konon ade j yang nak kawan ngan aku kan ? Hahaha.

Aku kalau nak percaya kat orang pun bukan aku main percaya camtu jea. Aku tengok dulu hati budi dia camnie. Aku survey dulu serba sedikit tentang dia. Siapa dia. kerja ke ? Belajar ke ? Macam-macamlah aku nak taw kan.

Tapi kate orang dalam lautan boleh diduga hati manusia siapa tahu.

Aku memang takleh sangat lah nak baca hati orang nie.Laen r kalau aku ada superpower . Aku boleh detect sape yang hatinya ikhlas dan tak ikhlas. Tapi aku takde.

Aku kalau kenal ngan orang, aku memang cepat sangat percaya kat dia.

Dia ajak jumpe

“ ohh nak jumpe kite? Ok I On jea. katne ?” Terus tanye kan nak jumpe katne.

Dia mintak no fon

“ Nah nie no fon kiteww. Malam nie jangan lupe msj taw. Eh nak col terus pun boleyy. I ON jea.” Terus suh org 2 col jea . Korang boleyy ? ?

Dia ajak kuar jenjalan @ makan

“ Boleh jea tapi U kena blanjeww i. I takdek duit la. Boleh ? ?”

Dia ajak datang umah dia @ jenjalan kat tempat dia

“ Boleh. boleh . bolehh . Katne umah U ?? I memang tengah FREE skunk. Sukenyeee ( Muke excited nak mampuss )

Korang tengok sendiri la kan. Aku memang suke sangat percaya kat orang kan. Sampai skarang aku masih takleh ubah sikap aku nie taw. Aku sering berdoa supaya Allah SWT jage aku, supaye Allah SWT temukan aku ngan orang yang boleh bimbing aku, bukan ngan orang sukehati sesedap rase mempermainkan aku menindas aku memijak mijak kepala aku taulah aku ni pendek dan kecik kan.

Dan sepanjang aku kenal ngan orang-orang seperti di atas, takda sorang pun yang betol-betol boleh aku percayai. Yang mempermainkan aku memperalatkan aku seperti barang mainan power rangers 2 ramailah. Motif sangat aku pun tataw la camne diorang leh taw aku nie mudah dipermainkan semudahkan ABC. Diorang suke ambek kesempatan terhadap aku. Kesempatan ape ? Tak perlu la aku mention kat sini.

Asal korang tahu, aku tak suke menceritakan perihal peribadi aku kat orang . Hihihik *gelaksopan.

Mungkin aku terlalu baik kot. Aku memang agak baik . Aku selalu wat baik kat orang. Aku senang nak caring kat orang( perasan ). Memang susah la nak cari orang macam aku kan kan ??

Dan sekarang, aku mula belajar untuk tidak mudah percaya kat orang. Haha. Dah besar baru nak belajar kan ? Korang boleh cakap camtu aku tak kisah. Semakin besar seseorang itu, semakin banyak yang mereka perlu belajar. Betul ?

Korang kat luar 2 camne ? Ada ke yang mudah percaya kat orang macam aku nie ? Arap-arap takde lah kan. Biarlah aku sorang yang mudah percaya kat orang. Biarlah aku sorang yang menanggung derita. #tibe

Mampukah aku? ? Yela belum cuba belum tahu kan. Doakan kejayaan aku ok pembaca setia hafizhafizol.blogspot.com. Bajet ada la sangat kan pembaca setia blog aku nie ? Ade ? Kalau ada sila komen kat bawah . Hahaha

P/s : Zaman sekarang bukan pompuan je mempunyai masalah lau mudah percaya kat orang taw. Orang lelaki pun mampu jugak mempunyai masalah. Yelah dunia diakhir zaman nie macam-macam boleh jadik. Serammmm aku membayangkan.