PERTAMA KALINYA RESULT EXAM SAMPAI KE RUMAH

nak tahu apa isi dia sila Pm aku okeyh.. Miahahahaha

Assalamualaikum w.b.t

Tak ku duga tak ku sangka harini result exam sampai kat umah. 1stime ok result sampai kat umah. Sem lepas tak de kot. Mak aku pulak yang ambik daripada abg posmen. Mak aku jugak yang merasmikan result tersebut dengan gumbira. Ok, aku tipu, dengan keciwa barangkali. Hehehehe. 

Padahal aku sudah sedia maklum akan result exam aku yang keluar sudah 2 minggu kot. Tapi aku agak pelik jugak kenapa lambat sangat sampai kat umah. Abg posmen ko tak buat keje ae??? “ Nak cepat buat sendiri” kate abg posmen dengan riak dan bangga sekali. kah3. 


Aku dengan muka blurr dan gumbira *pura-pura cepat je tanye mak aku camne result aku? Ok tak???
Ok la jugak. Ade C. B banyak. A takdek satu pun” Ape nak jadik ko nie ha? ko p sane ko belajar ke ko ape ha? aku lempang baru taw ko nie ”*sila abaikan ayat yg dipotong ok. Emak aku spoting takkan melafazkan kata2 tersebut. 
Aku diam jek lepas mak cakap camtu. Mungkin diam kerana rasa bersalah terhadap mak kerana dapat result camtu. Cepat2 aku p ambik result aku kat dapur yang disimpan emak dan sengaja aku perhatikan result aku dalam-dalam di hadapan emak sambil cakap sorang-sorang.*monolog dalaman sahaja.
“kenape r yang ni aku x leh A. Sipi-sipi je nie”
“aku fade up betol. Member aku dapat A yang nie. Aku dapat C.”
“ Yang ni aku jangka aku dapat C tapi aku dapat B. Sukenye.”
“ Yang nie aku dah agak aku dapat seteruk nie. Aku ponteng kelas dia banyak kali. kih3”
Lepas 2 aku terus simpan elok2 result aku dalam bilik takot dilihat orang lain lak kan. Nak jek ramas2 result 2 pastu campak atas atap umah.
Balik JAJA dia plak duk tanya cane result aku. 

Aku cakap la result aku bagus sangat. Aku kan pandai. sambil mata ke atas tangan di dada . Jaja pun macam dah tau jek aku dapat result camtu. Dia cakap la dun wory ko bukan kena tendang UKM pun. Ko still boleh stdy kan. Bukan teruk sangat pun result ko sipi2 je 2 kan sayang.  


Ok Jaja tens anda memberi saya semangat untuk terus hidup   belajar dengan tekun. Aku bajet JAJA  nak cakap perkara yang aku potong kat atas 2 . Hahaha. 

P/s : MAK, MAK JANGAN LA BIMBANG SANGAT OK. ORANG BOLEH LAGI LA STDY KAT UKM 2 MAK. ORG AKAN USAHA GIGIH LAGI TAW MAK SUPAYA ORG DAPAT “DEKAN” PASNI. TAK DEKAN PUN ORG NAK DAPAT “A” N TAKNAK “C” DAH. ORG TAW ORG XLA PANDAI SANGAT MACAM PIOUS 2 KAN. TAPI ORANG AKAN CUBA WAT YANG TERBAIK K MAK. MUAHHH KAT PIPI MAK.


Tag : Apih Apijo
6 Komen untuk "PERTAMA KALINYA RESULT EXAM SAMPAI KE RUMAH"


same la..result ari tu pon smpai kat rumah..trus pndai2 cover

Entri Terbaruu : Perak Choral Festival - Semua tentang Koir

result kita kuar online je :P

result sampai rumah jugak~
study smart and gud luck..

pehhhhhhhh....jenis anta result kat umah ni yang kantoi ni..adeshh,,

btw,blaja rerajin lagi..

hehe... study smart... all the best yep next sem.. insya Allah usaha dlm dean list =)

budak UKM ka?..haishhh
aku kena wat rayuan doh ipta..
mintak ukm la..ahhahaha

Back To Top