Assalamualaikum w.b.t
Oleh sebab susah sangat nak mendapatkan pekerjaan kat kampung, aku dengan relahati telah mengisi borang untuk cuba memenuhi jawatan kosong yang terdapat di Mydin Mall, Kuala Terengganu tersebut. Pada asalnya, aku memang taknak sangat bekerja kat Mydin Mall nie. Bukan ape, kalau aku p je sana, memang tak pernah la orang tak ramai. Konon letih la kan sebab ramai orang. Taknak letih, bek ko duk jek umah goyang kaki.

Antara jawatan kosong yang ditawarkan ialah juruwang dan promoter/ bahagian stor kot. Aku pun macam konpem jek dapat maklumlah aku kan da ada pengalaman jadik cashier masa wat part time haritu. bajet je kan aku nie. Hehehe. 

Makguard kat sana  cakap kalau nak temuduga kena ada resume. Ok fine. Aku tak bawak resume. Balik plak wat resume. 

Pastu kat sana, diorang suh plak isi borang. Maa aii. Gila banyak nak kene isi. Siap tanye pendapatan ibubapa, jumlah adikberadik lagi. Seingat aku, masa aku wat part time haritu, just isi sekeping borang jek kot. Ni 3 keping borang. “ ok mungkin ramai saingan kat sini. So, haruslah isi nie semua kan untuk mendapatkan pekerja yang terbaik”. *think +ve

Diorang boleh plak tak mintak pun resume kitorang taw. Wat perabis minyok moto jek weyh balik umoh tadikk wat resume bagai last2 mung takmoh pun kang?? *owh tercakap Tganu plokdoh...
“ok dik, nanti kitorang coll untuk temuduga” ni jek yang kerani tu cakap kat kitorang.
kenapa kerani 2 tak cakap camni jek“ ok dik, sekarang jugak korang boleh start keje” . Miahahaha.


P/s : Korang doakan aku dapat nie ae? T lau dapat keje nie korang leh r beli makanan free ngan aku kan. Hihi. Niat pun dah jahat. xbaekpunyerrrr.

19 Comments

  1. baru nak cari keja kau kan? bosan la tu dok umah

    ReplyDelete
  2. gud lux bro, InsyaAllah dapat~

    ReplyDelete
  3. good luck k.dah dapat keje nanti,keje elok2.

    ReplyDelete
  4. bestnye bleh mintak2 keje.. okbai

    ReplyDelete
  5. report kat pakcik maidin..! okbai~

    ReplyDelete
  6. shian die.. insyaAllah nnti dpt la 2.. :)

    ReplyDelete
  7. hh...!!!!!!cepat dapat keje...pastu boleh belanja mekdi

    ReplyDelete
  8. hahaha.. carik keje jangan tak carikk..

    ReplyDelete
  9. Gud Luck bro...aku puji ko, amek rezeki halal and ko mmg low profile ada sesetengah orang malu nk keje kat mydin kn...ko best bro!!

    ReplyDelete
  10. haha.. dy suruh simpan dlu resume tu, utk naik jwatan nt kott :P
    semoge berjaya :)

    ReplyDelete
  11. so how...da dapat lom ? try mintak roti boy...tapi jangan cakap saya suruh ...=p

    ReplyDelete
  12. nak jdi cashier pon kene interview ke??

    ReplyDelete
  13. Actually bukan intervew sangat pun. just isi form.. pastu lau dapat dia akan call balik. :)

    ReplyDelete
  14. Ade partime cashier ke kt mydin tu?kl ade email kat aku [email protected]

    ReplyDelete
  15. Dh 2015 dh nie....dh dpt ker blm kijer kt mydin tu

    ReplyDelete
  16. Borang tu isi kt mne??khidmat pelanggan ke?

    ReplyDelete
  17. Naik office dia... isi brng kat ats sana... biasanya akn d temuduga pd hari yg sama awk isi borang 2

    ReplyDelete
  18. Gaji storekeeper chashers berapa sebulan?

    ReplyDelete