Assalamualaikum w.b.t

Terutama sekali nak mintak maaf kepada mana-mana pihak yang terasa bak kata pepatah siapa yang makan cili dia lah yang terasa pedasnya.

Ok back 2 da topik. Of course r aku masuk Universiti nie semata-mata nak belajar belajar dan belajar. Memang tak betol jugak kan lau aku jawab camnie kan. Gila ape masuk U semata-mata nak belajar je.

Universiti nie macam-macam pengalaman yang kita dapat timba taw. Macam-macam ragam orang yang kita jumpa. So kita kena pandai bersosial untuk mengelakkan kita dari terkena kejutan budaya kat sana macam yang aku kena skunk. Muahaha.

Tapi aku macam agak jeles r ngan pasangan-pasangan bercinta nie. Diorang lau wat date ke ape ke selalu wat depan aku. Member-member aku pun ramai jea yang dah in a relationship with nie. Kecuali aku. Aku single lagi. yey!!

Ramai yang masuk jea tahun satu dah pandai nak mengorat dah. Yela duit ada, rupa ada, ilmu ada, mana si awek  2  x sangkut kan.

Tapi hati-hati korang yang bercinta 2 okeyh.

Lebih2 lagi yang satu kolej, satu fakulti, satu program dan seterusnya satu course. Lau pasangan bercinta camnie memang selalu mendapat tamparan dari masyarakat sekeliling.

“ Ko ingat ko sorang jea k yang ada awek? Asyik berkepit jea. Mana tahan aku tengok”

“ Ko 2 orang nie sakit mata lah aku tengok tau tak, mana-mana aku p mesti ko 2 orang aku nampak, kat café aku nampak ko, dalam kelas ko 2 org lagi”

Tak kurang ada gak cakap camnie

“  Sejak dia ada awek nie, dia dah jarang betol jumpa aku, hari 2 selalu je masuk bilik aku, sembang-sembang ngan aku, tapi sejak dia ada awek, asyik duk berkepit jea”.(Ayat tacink nie)

Ni bukan aku reka sendiri taw, aku temubual orang nie. Ingat senang k nak dapatkan info nie.

Korang ingat tak??  Zaman sekolah  ritu pun cg ada cakap

“ Korang lau nak bercinta 2 tunggu la masuk U dulu, kat sana ramai lagi yang cantik-cantik dan hensem-hensem . Cikgu pun jumpe kekasih cg kat sana” Tibe lak cg mention dia jumpa kekasih dia kat U. Hahaha.

Semoga golongan yang bercinta di Universiti 2 akan berkekalan jodohnya serta berjaya memegang segulung ijazah kelak. #sinis

Sabda Rasulullah s.a.w melalui hadis Ibn Abbas r.a: "Seorang lelaki tidak boleh berdua-duaan dengan wanita kecuali wanita itu bersama mahramnya." – Riwayat al-Bukhari.