Assalamualaikum w.b.t.

Layan nie dulu sebelum HH bercakap panjang

Pernah langkah ku payah
Menuju ke destinasi
Kerana malam gelap
Dan bintang hilang kerdipnya


Menjadikan arah ku keliru
Ke timur atau ke barat
Bagai lilin membakar diri
Menerangi kegelapan hati


Kau curahkan bakti dan budi
Jasamu tiada berganti
Namun tanpa rasa payah
Dia memimpin tanganku
Melangkah satu persatu


Dan mencipta jejak impian
Menjadikan arahku jelas
Aku harus ke hadapan
Ohoo… aku kini rindu


Pada satu nama yang berjasa
Tuhan, beri kekuatan
Untuk mendidikku selamanya
Ku pohon restu kasih-Mu


Ampunkanlah guru-guruku
Semalam ku lihat dia
Di bibirnya ada kalimah
Yang bergetar saban waktu
Sambil tangan menggenggam lilin
Lilin yang tiada terpadam
Menerangi hidupku kini

Semalam masa member HH pasang lagu nie terus HH teringat sesuatu. Iaitulah Cg kesayangan Kami semua iaitu MR. ARM. Terus HH col dia nak tanya khabar. Seyes agak terharu dengar suara dia.Dah lama tak jumpa ok last jumpa mungkin akhir tahun lepas. Kan Cikgu??

HH ajak dia keluar makan konon dah lama tak jumpa ni leh r melepas rindu bagai.

Namun sedikit hampa sebab Beliau cakap hari dah larut malam mungkin esok malam.

Cikgu, HH bagi pihak kami semua ingin sekali memohon 1000 kemaafan kepada Kamu kerana sepanjang duk sana HH akui x pernah pun kontek Cikgu.

Mungkin Cikgu ada terasa dengan Kami. Er, bukan mungkin lagi. Memang Cg terasa dengan kami kan?? Namun percayalah cikgu, Kami tak pernah lupakan Cikgu. Mungkin ada betol bila Cikgu cakap kami celah mana sibuk.

Dan sibuk mungkin tak boleh dijadikan alasan sama sekali kan untuk tak kontek Cg. Namun itulah lumrah kami manusia Cg. Kami ingin sekali melakukan itu, tapi mungkin kelemahan diri sendiri menyebabkan kami gagal.

Yang lama tetap dilupakan??????  Ini istilah yang sangat tak leh diguna pakai ok Cg.

Kami takkan sesenang hati dan sesedap rasa akan melupakan Cg. Melupakan Cg ibarat melupakan ARM UNITED dan kenangan- kenangan pahit manis kami semua Cg. Percayalah suatu hari nanti kita akan dapat berkumpul seperti dulu. InsyaAllah.

25159_1257667764327_1308622094_30700268_6931765_n<—yg lam keta uh adalah MR ARM kami

this song is dedicated to u MR ARM

 

P/s : rindu kenangan silam. Terima kasih Cg atas semua kebaikan. Jasa dan baktimu akan selalu Kami kenang. InsyaAllah.

 

 

                                                                            with Love,

                                                                               HafizHafizol

9 Comments

  1. alahai baiknye...anak sapo lah ni..
    1st time dngar lagu ni.tapena dgr langsung sblm ni..tq share HH.

    (mesti kat sekolah dulu HH jambu cikgu tu an..an an?...huhu jgn marah2 ea)

    ReplyDelete
  2. eh eh...tapi melodi dia cam familiar..tak tau plak lagu tu pasal cg..hurm...

    ReplyDelete
  3. cg ko baca ni..mau nanges ni ha...

    ReplyDelete
  4. Fai : muahaha.. kenape semenjak 2 menjak nie tangan aku gatal jea nak lempang org??? kenape kenape kenape???? Lalalala

    iniialahaku: Lalalala.. memang nak suh dia nanges pun nie.. muahahaha

    ReplyDelete
  5. wuuu,,likeee =)
    mesty terharu cg awk bace,, hoho
    mane boley lupekan pada yg berjasa !
    rindu lagy taw pada yg lame ! huhu kan :)

    ReplyDelete
  6. ye ke?ish bahaye tuh...kena berubat cepat tu..caranya shantokkan pale sendiri kat dinding at least 10x baru boley baik..

    (semenjak 2 menjak je kan...nanti dah 3 menjak dah ok la tuh..huhuhu)

    ReplyDelete
  7. sophie : hehe.. LIKE LIKE LIKE jugak statement kamu.. kan3???

    Fai : haha.. okeyh.. back 2 da topik.. lalalala

    ReplyDelete
  8. terasa macam hari guru pulak huhu )

    ReplyDelete
  9. CCI : miahahaha.. selamat hari guru CCI.. *tibe

    ReplyDelete