Blog Picisan : Best Ke Jadi Budak Kampung?

Harinie HH nak juin segmen NIQ AFNAN . Segmen apa? Segmen mari mengaji. Eh salah. Segmen yg kat banner tu la. Ha, tanye lagi soalan bonus camtu. Kali pertama juin segmen. Sebelum ni asyk kontes je. Tak pandai gak nie nak juin segmen. Camni ka NIQ AFNAN ??

Adakah anda budak kampung?

YES I AM. HH totally budak kampung.

Kampung anda di mana?

Kampung HH di Kuala Terengganu. Dengan ini HH bagi alamat sekali untuk memudahkan urusan penghantaran kad raya. (1037-B,kampung Tok Jiring,21060 Kuala Terengganu. Terengganu Darul Iman). Jemput la datang umah raya ni ok? Muahaha.

Apa yang best tentang kampung anda?

Banyak yang best. Antaranya kampung HH banyak pokok buah – buahan seperti rambutan, durian, maggis, duku, langsat, cempedak, kelapa,epal, strawberry, dan seumpamanya. HH paling suka apabila tiba musim buah sebab leh makan buah sedap rasa. Nak rambutan pakai panjat pokok jek. Petik2 pun boley. Nak durian pakai jolok tunggu je bawah pokok. Amat seronok. Rumah HH ni boleh diibaratkan seperti berada di dalam dusun la plak sebb dikelilingi pokok buah buahan.

Tempat yang anda selalu lepak(atau tempat bermain di kampung)

Kat depan umah HH ada padang bekas tinggalan sawah yang agak luas. Kami biasa akan bermain di depan umah 2 jela. Best gila tak terkata ok. I relly2 miss that moment. Ok bai.

Tapi skunk ni HH bese lepak kat kedai plak. Wah, kedai Messup Kak Yam kat Kampung Bukit Tunggal 2. *Sila angguk tanda kenal. Kedai 2 kedai member HH. Lau balik kg memang 2 la tempat first yg kami tuju.

Permainan kampung yang pernah anda main??

Banyak. Antaranya bola tago lipa, te decok, bola tago tengah, gelap ceroh, lompak getah pun main, batu seremban, te nusuk, bola katok dan seumpamanya.( Arap paham sebab HH x pandai nak translate permainan kitorang ke dalam bahasa baku. Muahahaha.

 

View Image<-----Batu seremban HH wakil kg. Muahaaha

p/s : Eh stdy week nanti HH balik kg ok. Silalah jeles. Waa, durian durian.

15 Komen untuk "Blog Picisan : Best Ke Jadi Budak Kampung?"

cam ppuan main benda nih..ahahha

batu seremban ? haha , gem pompuan !

btw , te decok tuh ape kebenda ?

darxniq : muahaha... ala ko pun pernah amen kan?? bek ngaku cepat2.. muahaha...

alia : muahaha... ada jek laki maen. buktinya pic 2.. haha.. lau laki maen lagik terer pada pompuan taw.. haha. err... ntah la korang panggil ape.. ala yang maen kejar2 menggunakan satu kaki 2.. haha.. *ok xpandai nak explain.

tunggu nanti scha antar kad raya eh? ahaha ^^

ni dah musim durian nih.. ble nk ajak g mkn durian HH.. hahaha

scha ; muahaha... okep beyeh3... HH tunggu nyer.. lau x sampai siap hang. HH bako blog kamu. muahaha

khaifaiz : hehe... bese durian bulan 7 la bai.. hehe.. maila lau nak makan durian.. bulan 7 t okep.. arap sabo menunggu..

memang best. Wah siap ada alamat sekali..

merah_s : muahaha.. jemputla dtg beraya umah erk.. nak makan durian pun boley.. ok bai..

HH : okeyy dah tanya mama tadi , yang ade petak2 tuh haa ? pas tuh llompat2 guna seblahh kaki .. hahaha , gem pompuan jugaaa !

alia : muahaha... bukan yg 2 la.. yg 2 HH panggil maen game.. muahaha.. bahsae kitorg ni plek.. yg HH mksudkan game kejar org pakai satu kaki.. yg lompat2 lam petak 2 HH maen gak.. maen masak2.. maen kawin2... sume HH maen... muahahaha...

wallaweyhh , tapi yg penting maen seblah kaki ea ? haihh , susoh lah hamboo nak pehe demo maen gedios , hahaha , alia pandai speaking kelantan , tapi, maksud ayat tuh kdg2 tak brapo pehe ^^

hahaha...sib bagi alamat rumah lagi...sat lagi tak pepasal de rombongan meminang datang rumah... #opss

alia : haha.. iye kak.. klate ngan ganu lebih kure j pun.. hehe..



sis hanim : jum la.. jumla.. datang meminang saya... #oopss..

Back To Top